Pokaż wyniki od 1 do 10 z 59

Wątek: Czasy migawki ponizej 1/4000 sekundy....

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie Odp: Czasy migawki ponizej 1/4000 sekundy....

Cytat Zamieszczone przez Lucky Luck Zobacz posta
    Po raz kolejny wyszedłem na malkontenta Wymagać od 6d jakby nie było FF , sprzętu raczej dla bardziej zaawansowanych i kreatywnych

operatorów, mających już pewne wymagania, by miał migawkę przynajmniej nie gorszą /szybkość/ niż niektóre entry level ... faktycznie

mogło Ci braknąć słów ...
    Wiesz, że nie o to chodzi. Canon niestety pozycjonuje sprzęt w taki a nie inny sposób i ucina co nieco w różnych sferach żeby klient widział różnice. Po prostu za te same pieniądze nie można mieć aparatów z różnych półek...

Cytat Zamieszczone przez flankerp Zobacz posta
    Czytam to wszystko i się zastanawiam...hmm.. Sigma czy Canon, w pełnym słońcu da dokładnie taki sam efekt.. Ostre cienie...
    Zatem po co robić zdjęcia w pęłnym słońcu? Jeżeli nie masz odpowiednio silnej lampy która skompensuje światło lub ludzi z blendami to efekt i tak będzie nienajlepszy....
    Ja mam z lampami w słońcu kiepskie doświadczenia, bo niestety lampa rozjaśnia wszystko włącznie z tym co masz już dostatecznie jasne. Jedyne rozwiązanie to blendy i wtedy w słońcu fotografuje się całkiem przyjemnie. Problem w tym, że potrzebujesz minimum jednej dodatkowej osoby.

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    jesli masz drugi korpus, to mozesz na nim miec przygotowane szklo nie f/1.2 jesli drugiego korpusu nie masz, to za roznice w cenie miedzy 6D a 5D mkIII cos tam spokojnie mozna kupic. takie rozwiazanie wbrew pozorom ma sporo dodatkowych zalet i te plusy moga przyslonic nam minusy
    Tu się w pełni zgadzam. W fotografii ślubnej warto mieć 2 body pełnoklatkowe nie tylko ze względu na back up. Dużo łatwiej być przygotowanym na szybko zmieniającą się sytuację kiedy nie ma czasu na przepinanie szkieł. To reporterka a nie plener, tu ujęcia nie powtórzysz.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

[QUOTE=Matsil;1163562]Wiesz, że nie o to chodzi. Canon niestety pozycjonuje sprzęt w taki a nie inny sposób i ucina co nieco w różnych sferach żeby klient widział różnice.

I dokładnie to miałem na myśli wspominając o księgowych i marketingowcach których wpływ na produkt końcowy jest u Canona

chyba dość dobrze widoczny ... a jak ktoś chce koniecznie migawkę 1/8000 to kupi sobie 5d, 7d albo 60d ? ..... no właśnie 60d
    Ostatnio edytowane przez Lucky Luck ; 23-05-2013 o 21:14

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    ... bo niestety lampa rozjaśnia wszystko włącznie z tym co masz już dostatecznie jasne....
    Niestety, jesteś w błędzie. Siadaj pała
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Niestety, jesteś w błędzie. Siadaj pała
    Ciekawe to co piszesz. Umiesz skierować lampę jedynie na ostre cienie ? Dobry jesteś .
    Oczywiście bez odbijania jej od blendy, przez softbox itp. Chodzi mi o strzelania na wprost. Jeżeli tak, to podziel się tą techniką...
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Ciekawe to co piszesz. Umiesz skierować lampę jedynie na ostre cienie ? Dobry jesteś .
    Oczywiście bez odbijania jej od blendy, przez softbox itp. Chodzi mi o strzelania na wprost. Jeżeli tak, to podziel się tą techniką...
    Włącznik na lampie należy ustawić w pozycji ON. To chyba wszystko.

Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Uprawnienia umieszczania postów