Pokaż wyniki od 1 do 10 z 55

Wątek: na co zmienić 450D?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: na co zmienić 450D?

Marketingowcy Canona jak to czytają to już zacierają ręce. Porównywanie solidnych magnezowych konstrukcji typu 40D i 50D z plasticzakami xxxD to nieporozumienie tak jak nazywanie 650D mocno zaawansowaną konstrukcją.
    Sorry centur, ale ja tego nie kupuję. Zgadzam się z Merde w kwestii wykopalisk, bo to dobre konstrukcje. Wyścig na piksele mam nadzieję wkrótce dobiegnie końca, bo nie o to chodzi.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

Domyślnie Odp: na co zmienić 450D?

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    No to jakimi to istotnymi możliwościami zjadają choćby 30D z wykopalisk?
    Canon 650D vs 30D - Our Analysis - niestety każdy sam musi ocenić co jest dla niego istotne a co nie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Takiego, jak u konkurencji. Żeby chcąc mieć dobre wysokie czułości nie być zmuszonym do kupowania FF.
    Albo autofocusa klasy D300.
    Cała reszta jest dla mnie git-malina już w posiadanym leciwym 40D.
    Nowe cropy xxxD (ani xxD) nie dostały ani jednego ficzera dzięki któremu choć chwilę zastanawiałbym się nad zmianą puszki.
    sorry, ale ja nie uważam a u konkurencji w cropie nastąpił PRZEŁOM, fakt że nigdy nie fociłem nikonem i nie mam porównania co do szybkości i celności AF względem canona (choć podobno jest lepiej) natomiast w kwesti wysokiego iso po prostu mam jedną zasadę, po 1. wszytsko na wysokim iso robię w rawach i odszumiam je w ACR-rze co daje mz najlepszy możliwy efekt a po 2. uważam puszkach C i N szumy są porównywalne Imaging Resource "Comparometer" ™ Digital Camera Image Comparison Page ( iso 6400, 700d vs 5200)

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    Rewolucję można poczuć kupując puszkę nie następną w serii bo to faktycznie nie ma sensu. Ja zmieniłem 350D na 650D i mam rewolucję. Użyteczne ISO znacznie powyżej 800. AF innej klasy zupełnie. Bezprzewodowe sterowanie lampami. Szybsza seria. Ekran większy niż znaczek pocztowy. Gibany i miziany. Filmy. LV.
    włąśnie cały czas staram się to uzmysłowić autorowi wątku

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Marketingowcy Canona jak to czytają to już zacierają ręce. Porównywanie solidnych magnezowych konstrukcji typu 40D i 50D z plasticzakami xxxD to nieporozumienie tak jak nazywanie 650D mocno zaawansowaną konstrukcją.
    Sorry centur, ale ja tego nie kupuję. Zgadzam się z Merde w kwestii wykopalisk, bo to dobre konstrukcje. Wyścig na piksele mam nadzieję wkrótce dobiegnie końca, bo nie o to chodzi.
    ja generalnie też się zgadzam że to dobre konstrukcje jednak jako praktyk który niedawno przesiadł się z 20d na 650d twierdze że ten drugi generuje nieporównywalnie lepsze zdjęcia i generalnie jest pod absolutnie każdym względem lepszy oproćz ergonomii i jakości wykonania 20d co dla mnie nie jest kluczowe bo nie jestem reporterem wojennym ani też aparatem nie wbijam gwoździ. Właściwie jedyną bolączką 650d jak dla mnie jest zbyt mały uchwyt, nic więcej....
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Uprawnienia umieszczania postów