Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.
Dodam że po problemach z 85/1.2 z 1Dx nadal chce mieć w plecaku ten słoik, z MKII było do rzeczy to z MKIII na pewno będzie lepiej :-)
Crazy, pomimo, że 50L AFem nie ma sie co szczycić, to nie jest aż tak źle. może z 10% nietrafionych zdjęć nie jest przesadnie dużym problemem. Owszem chciałoby się więcej, ale jak osobiście nie widzę problemu. Sigmę 50 Art miałem ze 2 czy 3 razy w ręku wiec nie mogę sie specjalnie wypowiadać, ale pewnej części ciała mi nie urwała a AF... jak to w sigmach.
P.S. Z 85LII nie mam żadnych problemów w tandemie z 5DIII. Trafia praktycznie zawsze choć mógłby to robić trochę szybciej.
R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty
Może kiedyś się przekonam do tej 50tki a 85 choć wolna świetna
W 50 L najbardziej irytowała mnie beczka. Przykre, że standard w tej cenie ma takie duże zniekształcenia. Plastyka, kolory mega fajne. Ostrość na 1.2 przy docinaniu, powiększaniu, to smutny temat. Celność różna na różnych korpusach. W 5dII paradoksalnie była najlepsza. Plusem jest bardzo dobra jakość wykonania, szczelność, małe jak na L gabaryty. Szkło z charakterem.
ja robiłem sport, dokładnie koszykówkę 50L na 1.2 na servo i AF jest bardzo dobry w tym szkle, równiez jest bardzo powtarzalny, jedyny ogromny problem mam z tym ze boczne punkty i srodkowy ostrza inaczej
co do wymiarów tutaj takie porównanie. jak widać ostrość pociąga za sobą wielkość i wagę. Dla każdego coś się znajdzie.
Nie wiem co to oznacza ale ten słój zniknął ze strony Canon USA.
I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.
Może to oznaczać tylko jedno.. umarł król - niech żyje król![]()
Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/
Wczoraj czytałem że mają wypuścić nowa wersje, plany są także na 16-35/2.8