próbowałem tak na pixel king, niestety ale sanki nadajnika służą do do czego innego. Myślę że w YN-622 będzie podobnie.
próbowałem tak na pixel king, niestety ale sanki nadajnika służą do do czego innego. Myślę że w YN-622 będzie podobnie.
Wielkie dzięki. To zdecydowanie dobra wiadomość
Szukałem własnie potwierdzenia od kogoś, kto sam to przetestował.
Jeśli możesz to napisz jeszcze, czy lampa na wyzwalaczu zachowuje się tak, jakby była bezpośrednio wpięta w sanki aparatu (czyli czy nadal pozostają mi do dyspozycji 3 grupy lamp), czy też sterowana jest jako jedna z lamp przyporządkowanych do grup A,B lub C.
Pozdrawiam.
Sprawdzę to dokładnie w środę i napisze jak to dokładnie wygląda. Jeszcze co do Twojego poprzedniego pytania dodam że 580ex nie testowałem. Sprawdzałem tylko z 580exII i Yn-568 i te lampy na wyzwalaczu w sankach działają. Nawet z bardzo krótkimi czasami.
Mam natomiast jeszcze jedno pytanie od siebie: czy z yn-560II jest możliwość zmiany ustawień manualnych z aparatu?
I jak u Was jest z zasięgiem? Po krótkich testach stwierdzam że zestaw ma duże problemy z przenikaniem przez obiekty. Nawet obiekty niewielkiej grubości (ściana działowa) z odległości 3 metrów... Dla przykładu: telewizor zasłonięty przez ściankę łapie sygnał z pilota a yn-622 nie przy bardzo podobnych warunkach.