szacun robi to wrażenie! Najlepsze jest to jak wygląda sprzęt szczególnie aparat jak zabawka w porównaniu do lunety![]()
szacun robi to wrażenie! Najlepsze jest to jak wygląda sprzęt szczególnie aparat jak zabawka w porównaniu do lunety![]()
Wow!!!
Np. te cztery ostatnie - to są cropy, czy właśnie tak wchodzą na matrycę?
Pytam bo jakość wymiata jak dla mnie.
Czad![]()
wow.. niezle, naprawde niezle
konkret warsztat![]()
Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/
Większość zdjęć to są cropy, ale biorąc głównie pod uwagę duże maszyny to te cropy są nie wielkie, właściwie maszyny mieszczą się na matrycy na "zero".
Dla przykładu, na tej fotce samolot zajął ok. 80% matrycy
B773 Turkish - TC-JJI (Barcelona Liviery - Oficjalny sponsor klubu FCB) - THY17 [IST-YYZ], czyli - Istambuł - Toronto
1600x1067 pix!
Maszyna na powyższym zdjęciu leciała na FL320, czyli 32000 ft., a więc na 9753m.
Dużo zależy od wysokości przelotu, bo np. Airbus A340-300 (czyli duża, ale nie największa maszyna) lecąca w zenicie na FL370 (37 000 ft. czyli 11277m) zajmuje matrycę praktycznie w 95%. Ale przy tak szybkim obiekcje, przy tak dużym powerze, trudno jest utrzymać maszynę w kadrze.
Ostatnio edytowane przez KILLER ; 19-06-2013 o 19:11
Świetne, fajnie się ogląda. Pytanie: dużo dłubania w PS-ie,
Pozdr,MK.
Dzięki za info, tak przypuszczałem.
Jestem pełen podziwu, szczególnie, że czasem bawię się w filmowanie przelotówek swoim T 70-300 ale w opcji cropowanego filmu (takie cyfrowe powiększenie w 60d) i wiem jak trudno jest (mając nawet statyw) utrzymać samolot w kadrze, a Ty do tego przy swoim powiększeniu to już w ogóle...