Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 41

Wątek: pierwsza lustrzanka

Domyślnie Odp: Pierwsza Lustrzanka

Cytat Zamieszczone przez michael_key Zobacz posta
    Miałbyś już jakieś zdanie w kwestii tego konkretnego modelu
    Mając do 3 000 zł spokojnie możesz posiąść 650D + KITowy obiektyw. Myślę, że ta puszka spokojnie Ci starczy na długi czas i będzie się mógł skupić na inwestowaniu w obiektywy.
    A co to znaczy KITowy obiektyw - jakiś słaby tak.

Coś już napisał Awatar Goranick
    Miasto
    Bielsko

Domyślnie Odp: pierwsza lustrzanka

KIT - czyli zestaw. 5d sprzedawali z EF 24-105L i to był obiektyw "kitowy", albo 60d z EF-S 15-85 - co nie znaczy, że są to złe obiektywy.
    Przyjęło się, że "kitowy" to badziew. Kiedyś tak było, obecnie nawet EF-S 18-55 IS jest jak na początek całkiem niezły...
    ...sprzętu kupa, tyko fotograf d...

Dlatego własnie postanowiłem zapytać.
    A mam jeszcze pytanie, bo panowie tutaj proponują 650D
    Widziałem ze on ma matrycę otwieraną (nie wiem czy nazwałem to poprawnie) nie ukrywam ze nie podoba mi sie to i bedzie mi to przeszkadzało,
    czy mogę prosić jeszcze o info na temat innego modelu, tak zeby matryca była tak jak w standardzie

EDIT:
    No dobra mój błąd, zobaczyłem ze można ją przekręcić i umieścić tak zeby nie sterczała.

dzieki. Chyba zdecyduję się na ten model
    Ostatnio edytowane przez andrzej_24 ; 26-05-2013 o 09:22

Pełne uzależnienie

Facet poczytaj jeszcze i popatrz na zdjęcia chociaż. Bo na razie to jest jak w kawale:

przychodzi baba do lekarza i mówi, że chce kupić samochód, tylko nie wie czy jej to koło co jest w środku przeszkadzać nie będzie.

Poza tym to może faktycznie bezlusterkowiec? Lżejsze. Dobre w podróż. Zdjęć i tak wiekopomnych nie zrobisz, czym byś nie focił. Głównie to pamiętaj by mieć jak najwięcej akumulatorów...

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

drogi andrzejku, skoro jak widać umiesz czytać dlaczego nie przeczytasz identycznych wątków jak twoj? co czyni wyjątkowym twoje pytanie ze musisz koniecznie je zadać zakładając posta?
    a skoro otwierana matryca ci nie odpowiada to proponuje znakomity aparat nokia 3100 lub iphone- ich matryce są zamknięte na amen co czyni je najpopularniejszymi aparatami na świecie

Coś już napisał Awatar Goranick
    Miasto
    Bielsko

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    ...Głównie to pamiętaj by mieć jak najwięcej akumulatorów...
    ...i kart pamięci (jak będzie walił wszystko seriami)
    ...sprzętu kupa, tyko fotograf d...

Uzależniony Awatar szambonur
    Miasto
    za siedmioma górami...

tak się jakoś dziwnie przyjęło na różnych forach iż czeka się na potknięcia językowe mniej doświadczonych i tym sposobem próbuje się leczyć swoje kompleksy. Przecież wszyscy doskonale zrozumieli iż Andrzejowi chodziło o "matrycę" w ekraniku, chciał być bardziej profi w swojej wypowiedzi i to go trochę zgubiło, ale to nie powód żeby od razu serię kpin wytoczyć w jego stronę...

Początki nałogu Awatar maciek12ss

Dokładnie a na wielu zdjęciach w google patrzac na lustrzanke np 650 widać że ekran jest otwarty
    6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)

Pełne uzależnienie

Nie śmieję się z potknięcia, jako takiego. Śmieję się z tego, że raczej nie jest to coś co w czymkolwiek przeszkadza, a czasami bardzo się przydaje. Aczkolwiek da się żyć bez odchylanego ekranu. Po prostu człowiek nie bardzo ma świadomość czego chce i jak chce. I nie wiem czy nie lepiej jakby pozostał przy kompakcie. Zdjęcia będzie miał bardziej kolorowe i ostrzejsze.

Albo niech kupi lustro i przysiądzie fałdów i do wyjazdu nauczy się go używać. Przy okazji niech może poczyta jeszcze o kompozycji obrazu. A potem dużo ćwiczy. To może coś z tego będzie.

Tak Andrzeju, fotografia to krew, pot i łzy (a przy okazji sporo satysfakcji jak się jakieś zdjęcie uda). Więc przemyśl to jeszcze. Sam aparat zdjęć nie zrobi. Co więcej możesz pojechać i pogody nie będzie. Więc na nic się nie nastawiaj poza przygodą.

I tak Andrzeju przez dłuższy okres zdjęcia będą Ci pewnie wychodziły gorsze niż z kompakta. Więc musisz być na to przygotowany. Jak jesteś już światom praw i obowiązków to kupuj to 650D i zaczynaj.
    Ostatnio edytowane przez jellyeater ; 26-05-2013 o 13:30

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Cytat Zamieszczone przez andrzej_24 Zobacz posta
    ...Chyba zdecyduję się na ten model
    Ten wątek powinien Ci trochę pomóc: http://www.canon-board.info/canon-ds...owym-af-84154/

Pzdr.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów