Strona 7 z 46 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 454

Wątek: YN-622 Yongnuo

Dopiero zaczyna Awatar lexer
    Miasto
    Lublin / Skarżysko - Kamienna

Domyślnie Odp: YN-622 Yongnuo

Cytat Zamieszczone przez pawko Zobacz posta
    czy próbowałeś przeprowadzić testy na zupełnie nowych akumulatorach ?
    może to problem jakieś słabszej baterii w tych nadajnikach.
    miałem taki podobny przypadek kiedyś w nadajnikach PT-04 - słabe baterie - o wymianie na nowe problem ustąpił.
    pozdrawiam
    Paweł
    Też tak myślałem za pierwszym razem, bo testowałem na prawie rozładowanych akumulatorkach. Dziś testy przeprowadzałem na nowych bateriach alkalicznych.

Dzięki za info. Z ciekawością będę śledził kolejne Twoje testy.
    Teoretycznie dla mnie też nie byłoby dużego problemu z różnorodnym zasięgiem, bo muszę kupić 5 -6 sztuk, więc byłoby jakieś pole manewru, ale ten rozrzut daje do myślenia.
    Pozdrawiam.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Czy u Was na akumulatorkach 1.2V które są już troche rozładowane wyzwalacze świrują? Wczoraj wsadziłem jedne które były po sesji i wyzwalacze nie chciały palić.
    Wsadziłem lekko mniej zużyte i w wczoraj działały, dziś już nie błyskają. W jednym nie działa wspomaganie. Niby akumulatorki mają łącznie 2,6V + jeszcze to że wyładowane a wyzwalacze są na 3V. Powiedzcie jak to u Was jest a puki co ładuje akumulatorki i będę testował czy to ich wina

Ps. Ktoś tu pisał o tym, że wspomaganie świeci po górnych punktach. U mnie na 28mm w okolicach 1.5-2m świeci idealnie w środku.

U mnie gdy są słabsze akumulatorki też mam bałagan z wyzwalaniem.
    1Ds mk2, 50D, C17-40L, C50/1.4, C85/1.8, C135/2L, S 70-200/2.8, S telekonwerter x2, samyang 8/3.5, kilka lamp i wuchta modyfikatorów

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Rzeczywiście po naladowaniu akumulatorków błyskają- choć grubsze testy wykonam w weekend
    Ale jedno wspomaganie nie działa mimo tego, że w body jest ustawione...

Miasto

Po pierwszych testach w warunkach bojowych stwierdzam, że wyzwalacze są jednak bardzo zawodne.

Testowałem na weselu i na plenerze. Najbardziej upierdliwym problemem jest fakt "zawieszania się" wyzwalaczy. Polega ono na tym, że w menu aparatu przestają być dostępne tryby multi i manual. Zostaje tylko ttl. W 90% wypadków korzystam z manuala, którego często nie da się wybrać z menu! Trzeba wtedy resetować nadajnik i odbiorniki i wszystko wraca do normy (choć reset nie zawsze pomaga!). Jak wszystko działa to praca idzie naprawdę sprawnie (sterowanie z aparatu mocą to naprawdę genialna sprawa), ale jak się zacznie chrzanić to człowiek może wyjść z siebie... Na przedwczorajszym plenerze miałem sytuacje gdzie przez 5 minut nie mogłem uruchomić tego cholernego trybu manualnego, a para młoda i świadkowie czekali na mnie szczękając z zimna zębami, do tego panna młoda w ciąży... Nie wytrzymałem i dalej robiłem bez wyzwalaczy. Jutro kolejny plener, jeśli sytuacja będzie się powtarzać, będę zmuszony pozbyć się wyzwalaczy, bo z założenia mają one służyć do ułatwiania, nie do utrudniania pracy.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Błacha sprawa, ale sprawdzałeś baterie? Potrafią wariować jak padają.

Początki nałogu Awatar grzegorzki
    Miasto
    Cavan / Kielce

U mnie to 'zawieszanie' nie występowało, więc zamieniłem YN622 z aparatu na lampę i odwrotnie. No i się rypło. Faktycznie w aparacie dostępny był tylko tryb ETTL. Bryndza, choć wcześniej dałbym głowę że nic takiego się nie dzieje.
    6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria
    Nie mnie się wtrącać biskupom w robotę.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Aż z ciekawości przetestuje swoje...;/

Miasto

Cytat Zamieszczone przez wiktor2323 Zobacz posta
    Błacha sprawa, ale sprawdzałeś baterie? Potrafią wariować jak padają.
    Baterie to alkaiki używane może łącznie z 8 godzin. Czas pracy na bateriach wg specyfikacji to ok. 60 godzin.

Strona 7 z 46 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów