Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Miasto

Domyślnie Odp: 5DmkIII w praktyce

Cytat Zamieszczone przez mirco Zobacz posta
    Sam stoję przed wyborem 6D czy 5D mk III. Wiadomo, niektórzy twierdzą, że nie ma się nad czym zastanawiać, ale wbrew pozorom jest. Efekt końcowy w większości zdjęć będzie taki sam. Może by jakoś zrobić taką skróconą analizę SWOT, czyli ogólnie mocne i słabe strony jednego i drugiego modelu. Niby wszystko oczywiste, tam mamy obudowę lepszą, AF lepszy, 2 sloty na karty, migawkę itp. A przy drugim: GPS, WiFi i - 3 EV. Ale może jest jakaś strona albo analityczna informacja o tym, aby nie wyważać otwartych drzwi. Może oddzielny wątek? Jakie robię zdjęcia. Nie jestem zawodowcem, utrzymuję rodzinę z innej działalności, ale stać mnie na jednego lub drugiego. GPS i WIFI to bardzo ciekawe rozwiązanie, bo dokupienie modułów do modeli nie posiadających tych bajerów jest cholernie drogie. Oczywiście bez tego też da się robić zdjęcia. Ale sterowanie aparatem z telefonu lub laptopa to super sprawa.
    Jeśli chodzi o wifi, to możesz kupić kartę SD z wifi (Eye-Fi) koszt znikomy.
    Miałem 6d w rękach i kompletnie sie nie przekonałem przede wszystkim do guzikologii. Wynika to zapewne z faktu, iż zawsze korzystałem z 5d1, 5d2 i xxD.
    Drugim powodem jest brak gwarancji na przebieg migawki.
    Stać Cię, to bierz 5d.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez sebfoto Zobacz posta
    Dwa krótkie pytania:

Czy korzystacie często z picture style, czy wszystko macie ustawione na zero?

Czy jest na forum wątek o customizacji przycisków np. ulubione ustawienia etc.?
    Zero komentarzy?
    Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.

Uzależniony Awatar PoulN

Domyślnie Odp: 5DmkIII w praktyce

Cytat Zamieszczone przez sebfoto Zobacz posta
    Jeśli chodzi o wifi, to możesz kupić kartę SD z wifi (Eye-Fi) koszt znikomy.
    Miałem 6d w rękach i kompletnie sie nie przekonałem przede wszystkim do guzikologii. Wynika to zapewne z faktu, iż zawsze korzystałem z 5d1, 5d2 i xxD.
    Drugim powodem jest brak gwarancji na przebieg migawki.
    Stać Cię, to bierz 5d.
    Przecież jest gwarantowany przebieg 100tys.
    Ostatnio edytowane przez PoulN ; 11-03-2013 o 13:55

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów