Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 41

Wątek: pierwsza lustrzanka

Domyślnie Odp: pierwsza lustrzanka

No pewnie, że będę walił seriami i pewnie aparat popsuje prędzej czy później ale po to kupuje tańszy aby się na nim uczyć.
    Nie ukrywam tego, że żaden ze mnie fotograf, nie to co Wy.

becekpl - aparat próbuje dopasować do swoich potrzeb, dlatego pozwoliłem sobie napisać tutaj post, aby pogadać na ten temat, z Wami, profesjonalistami
    jeżeli zrobiłem coś niezgodnego z regulaminem, to wybacz.

A propos tej matrycy, no Panowie, polecacie mi konkretny model aparatu wiec stwierdziłem ze będziecie wiedzieli o czym piszę.

EDIT:
    bo dopiero doczytałem
    Tak Andrzeju, fotografia to krew, pot i łzy (a przy okazji sporo satysfakcji jak się jakieś zdjęcie uda). Więc przemyśl to jeszcze. Sam aparat zdjęć nie zrobi. Co więcej możesz pojechać i pogody nie będzie. Więc na nic się nie nastawiaj poza przygodą.
    Myślę ze na Seszelach o pogodę martwić się nie muszę.
    Ostatnio edytowane przez andrzej_24 ; 26-05-2013 o 13:54

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Cytat Zamieszczone przez andrzej_24 Zobacz posta
    ... żaden ze mnie fotograf, nie to co Wy.
    ...aby pogadać na ten temat, z Wami, profesjonalistami ...
    Nie wyciskaj ze mnie łez proszę, bo mi się literki zlewają w jeden niecenzuralny wyraz. Natomiast pogadać jak najbardziej wskazane jest.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Coś już napisał Awatar Goranick
    Miasto
    Bielsko

No pewnie, że będę walił seriami i pewnie aparat popsuje prędzej czy później ale po to kupuje tańszy aby się na nim uczyć.
    Nie ukrywam tego, że żaden ze mnie fotograf, nie to co Wy.

becekpl - aparat próbuje dopasować do swoich potrzeb, dlatego pozwoliłem sobie napisać tutaj post, aby pogadać na ten temat, z Wami, profesjonalistami
    jeżeli zrobiłem coś niezgodnego z regulaminem, to wybacz.

A propos tej matrycy, no Panowie, polecacie mi konkretny model aparatu wiec stwierdziłem ze będziecie wiedzieli o czym piszę.

Nie ma się co denerwować (i pisać głupot o "profesjonalistach" itp)
    Sam trzaskałem seriami przy pierwszej syfrówce. Na pierwszych wakacjach z lustrem zabrakło miejsca na kartach... pomijając to, że do wywalenia było 95% z kilku tysięcy pstryków(!!!) już samo przeglądnięcie ich wszystkich było męczące. I za jellyeater - wcale nie były jakieś duzo lepsze od kompakta. Myślałem, że kupno lustrzanki to panaceum na lepsze zdjęcia - niestety tak (od razu) nie jest.
    becekpl ma trochę racji - podobnych wątków już napewno jest kilka, tylko trzeba troszkę poszperać (zresztą nie tylko na CB)
    Matryca jak matryca (czy w 650D czy w 60D) - na początek na pewno "będzie Pan zadowolony"...
    ...sprzętu kupa, tyko fotograf d...

Pełne uzależnienie

650D jest dla kogoś kto chce zostać fotografem amatorem. Aczkolwiek jest też i dla fotografów amatorów którym pasują jego ograniczenia. Więc jak masz chęć do nauki, to go bierz, jeżeli zależy Ci na nowym sprzęcie. Jak nie to szukaj czegoś używanego. Zobaczysz czy Ci pasuje... I pomyśl jeszcze nad bezlusterkowcem. Efekty w rękach mniej doświadczonego użytkownika będą podobne. A dużo wygodniejszy w noszeniu... Aczkolwiek jeżeli ma być to wstęp do fotograficznej przygody, to tylko lustro. Tyle tylko, że oko trzeba ćwiczyć. Nie ma opcji by wyjechać raz czy dwa razy w roku i robić świetne zdjęcia. Łazisz teraz z tym aparatem co masz?

Pisząc Azja wyobraziłem sobie bardziej podróż po Indiach, albo Kambodży. Jak masz ciągły dostęp do gniazdka to dwa akumulatory wystarczą. Kart ile chcesz. Ale więcej niż 1000 zdjęć nie ma sensu przywozić. Ostatnio z tygodniowego wypadu przywiozłem 8gb RAW z 5D... Akurat jedna karta.

Lustro daje fajne efekty, odmienne od kompakta jak się podepnie jakiś jasny obiektyw, bądź szerokokątny. No i pasowałoby robić w RAW...

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Nie wyciskaj ze mnie łez proszę, bo mi się literki zlewają w jeden niecenzuralny wyraz.
    To lepiej niech się nie zlewają.

Trochę więcej dystansu Panowie.

Dziękuję pięknie za pomoc w dobraniu sprzętu.

Na weekend rozmawiałem z kumplem i polecił mi świetne warsztaty z fotografii.
    Jeszcze raz dziękuję, pozdrawiam

Coś już napisał Awatar Goranick
    Miasto
    Bielsko

To pochwal się co kupiłeś... później dobrze zapoznaj się z instrukcją.
    Na większość pytań znajdziesz odpowiedź na tym forum. Oglądaj i analizuj dużo zdjęć, czytaj, ćwicz i eksperymentuj...
    Życzę dużo radości z fotografowania...
    ...sprzętu kupa, tyko fotograf d...

Coś już napisał Awatar pathar
    Miasto
    Lublin

Życzę wielu udanych kadrów i miłych chwil z aparatem w ręku
    Piotr Dejneka

Canon 6D, 5D, C 70-200/2.8, C 50/1.8 STM, S 35/1.4, C 17-40/4, S 85/1.4

piotrdejneka.pl

Coś już napisał
    Miasto