Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1339

Wątek: Jaki statyw AD 2012-2019

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar janhalb

Domyślnie Odp: Jaki statyw AD 2012-2013

Co do wysokości - to bez przesady: ja akurat z tych wysokich nie jestem (w dowodzie mam 168, ale to są dane z czasów jak miałem 18 lat, więc pewnie już mam ze dwa cm mniej ;-) - tamte dwa mają 160 i 163, więc po odjęciu odległości od poziomu oczu do czubka głowy (i po dodaniu grubości podeszwy...) chyba byłyby w sam raz :-)

No fakt, co chcę podpinać:

Generalnie D60+ C18-135 IS albo Sigma 75-300 DL. Taaak, wiem, kompletna amatorszczyzna ;-)
    Amator, po prostu amator*

*Słownik Języka Polskiego PWN: AMATOR: 1. 'osoba, która zajmuje się czymś dla przyjemności' https://500px.com/janhalb

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez janhalb Zobacz posta
    Co do wysokości - to bez przesady: ja akurat z tych wysokich nie jestem (w dowodzie mam 168, ale to są dane z czasów jak miałem 18 lat, więc pewnie już mam ze dwa cm mniej ;-) - tamte dwa mają 160 i 163,
    po wykreceniu na maksa centralnej kolumny. a juz bez wyciagniecia kolumny ich stabilnosc nie powala. wyciagniecie ma drastyczny wplyw na pogorszenie podparcia.

więc po odjęciu odległości od poziomu oczu do czubka głowy (i po dodaniu grubości podeszwy...) chyba byłyby w sam raz :-)
    powiem tak: mozna to zrobic. na sztywnym podlozu przy totalnie bezwietrznej pogodzie i przy korzystaniu z wezyka spustowego (pilota) jest szansa zrobic jakies nieporuszone zdjecie krotkim obiektywem

No fakt, co chcę podpinać:
    Generalnie D60+ C18-135 IS albo Sigma 75-300 DL. Taaak, wiem, kompletna amatorszczyzna ;-)
    mam 600D + 18-55 + 55-250 na wycieczki weekendowe, wiec nie wiem o czym piszesz jest to amatorszczyzna, to prawda, bo pieniedzy na tym niestety nie zarabiam

IMHO: o 75-300 zapomnij. jak zamocujesz to do statywu za aparat, to calosc siadzie o pol kadru po zablokowaniu glowicy. a dluzszych ogniskowych raczej na pewno nie wykorzystasz.
    z 18-135 jest szansa, ze to bedzie jakos dzialalo przy w miare krotkich ogniskowych. ale nie potrafie powiedziec na ile i nie mam gdzie tego przemacac.

wracam do propozycji Sherpy 600R - o to jest niewatpliwie zauwazalnie drozsze, ale jednak skok jakosciowy jest ogromny i calosc na pewno wystarczajaca do Twojego zestawu. mozna to obmacac prawie w kazdym MM, wiec zachecam, o ile to tylko mozliwe, do samodzielnej oceny
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    wracam do propozycji Sherpy 600R - o to jest niewatpliwie zauwazalnie drozsze, ale jednak skok jakosciowy jest ogromny i calosc na pewno wystarczajaca do Twojego zestawu. mozna to obmacac prawie w kazdym MM, wiec zachecam, o ile to tylko mozliwe, do samodzielnej oceny
    sam szukam statywu (do filmowania) i szczerze mówiąc ten Sherpa nie wygląda specjalnie porządnie
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Uprawnienia umieszczania postów