Pokaż wyniki od 1 do 10 z 210

Wątek: Yongnuo YN-568EX - wreszcie z HSS

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Yongnuo YN-568EX - wreszcie z HSS

Hej,

czy Canon 7D w trybie bezprzewodowym z yn-568ex powinien wyświetlać menu na aparacie? Nie mam żadnych możliwości zmian opcji.
    eTTL działa super z przedbłysku, ale ja chciałbym mieć dostęp do funkcji manualnych. HSS też jest niedostępny - działa tylko na aparacie.
    Zakładałem, że nie będę potrzebował triggerów do tej lampy.

Cytat Zamieszczone przez escokwu Zobacz posta
    Hej,

czy Canon 7D w trybie bezprzewodowym z yn-568ex powinien wyświetlać menu na aparacie? Nie mam żadnych możliwości zmian opcji.
    eTTL działa super z przedbłysku, ale ja chciałbym mieć dostęp do funkcji manualnych. HSS też jest niedostępny - działa tylko na aparacie.
    Zakładałem, że nie będę potrzebował triggerów do tej lampy.
    Hej,

Nie wyzwolisz z lampy wbudowanej 7D innych lamp w trybie HSS oraz na 2ga kurtynę. Do HSS potrzebujesz kabel E-TTL albo lampę na sankach, która ma tryb HSS (wbudowana nie ma). Do drugiej kurtyny tylko PW albo cuś innego (nie wiem czemu Canon tego trybu nie obsługuje w trybie Wireless...). Co do menu - nie wiem czego szukasz - jak HSS / 2giej kurtyny to nie znajdziesz, jeżeli szukasz nastaw mocy w trybie manualnym - to tak (lub FEC dla E-TTL).

Cytat Zamieszczone przez r2dan Zobacz posta
    ...Do HSS potrzebujesz kabel E-TTL albo lampę na sankach, która ma tryb HSS (wbudowana nie ma). Do drugiej kurtyny tylko PW albo cuś innego (nie wiem czemu Canon tego trybu nie obsługuje w trybie Wireless...). Co do menu - nie wiem czego szukasz - jak HSS / 2giej kurtyny to nie znajdziesz, jeżeli szukasz nastaw mocy w trybie manualnym - to tak (lub FEC dla E-TTL).
    Dzieki za informacje. Zaopatrze sie w kabel i bede testowal.
    Nastawy manualne sa pieknie schowane w menu lampy wbudowanej :-) chwile po opublikowaniu postu doszedlem do tego. Nie pracowałem wczśniej z lampami. Dziala to bardzo fajnie.
    Testowałem z lampa 430exII i mam wrazenie, ze maja prawie identyczna moc.

Uprawnienia umieszczania postów