Strona 14 z 124 PierwszyPierwszy ... 412131415162464114 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 1239

Wątek: Sprzęt do ślubów cz. IV

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Sprzęt do ślubów cz. IV

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Ale z 8 mpx zrobisz już fotoksiążkę.
    Swego czasu z 8 mpx robiło się plakaty - i to bez problemu .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    no jest masakra.
    kamerzystom po prostu odpi...dala.
    to ma byc reportaz, czy plan filmowy?

ale i tak akcja kozak, to w zeszlym roku byla.
    kameruny krecili lipdup dla pary mlodej..
    .. miedzy innymi w kosciele ;]
    wyobrazacie sobie? po calej uroczystosci, organista skonczyl grac - mlodzi wciaz stoja przy oltarzu a kamerun mowi do gosci "prosze panstwa, prosze sie nie rozchodzic - to potrwa tylko minute, bo krecimy teledysk"
    no i drugi kamerun bierze boombox'a i wlacza (w kosciele!) znany kawalek "w dzien goracego lata"
    po czym mlodzi spiewajac sobie do tej piosenki, wychodza z kosciola a kameruny to nagrywaja
    mowie wam, to byla najwieksza kicha jaka widzalem od poczatku mojego focenia na powaznie (czyli czwarty rok juz)
    do dzisiaj zachodze w glowe, jakim cudem ksiadz wtedy nie zareagowal na caly ten cyrk.
    siedzial w zachrystiii co prawda, ale bylo na tyle glosno ze doskonale mozna bylo uslyszec granie z boombox'a w kosciele.

ja po cichu licze, ze kuria wkoncu na to zareaguje, i zabroni wnosic do kosciola urzadzen innych, niz wylacznie rejestrujace obraz (tylko kamera badz aparat - zadnych statywow, sliderow, boombox'ow, czy kranow kamerowych)
    choć sam zajmuję się troszkę amatorsko kamerowaniem to słuchając Was troszeczkę się uśmiecham. A to dlatego ,że wielu kolegów z branży uważa ,że ja kręcąc bez stabilizatorów wymagających kilku metrów przestrzeni wokół siebie i bez tych wszystkich doświetlaczy jestem ginącym gatunkiem, a ja uważam właśnie ,że to urok reportażu weselnego trochę zaszumiony obraz w ciemnej sali i czasami drżący obraz kiedy tańczący lekko przesunie mnie na sali, ale to tylko moje skromne zdanie. Z drugiej strony moja żona strzela fotki na 5d III z jasnymi stałkami i nie mam zamiaru psuć jej klimatu.

sv
    Guest

Cytat Zamieszczone przez jacek231 Zobacz posta
    wielu kolegów z branży uważa ,że ja kręcąc bez stabilizatorów wymagających kilku metrów przestrzeni wokół siebie...
    Glidecam bez kamizelki też wystarczy, a bez tych ujęć film wiele by stracił. Zobacz np tutaj:
    Ostatnio edytowane przez sv ; 05-06-2013 o 19:48

Uzależniony Awatar szambonur
    Miasto
    za siedmioma górami...

ale się burza rozpętała.. Oczywiście za ten cały cyrk odpowiadają organizatorzy, przeważnie są to mamusie młodych... Myślę, że tak jak wspomniano wcześniej Kościół powinien na taką sytuację zareagować. Jeden fotograf + jeden operator kamery, obydwaj z klasycznym sprzętem bez statywów monopodów i całego tego ustrojstwa... Biedni ci księża że muszą to tolerować...

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Cytat Zamieszczone przez obcy21 Zobacz posta
    przy czułościach matryc które posiadają nowe aparaty, wymóg bardzo jasnych stałek nie jest uzasadniony, jest raczej kaprysem fotografia ...
    Pewność AF ma też znaczenie w ciemnych warunkach. Do czujników AF ze szkła 1.4 dochodzi o 2EV więcej światła niż z 2.8. Jest na to sposób bo Canon 6D ma czujnik AF od -3EV, a reszta Canonów coś w okolicach -1EV -0,5EV.

Uzależniony Awatar Zbyszko666
    Miasto
    Śl.

No dzisiaj po weselu istna ekstrema sprzęt 7d i 1dMII i drewniany kościół + egipska ciemność oraz hmm twarze raczej czerwone zazwyczaj. Trzeba bylo wspomagać się lampą, czego nie lubię i to strasznie :/ w kościele oczywiście. Szkła C28 oraz C85 oraz fish samyang

Uzależniony
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

No to szkła ciemne jak na takie miejsce.
    Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Uzależniony Awatar Zbyszko666
    Miasto
    Śl.

Cytat Zamieszczone przez manfred1 Zobacz posta
    No to szkła ciemne jak na takie miejsce.
    hmm podejrzewam ,że 35 1.4 też by była nieco ciemna . W tym przypadku brakowało użytecznego ISO - tylko i wyłącznie.

Uzależniony
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

Cytat Zamieszczone przez Zbyszko666 Zobacz posta
    hmm podejrzewam ,że 35 1.4 też by była nieco ciemna . W tym przypadku brakowało użytecznego ISO - tylko i wyłącznie.
    Czyli wg Ciebie szkła nie muszą być jasne a tylko i wyłącznie użyteczne ISO. Czyli jaki to aparat nadaje się do tego celu?
    Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Oświęcim

Zbyszko666 przerabiałem kiedyś podobny temat. Potem wszystkie zdjęcia pomarańczowego i żółtego w kolorach odejmowałem i całkiem całkiem to wychodziło. Poza tym 1.8 to dość płytka głębia ostrości rzadko używam ale używam, 1.4 to już chyba w ogóle jedynie jakieś tam statyczne kompozycje żeby to miało ręce i nogi. Nie wiem jak ktoś potrafi tak fotografować w tańcu ludzi. Na prawdę podziwiam za dobre strzały z takimi przysłonami. Daleko mi do was jak tak patrze na zdjęcia i czytam. Wtedy jeszcze nawet 7D nie miałem a najjaśniejszym moim szkłem było 50 1.8 Na sali na prawdę trzeba czasami sporego ISO. Przy 1600-2000 2.8 to czas tak 100 mam. I tak średnio z czasem jak na jakieś szybsze akcje. Niestety 7D powyżej 1600 jest bardzo przeciętny i potem więcej się denerwuje patrząc na te szumy niż jak mam pierwszy plan doświetlony lampą a tło ciemne jak w ... :F Przy sporych salach 580 w masterze i 430 w slavie mało troszkę. Wiadomo nie cały czas się z lampą błyska bo to dla mnie jest samo w sobie uciążliwe ale kolejke/seta na sali przejdziesz porobisz potem 2 pomęczysz jakoś przebieduje się bez lampy chyba że coś się dzieje no i tak w kółko do oczepin. Zaczyna mnie drażnić ISO trochę i po sezonie może szarpnę się na 2 body lepsze
    Ostatnio edytowane przez Pumba_ ; 09-06-2013 o 11:22
    Wciąż się uczę!

Strona 14 z 124 PierwszyPierwszy ... 412131415162464114 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów