Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 190

Wątek: Canon 100D - watek dyskusyjny

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Wars i Sawa

Domyślnie Re: Odp: Canon 100D - watek dyskusyjny

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Przy współczesnych możliwościach technologicznych ...
    ...Mnie samego przy DSLR trzyma już tylko i wyłącznie specyficzna optyka, jaką się posługuję.
    100% się zgadzam.
    Ja np. bardzo lubię szeroki kadr reportażowy 35L z odcięciem tła przy otwartej przysłonie na FF. Puki co nie widzę jeszcze odpowiednika w bezlusterkowcach więc jest to coś specyficznego, ale już do ambitnych zdjęć podróżniczych czy portretu spokojnie móglbym mieć Fuji. Ten system ma jeszcze pewne niedomagania, jednak przypuszczam, że wraz z drugą generacją X one znikną.
    Nie znaczy to, że zastapi mi to całkowicie Canona, ale raczej pewne że znacznie częściej będzie leżał w szufladzie. Jest oczywiście wiele dziedzin, gdzie liczy się coś innego i dotychczasowe lustra Canona i Nikona pola nie oddadzą, jednak nieuchronnie idzie to w kierunku większej profesjonalizacji luster (co dzidzimy np. po wzrastających wciąż cenach obiektywów). Tyle, że pozycja w/w firm jest tak mocna, sprzętu na rynku tak dużo, a przyzwyczajenia tak silne, że globalnie to jeszcze trochę potrwa.

Canon mógłby na mnie zarobić wypuszczając coś o wlaściwościach systemu Fuji, ale byc może im się nie opłaca, być może nie potrafią.
    Ostatnio edytowane przez Quadrifoglio ; 23-03-2013 o 11:52

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów