Strona 267 z 495 PierwszyPierwszy ... 167217257265266267268269277317367 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 661 do 2 670 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Jeśli wyskakuje błąd że brak komunikacji z akumulatorem to znaczy że akumulator jest do wymiany... nie komunikuje się z body, a co za tym idzie przy dwuch bateriach będzie korzystał tylko z jednej baterii.
    było.. C550D, C7D, C28, T17-50VC, Takumar 50SMC, Zenitar 16, S8, S14. Teraz jest tylko lepiej

Cytat Zamieszczone przez Morfii Zobacz posta
    Jeśli wyskakuje błąd że brak komunikacji z akumulatorem to znaczy że akumulator jest do wymiany... nie komunikuje się z body, a co za tym idzie przy dwuch bateriach będzie korzystał tylko z jednej baterii.
    Zamienniki jak są włożone do aparatu bez gripa to wszystko działa jak należy. Dopiero po włożeniu do gripa 2-baterii mówi o braku komunikacji z prawym. Ale pyta też czy używać akumulatora?
    Aparat wydaje mi się że wykorzystuje 2-baterię ale nie daje informacji o stopniu jej zużycia. JAk zamienie miejscami i np prawym akumulatorej jest oryginał canona. To też jest taki komunikat.
    Może to wskazywać na niedoskonałość gripa. Poszukam o tym w necie jeszcze.

Początki nałogu Awatar rojo
    Miasto
    Gdynia

Cytat Zamieszczone przez Morfii Zobacz posta
    nie komunikuje się z body na zasadzie pokazywania stopnia zużycia/wyczerpania. Poza tym normalnie można pstrykać tylko nie wiesz kiedy się skończy. Mam dwa takie jeszcze z 7D mi zostały i idealnie się spisują jako zapas...

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Czy ktoś kto przesiadł się z 5dmkII mógłby napisać krótką opinię na temat AF? Chodzi mi głównie o celność na centralnym i bocznych przy jasnych stałkach.
    Miłego dnia
    moja www

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    Czy ktoś kto przesiadł się z 5dmkII mógłby napisać krótką opinię na temat AF? Chodzi mi głównie o celność na centralnym i bocznych przy jasnych stałkach.
    Centralny jest bardzo celny. Bocznych nie sprawdzałem, stare nawyki umierają wolno (i mam na myśli nawyk nabyty w czasach Nikona F-801s, a nie 5D :-D)

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Boczne troche slabiej, ale i tak nieporownywalnie do 5d2

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Mam cichą nadzieję, że na Zlocie będą użytkownicy 6D

Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    Centralny genialny a boczne dużo, dużo lepiej

AF jest faktycznie lepszy i szybszy niż w 5D MKII, celność też bez zastrzeżeń (przynajmniej u mnie). Ostatnio na weselu korzystałem z bocznych punktów i problemu z ostrością i celnością nie miałem. Poruwnując znów AF do 7D to 7D jednak bardziej celny i szybszy (ale to pewnie dla tego że ma 19 punktów krzyżowych). ISO genialne... wszystkie foty robiłem bez lamy aż miło.
    Ostatnio edytowane przez Merde ; 31-05-2013 o 09:48
    było.. C550D, C7D, C28, T17-50VC, Takumar 50SMC, Zenitar 16, S8, S14. Teraz jest tylko lepiej

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Kusicie Panie Morfii, kusicie

Strona 267 z 495 PierwszyPierwszy ... 167217257265266267268269277317367 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów