Pokaż wyniki od 1 do 10 z 81

Wątek: Poziom polszczyzny na forum :-)

Mieszany widok

Uzależniony
    Miasto
    TWOJA STARA

Domyślnie Odp: Poziom polszczyzny na forum :-)

tia. wszystko zrzucić na system oświaty. jak rodzice z dziećmi nie usiądą przy lekcjach, to dzieciaki się same tego nie nauczą. a szkoła zawsze była ułomna i zawsze trzeba było dokształcać się pozalekcyjnie, na każdym szczeblu edukacji.

poza tym moim zdaniem, to nie w edukacji tkwi problem, tylko w niechlujstwie i ignorancji ludzi, którzy oszczędzają każdą sekundę - nawet na napisaniu postu na forum. przecież poprawienie błędu to strata czasu, a reszta niech się domyśla co jest zawarte w poście

a tak a propos - dzidafon masz błąd stylistyczny w swojej wypowiedzi
    ebe ebe

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez p0m Zobacz posta
    poza tym moim zdaniem, to nie w edukacji tkwi problem, tylko w niechlujstwie i ignorancji ludzi, którzy oszczędzają każdą sekundę
    Wydaje mi się, że mylisz skutek z przyczyną.
    Człowiek zawsze będzie postępował tak, by jak najmniej się namęczyć. Taka już nasza natura.
    Jednakże przyczyną jest społeczne przyzwolenie na pisanie niepoprawnie/niechlujnie. A to przyzwolenie zaczęło się w szkołach.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Uzależniony Awatar trothlik

Cytat Zamieszczone przez p0m Zobacz posta
    oszczędzają każdą sekundę -
    Ciekaw jestem czy każdą z tych sekund wykorzystują rozsądnie?
    trothlik
    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Cytat Zamieszczone przez trothlik Zobacz posta
    Ciekaw jestem czy każdą z tych sekund wykorzystują rozsądnie?
    Oczywiście! Tak samo jak pięcioprocentową obniżkę cen chińskich garnków, w supermarkecie, na drugim końcu miasta...
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Uzależniony Awatar trothlik

Cytat Zamieszczone przez mc_iek Zobacz posta
    Oczywiście! Tak samo jak pięcioprocentową obniżkę cen chińskich garnków, w supermarkecie, na drugim końcu miasta...
    poległem

Ale trochę odbiegając od tematu, przykład z życia.
    Kiedyś przed świętami żeniliśmy z kolesiem choinki. Nie pamietam po ile, bo to dawno było, jeszcze jak udawałem ze studiuję, zakładamy że po 15 złociszy. No i przyjechał dziad. I powiedział że 15 to za dużo, że te "chojny" i tak później idą w piec itepe itede... Na to my z kolesiem że ceny opuścic nie możemy bo nasz szef powiedział że mamy je żenić po 15 i koniec. No to dziad się zdenerwował i piowiedział że kupi se choinke za 13zł. No i niech se kupi ale cały pic polegał na tym że te choinki za 13 były jakieś 20 km dalej...
    trothlik
    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Uprawnienia umieszczania postów