Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
Ja rozumiem Twój bezgraniczny zapał do polecania wszystkiego w tym systemie ale może jednak powstrzymaj się z tym entuzjazmem do czasu jak użytkownicy to przetestują, a produkt będzie dostępny w sklepach. Skąd wiesz że ten produkt nie ma jakichś ukrytych wad albo jakichś cech użytkowych które nie będą pasowały osobie do której piszesz.
Nie wiem czy nie ma. Nie mam dostępu do worka sprzętu, a tylko do tego co sam kupię lub mają znajomi. Ale jak widać pytanie brzmiało "czy istnieją" a nie "co polecacie".

Cytat Zamieszczone przez jagular Zobacz posta
1. Czy istnieją jakieś przejściówki dla m4/3 pozwalające na używanie obiektywów EOS wraz z kontrolą przysłony?
A ja nie napisałem "polecam" ale "Są, różnych producentów. Przykładowo", czyli podałem informację a nie polecałem. Każdy może sobie wygooglować testy, recenzje, opinie jeśli wie czego szukać. Jak widać - na tym forum jeden użytkownik (ja) podsunął adapter, drugi (Przemek_PC) podsunął opinie o tym produkcie, więc trzeci (jagular) ma teraz informację jakiej potrzebował.

Za to np. wstępna recenzja (z Dpreview) na temat Metabones (w wersji do NEX) jest raczej pozytywna.