nieno, moze nie sprecyzowalem pytania..
.. bo moja 50L, byla b. celna tyle ze miala regularny, kilku cm BF jak ostrzylem bocznymi punktami, a gdy ustawilem mikroregulacje o powiedzmy +10 to na bocznych trafiala w punkt, ale z kolei na centralnym byl regularny, zawsze taki sam FF ;]
i tak caly czas, przy czym precyzja i regularnosc tego zjawiska jest zajebiscie powtarzalna.
i o to pytam, czy trafia Ci w punkt na wszystkich punktach?
bo jezeli tak, to wynikaloby ze trafila mi sie bardzo nieudana sztuka 50L
(raz w naprawie, wymiana calego modulu AF, pozniej te siupy o ktorych pisze..)
a tylko z tym obiektywem mialem takie akcje jak BF na bocznych punktach, z innymi moimi szklami nie ma takiego problemu.
Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/
pytanie było bardzo jasne i odpowiedziałem na nie z pełnym zrozumieniem. nie sądzę, żeby to była wina szkła.
btw. - to jest ta 50tka, która chciałeś mi sprzedać?![]()
i kup tutaj człowieku obiektyw za prawie 6tysi który może być wielkim bublem...
Regulamin pkt 8.
no fakt, testować i nie napalać się jak szczerbaty na suchary![]()
Regulamin pkt 8.
no chyba nie sadzisz, ze mam w torbie dwie 50L ?
koniec koncem nie wystawilem obiektywu na allegro, ani nie sprzedalem nikomu z forum (a bylo dwoch zainteresowanych), bo czulbym sie nie fair ze sprzedaje obiektyw ze sprawnym/nie_sprawnym AF, wiec zdecydowalem ze sprzedam swoja 50L kamerzyscie z ktorym wspolpracuje, bo jemu potrzebna tylko solidna obudowa, f/1.2 i MF ;]
cholera no.. cale forum (i serwis na Żytniej) wie, ze masz cos skopane z AF w twoim 5DIII, tymczasem 50L dziala Ci bez zarzutu
ja mam calkowicie sprawne 5DIII i obiektyw ktory powinien dzialac bez zarzutu w kwestii AF, dzialal conajmniej dziwnie..
rozumiem, ze albo mam uszkodzone body, albo nie umiem uzywac bocznych punktow AF z tylko tym jednym obiektywem?(bo z innymi moimi szklami nie ma zadnych klopotow w kwestii AF)
Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/
bo to inne body ..![]()
Trudne szkło bez dwóch zdań, 24 czy 35 są dużo łatwiejsze w użytkowaniu. Mam tą 50-tkę już ze 3 miesiące i cały czas się uczę. Miałem wcześniej 1,4 ale oczywiście padł wysuwany "ryjek" i AF.