Ech, za rączkę trzeba, jak dziecku?:
http://www.canon-board.info/autoryzo...3-sensz-85862/
Ech, za rączkę trzeba, jak dziecku?:
http://www.canon-board.info/autoryzo...3-sensz-85862/
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
Ostatnio edytowane przez PoulN ; 20-02-2013 o 14:24
Bez sensu rozumowanie. Od użytkownika, który problemu nie ma przecież nie dostaniesz informacji po ilu klatkach przestał AF działać prawidłowo, nie?
Równie dobrze można było to pytanie zadać na forum onetu ;-)
PS: Na przyszłość: nie dubluj postów z tymi samymi pytaniami w różnych wątkach, robisz niepotrzebnie bałagan... Pomyśl o ludziach którzy kiedyś będą to forum przeszukiwać...
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
Te same dylematy mam i ja. 6 czy 5 MkIII, czytac czytac i jeszcze raz czytać!
Pzdr
Ostatnio edytowane przez Paweł Grabowski ; 20-02-2013 o 15:38
EOS 5D | EOS 30+BP-300 | 17-40/4.0L | 24-105IS/4.0L | 50/1.8 | 85/1.8 | 90-300/4.5-5.6 | 420EX
Czytam i czytam także.. ale w końcu nadejdzie czas na materię nie słowai tego się boje.
pkt. 3. zasad porządkowych
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 20-02-2013 o 18:32
Dwa krótkie pytania:
Czy korzystacie często z picture style, czy wszystko macie ustawione na zero?
Czy jest na forum wątek o customizacji przycisków np. ulubione ustawienia etc.?
Ostatnio edytowane przez sebfoto ; 08-03-2013 o 22:02
Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.
Też miałem taki dylemat, kupiłem 6D i chętnie bym go zamienił na nową 5.Wg mądrości ludowej zawartej w przysłowiu " jak cię stać na krowę to i na ciele wystarczy", może to nie elegancki cytat, ale 6D (z również nieelegancko okrojonym AFie) nie jest tania i w tej sytuacji wybór 5D3 jest uzasadniony.
Cierpię na chroniczny brak wolnego czasu i ... talentu.
R5 ; RF24-105 f4; RF35 f/1,8; RF50 f1.8; RF14-35 f4; EF50 f1.4; EF85 f1.8; EF70-200 f4IS; EF135 f2; 430EXII; RF 100-400 f5.6-8
W moim przypadku korci nie tylko AF, ale też ergonomia, seria, personalizacja, gwarant migawki, i tam jeszcze parę innych co wymieniałem już wcześniej...
Sam stoję przed wyborem 6D czy 5D mk III. Wiadomo, niektórzy twierdzą, że nie ma się nad czym zastanawiać, ale wbrew pozorom jest. Efekt końcowy w większości zdjęć będzie taki sam. Może by jakoś zrobić taką skróconą analizę SWOT, czyli ogólnie mocne i słabe strony jednego i drugiego modelu. Niby wszystko oczywiste, tam mamy obudowę lepszą, AF lepszy, 2 sloty na karty, migawkę itp. A przy drugim: GPS, WiFi i - 3 EV. Ale może jest jakaś strona albo analityczna informacja o tym, aby nie wyważać otwartych drzwi. Może oddzielny wątek? Jakie robię zdjęcia. Nie jestem zawodowcem, utrzymuję rodzinę z innej działalności, ale stać mnie na jednego lub drugiego. GPS i WIFI to bardzo ciekawe rozwiązanie, bo dokupienie modułów do modeli nie posiadających tych bajerów jest cholernie drogie. Oczywiście bez tego też da się robić zdjęcia. Ale sterowanie aparatem z telefonu lub laptopa to super sprawa.
Jesli Cie stac to bierz 5D3.