Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 55

Wątek: na co zmienić 450D?

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie Odp: na co zmienić 450D?

Każdemu według gustu. Mnie guziki w 500D odpowiadają lepiej niż np. 60D, a waga jest kryterium ergonomicznym numer 1, wazniejszym niż guziki.
    Cegła czyli kamień u szyi, jest na dłuższą metę mniej ergonomiczna z definicji, bez względu na układ guzików, kształt uchwytu, czy magneziane wkłady.

FX z lampą, bo wbudowanej brak u Cwanona, to już koniec jakiejkolwiek ergonomii w porównaniu z xxxD, ale robi ładniejsze zdjecia, kiedy już się z szafy wyciągnie, no więc cos za coś.

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    centur skoro jako praktyk używasz sprzętu xxxD to gratuluję wytrwałości. Mnie starczyło swego czasu wytrwałości na ok 3 m-ce i postawiłem na ergonomię.
    Nie idzie tu wcale o przysłowiowe wbijanie gwoździ, tylko codzienne użytkowanie. Lubię wiedzieć co trzymam w ręce i lubię ogarniać sprzęt w prosty sposób zamiast biegać po menu
    pełna zgoda, gdybym żył z focenia nigdy nie wróciłbym do xxxd jednak obecnie focę bardzo okazjonalnie więc to mi nie przeszkadza, jak napisałem, jedyna rzecz która mnie wkurza w 650 to zbyt mały uchwyt (szkoda że nie ma rozmiarów swego protoplasty, czyli 300d), poza tym wkraczam w wiek, w którym zaczyna się doceniać każdy gram mniej przy tachaniu sprzętu po górach itp...

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Każdemu według gustu. Mnie guziki w 500D odpowiadają lepiej niż np. 60D, a waga jest kryterium ergonomicznym numer 1, wazniejszym niż guziki.
    Cegła czyli kamień u szyi, jest na dłuższą metę mniej ergonomiczna z definicji, bez względu na układ guzików, kształt uchwytu, czy magneziane wkłady.
    w rzeczy samej !!! dla każdego ergonomia może oznaczać zupełnie co innego niestety na CB panuje przekonanie, że ergonomia to tylko od semi-pro wzwyż...
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez centur Zobacz posta
    poza tym wkraczam w wiek, w którym zaczyna się doceniać każdy gram mniej przy tachaniu sprzętu po górach itp...
    A czy 60D nie miało być czasem próbą połączenia zalet xxxD i xxD (mniejsza waga i lepsza ergonomia)?
    Ja osobiście nie cierpię brać do ręki xxxD - to trochę tak, jakby ktoś mi dał śrubokręt do wbijania gwoździ.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    A czy 60D nie miało być czasem próbą połączenia zalet xxxD i xxD (mniejsza waga i lepsza ergonomia)?
    gdyby tak było to nie zabraliby mikroregulacji czy joy'a...
    Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Ja osobiście nie cierpię brać do ręki xxxD - to trochę tak, jakby ktoś mi dał śrubokręt do wbijania gwoździ.
    a ja przeciwnie, nie ma takiego aparatu którego nie chciałbym wziąć do łapy...
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Jeśli chodzi o ergonomię to czy nikt z Was nie używa gripa. Ja mam 60D i 7D, obie puszki zagrypione. I nie wyobrażam sobie inaczej, choć co do guzikologi to pewnie uznacie mnie za dziwaka, ale bardziej leży mi układ guzików w 60D niż w 7D, choć 7D ma oczywiscie bardziej rozbudowane funkcje. Ale to tylko moje zdanie.
    O przepraszam zapomniałem się przywitać. Witam Wszystkich serdecznie!
    Ostatnio edytowane przez januszmanish ; 19-05-2013 o 20:00
    C 7D, C 60D, C 6D

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez januszmanish Zobacz posta
    Jeśli chodzi o ergonomię to czy nikt z Was nie używa gripa.
    No ja używam czasem tego balastu. Powoduje że coraz mniej mi się zdjęcia chce robić .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Bez gripa to mi i 5D nie leżało. Mały palec nie miał oparcia. I jednak dwie baterie pozwalają na zrobienie duuuużej ilości zdjęć.

Bywalec Awatar mnocon
    Miasto
    Slask

moj znajomy wlasnie wymil 450d na 50d, jest mega zadowolony.
    co do gripa to zalezy ja np w 5 bardzo go lubie ale czasami odczuwac jego wage, ale robic pionowe fotki bez gripa to sobie nie wyobrazam.
    Canon | 1D X | 40d | EOS M | 24-70 2.8 L II | 50 1.4 | 85 1.8 | 430 EXII | 600 EX RT | XH A1 |

Cytat Zamieszczone przez mnocon Zobacz posta
    moj znajomy wlasnie wymil 450d na 50d, jest mega zadowolony.
    co do gripa to zalezy ja np w 5 bardzo go lubie ale czasami odczuwac jego wage, ale robic pionowe fotki bez gripa to sobie nie wyobrazam.
    Canon 50D to dobry aparat, bo ma mikroregulację AF. W Canonie 60D zrezygnowano z niej i okazał się średniakiem
    Co do wysokiego ISO to lepiej prezentuje się 650D. Ponadto 650D ma lepszy procesor użyteczne ISO, dotykowy wyświetlacz i AF nie gorszy niż 60D.
    W wielu testach w kryterium jakość obrazu 650D lepiej wypada niż 60D.
    Canon 700D to wyrzucone pieniądze, bo nie oferuje nic co może mnie zainteresować za tą cenę jako użytkownik 650D nie jestem nim zainteresowany.
    A tu głupawe porównanie z netu: Porównanie Canon EOS 650D vs. Canon EOS 700D - Siedem powodów dla Canon EOS 650D - VERSUS IO

Faktycznie dość głupawe
    Dwustopniowy spust migawki umożliwia wykonywanie zdjęć jak profesjonalista: przy pierwszym naciśnięciu aparat ustawia ostrość, przy drugim wykonuje zdjęcie.

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów