Pokaż wyniki od 1 do 10 z 52

Wątek: Obróbka ślubów - organizacja pracy.

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar Kito
    Miasto
    Chodzież

Domyślnie Odp: Obróbka ślubów - organizacja pracy.

Czacha - Wyobraźnia akurat u mnie się przelewa i jest jej w nadmiarze. Po prostu nie wydaje mi się że Lexer daje 5000 zdjęć ze ślubu klientom.
    Lexer - jeżeli możesz to podaj ilość rawów jaką robisz średnio na weselu, i ile średnio zajmuje MB . robisz w Sraw czy pełnym Raw ? Ja np. plener zawsze Raw ale samo wesele już Sraw.

Kolekcjoner - w końcu do tego chyba się zmierza - żeby robić od razu dobre zdjęcia i kadry a nie walić seriami a potem tracić godziny na segregacji nie wspominając o obróbce ;-)

Marekb - jakby był przycisk "LubięTo" to bym kliknął :-)
    Ostatnio edytowane przez Kito ; 12-04-2013 o 07:35 Powód: niezgranie w czasie z markiemb
    FB - http://www.facebook.com/krzysztof.kito.wierzbicki
    C40D, C5DMKII, 6 szkiełek (w porywach do 10) i kilka lampek
    Ślubne i inne na www.fotoduet.eu

Dopiero zaczyna Awatar lexer
    Miasto
    Lublin / Skarżysko - Kamienna

Cytat Zamieszczone przez Kito Zobacz posta
    Lexer - jeżeli możesz to podaj ilość rawów jaką robisz średnio na weselu, i ile średnio zajmuje MB . robisz w Sraw czy pełnym Raw ? Ja np. plener zawsze Raw ale samo wesele już Sraw.
    Dla przykładu z ostatniego wesela wyszło mi 1011 rawów. Z całej uroczystości, na razie bez pleneru - 1680. Stosunkowo dużo tym razem, bo eksperymentowałem z lampami rozstawionymi na sali z wyzwalaczami radiowymi (światło było strasznie podłe na sali). Wszystko robię w pełnych rawach. Gdyby w mkII był sRAW ok 12-15 Mpix to pewnie bym robił wesele w sRawie. 10 Mpix to dla mnie trochę za mało przy przekdrowywaniu. Szczególnie, że w fotoksiążce niektóre zdjęcia daje po 60cm szerokości (dwie strony po 30cm).

Po prostu nie wydaje mi się że Lexer daje 5000 zdjęć ze ślubu klientom.
    Klientom oddaje 400 zdjęć w pakiecie złotym i 250 w srebrnym. Choć ilość materiału jaki wychodzi w obu pakietach jest prawie taka sama.

...

Chciałbym, aby obyło się bez złośliwości w tym wątku i licytowania się na GB i byłbym wdzięczny, gdybyście odpowiedzieli na pytania zadane w pierwszym poście zamiast dyskutować o liczbie GB.
    Ostatnio edytowane przez szambonur ; 12-04-2013 o 14:30 Powód: punkt 8 regulaminu forum

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A może ma dobre oko .
    To nie chodzi o to jakie ma oko i ile przynosi, tylko że nie jest w stanie sobie czegoś wyobrazić

--- Kolejny post ---

Marekb - jakby był przycisk "LubięTo" to bym kliknął :-)
    To czekaj - Marka 60GB lubisz, a kolegi lexera 45GB sobie nie wyobrazasz? Pogubiłem się ..

Ja na weselu naginam niczym z motorekiem i 3 - 4 tys plików nie jest dla mnie niczym dziwnym. Chodzę i robię zdjęcia, w końcu po to tam jestem. Uważam że zrobienie 1000 zdjęć w czasie 12-godzinnego dnia pracy jest niczym innym jak obijaniem się ..
    Ostatnio edytowane przez Czacha ; 12-04-2013 o 11:40

Uzależniony Awatar szambonur
    Miasto
    za siedmioma górami...

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta

Ja na weselu naginam niczym z motorekiem i 3 - 4 tys plików nie jest dla mnie niczym dziwnym. Chodzę i robię zdjęcia, w końcu po to tam jestem. Uważam że zrobienie 1000 zdjęć w czasie 12-godzinnego dnia pracy jest niczym innym jak obijaniem się ..
    Coś mi się zdaje że sobie jaja robisz...

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    To nie chodzi o to jakie ma oko i ile przynosi, tylko że nie jest w stanie sobie czegoś wyobrazić

--- Kolejny post ---

To czekaj - Marka 60GB lubisz, a kolegi lexera 45GB sobie nie wyobrazasz? Pogubiłem się ..

jak czytam takie herezje to mi się niedobrze robi

Bernard
    pozdrawiam
    Bernard Wybierała

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Cytat Zamieszczone przez szambonur Zobacz posta
    Coś mi się zdaje że sobie jaja robisz...
    Skąd ten pomysł? Piszę poważnie. Zamiast podpierać ściany albo nudzić się przy stole na weselu robię to za co mi płacą - zdjęcia.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Bernard Zobacz posta
    jak czytam takie herezje to mi się niedobrze robi
    To nie czytaj.

Uprawnienia umieszczania postów