Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Maszt foto

Mieszany widok

Miasto
    Opole

Domyślnie Odp: Maszt foto

Ma stać nieruchomo, czy trzeba nim będzie kierować? Oraz czy dużo miejsca?
    Można zastosować helikopter zdalnie sterowany. Te spalinowe maja solidny udźwig. Nie trzeba kupować można wypożyczyć.
    W innym przypadku można spróbować rozwiązań do filmowania stosowanych w telewizji.
    Kran kamerowy : Krany, slidery i jazdy - 5 | videoDSLR.pl | filmowanie lustrzankami Canon 5D, 7D, 60D, 550D, wideo filmowanie
    Koncept jest trzeba go tylko dostosować do własnych potrzeb :-)

Cytat Zamieszczone przez urri Zobacz posta
    Ma stać nieruchomo, czy trzeba nim będzie kierować? Oraz czy dużo miejsca?
    Można zastosować helikopter zdalnie sterowany. Te spalinowe maja solidny udźwig. Nie trzeba kupować można wypożyczyć.
    W innym przypadku można spróbować rozwiązań do filmowania stosowanych w telewizji.
    Kran kamerowy : Krany, slidery i jazdy - 5 | videoDSLR.pl | filmowanie lustrzankami Canon 5D, 7D, 60D, 550D, wideo filmowanie
    Koncept jest trzeba go tylko dostosować do własnych potrzeb :-)
    helikopter zdalnie sterowany – myślałem ale zbyt drogi gips. Nawet jeśli chciałbym podpiąć jakiegoś zwykłego pstrykacza. Do tego absolutny brak kontroli nad fotografowanym obiektem. Kran fotograficzny – pierwszy raz się spotykam z taką nazwą. Z tego co widzę to niemalże takie same pieniądze jak maszt z pierwszego mojego postu. W tym przypadku już wolę maszt.

Jeszcze myślałem o czymś takim. Tylko muszę o cenę zapytać. Cel to fotografowanie np. imprezy sportowej z góry – ale to tylko przykład bo jak już będzie to zastosowań milion.
    Na tę chwilę przychylam się jednak do masztu antenowego wojskowego + jakaś głowica – zostaje tylko wymyślić jak sterować głowicą z dołu. Aparat oczywiście sterowany z poziomu laptopa

Ja też szukam podobnego rozwiązania. Ja z kolei potrzebuję do sfotografowania działek z możliwie dużej wysokości - ogólnie żeby wyglądało jak "z lotu ptaka". Zastanawiam się właśnie, czy takie maszty będą do tego dobre? Dowiadywałem się już o zdjęcia z samolotu, ale jak można się domyślić, też nie jest to najtańsze rozwiązanie no i jest jednak problem z jakimikolwiek powtórkami, jeśli okazałyby się potrzebne
    Ostatnio edytowane przez Ziib ; 08-04-2013 o 11:52

Dawno mnie tu nie było i tak:

Jeśli chodzi o maszt foto to cena jaka została mi zaproponowana przez firmę z pierwszego postu - jest nie akceptowalna dla zastosowań czysto amatorskich;

Kombinowałem z wojskowymi masztami antenowymi (oczywiście w teorii) i koszt zbudowania takowej zabawki to od 1000zł do 2000zł - chwilowo odpuściłem z prostego powodu - mało wygodny i mało mobilny. Z autem nie byłoby problemu ale jeśli się nie sprawdzi do moich potrzeb to co zakupiłem to rozwinę projekt.

Zakupiłem takie coś: Qadcopter. Za jakieś dwa tygodnie zobaczę co to warte. Wiem, wiem jakość nie porównywalnie gorsza ale trudno. Nie stać mnie na kilka(naście) tysięcy aby trzasnąć kilka(naście) zdjęć.

Uprawnienia umieszczania postów