Strona 16 z 124 PierwszyPierwszy ... 614151617182666116 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 1239

Wątek: Sprzęt do ślubów cz. IV

Uzależniony Awatar szambonur
    Miasto
    za siedmioma górami...

Domyślnie Odp: Sprzęt do ślubów cz. IV

Według mnie głupotą jest kupować, lepiej już skorzystać z oferty jakiejś wypożyczalni...

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Cytat Zamieszczone przez Tommeck Zobacz posta
    Ciekawe rozwiązanie. Kupować sprzęt na jeden dzień, by go zaraz sprzedać. Ciekawe, czy wyjdziesz na swoje?
    wdzięcznośc "kumpelska" może być bezcenna
    Ostatnio edytowane przez szambonur ; 11-06-2013 o 10:57
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    wdzięcznośc "kumpelska" może być bezcenna
    Teoretycznie tak. Jeśli doceni wkład i zaangażowanie. A z drugiej strony - kto bogatemu zabroni. Choć skoro jest 5D, to zakładam, że gość co nie co wie na temat. Może ma innych kolegów z branży, co by mu pożyczyli.

Coś już napisał
    Miasto
    Leszno

Pisząc, że sprzedam po imprezie niekoniecznie miałem na myśli na drugi dzień. Możliwe, że coś zagości u mnie dłużej.
    Do tej pory cały sprzęt foto, który miałem to w większości kupowałem używany i jakoś przy późniejszej odsprzedaży nie byłem stratny, przynajmniej nie tyle, żeby mnie to bolało.
    Wiadomo na jednym stracę 100zł na drugim zarobię 100zł i jest ok. Ale ten wątek nie jest o tym.
    Ewentualnie zna ktoś jakąś sensowną wypożyczalnię, dodatkowo z wolnym terminem a ok.4,5 tygodnia? Bo tu może być problem.
    Wracając do tematu to chętnie wysłucham propozycji na temat sprzętu, a nie słuszności czy ciekawości mojego rozwiązania.

Dopiero zaczyna

Sorry że tak nagle wyskakuję, jak mi tylko czas pozwoli przewertuję forum i ten wątek ale tak na gorąco.
    chcę kupić nowe body, moje wymarzone volvo czyli pełna klatka. Myślę nad 6d lu 5mark2. Obecnie mam poloneza czyli 500d do tego szkła jak widać w podpisie.
    Póki co liczę siły na zamiary, docelowo mam w planach fotografię ślubną.
    jakie obiektywy z waszej praktyki są polecane. czy do mojej pięćdziesiątki lepiej pójść w szerokokątny czy jakiś zmienny zoom np. 24-70.?

edit: widzę że wyżej podobny temat... więc czekam na sugestie
    Ostatnio edytowane przez Goha ; 11-06-2013 o 15:22

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Cytat Zamieszczone przez Goha Zobacz posta
    Sorry że tak nagle wyskakuję, jak mi tylko czas pozwoli przewertuję forum i ten wątek ale tak na gorąco.
    więc czekam na sugestie
    sugestia tak na gorąco- jednak znajdź chwile na poczytanie (fotografem ślubnym nie zostaje sie w 2-3 dni) a tak nawiasem "zmienny zoom" to na poczatek dobra koncepcja
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Obecnie mam poloneza czyli 500d
    czy do mojej pięćdziesiątki
    Zgubiłem się. To 500 czy 50?
    Jakkolwiek, ja korzystam 24-105 F4. Przy 6D jestem zadowolony z komfortu ogniskowych.

jakie obiektywy z waszej praktyki są polecane. czy do mojej pięćdziesiątki lepiej pójść w szerokokątny czy jakiś zmienny zoom np. 24-70.?
    Polecam stało ogniskowe, jeżeli dotychczas pracowałaś na zoomach to przesiadka może być trudna ale warta zachodu

Pozdrawiam

Coś już napisał

Wracając do swojego tematu sprzed kilku postów wcześniej obwieszczę dla innych, że 35L robi robotę na ślubie. Nie dodawałbym jednak nowego wpisu tylko po, aby to napisać, mam kolejne pytanko. Kilka razy już myślałem, żeby zainwestować w jakieś zewnętrzne doświetlenie sali bo jednak czasem brakuje światełka. Dotychczas stosowałem jedną lampę zamontowaną na sankach, palnik w sufit, często na 2 kurtynę. Też korzystacie z takiego rozwiązania? Czy może z dwóch systemowych na podczerwień czy może z zewnętrznych na fotocele?
    Liczy się pomysł.

Od 3 sezonów nie używam lampy na sankach. Jeżeli jest potrzeba to rozkładam 2 lampki z parasolkami. Wyzwalane radiowo, fotoceli sobie nie wyobrażam na sali weselnej, a podczerwień jest zbyt kłopotliwa. Pozostaje tylko radio.
    system EOS z eLizabeth

Strona 16 z 124 PierwszyPierwszy ... 614151617182666116 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów