Strona 15 z 30 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 294

Wątek: Czy warto kupować jeszcze 5D classic ?

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Czy warto kupować jeszcze 5D classic ?

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Crazy ale o co Ty tak walczysz?
    Kolega Crazy, wbrew sygnaturce, bardzo skupia się na sprzęcie. Szczególnie cudzym
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Merde - a może weźmiesz serio to co mam w niej napisane i zakodujesz, że guzik intersuje mnie to czym fotografuje a liczą się dla mnie efekty. 85% wiary tutaj bez plecaka eLek nie jest w stanie zdjęć robić, ciągle tylko ochy achy dylematy bo ten lepszy tamten gorszy a jeszcze inny to już w ogóle rarytas. Zaczynałem od analoga po moim tacie. Wiele mnie to nauczyło, z chęcią popatrzyłbym na tych wszystkich, dla których sprzęt jest tak cholernie ważny w boju z manualnym szkłem podczas zawodów polski w motocrosie czy zawodach koszykówki Możesz pisać co chcesz jednakże, ja w przeciwieństwie do Ciebie i innych tutaj sprzęt gra u mnie 2 a nawet 3 skrzypce. 5D mam, fotografuję, sport, reportaże i nie tylko wbrew opinii szanownego forum, że tym aparatem to tylko portrety można. Więc wybacz ale jestem ostatnim, który przywiązauje wagę do sprzętu, dystkutowanie o nim to inna para kaloszy, a jeśli tego nie potrafisz pojąć - to sorry
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    ...ja w przeciwieństwie do Ciebie i innych tutaj sprzęt gra u mnie 2 a nawet 3 skrzypce....
    Postaram się krótko i na temat. Przestań smęcić, proszę.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Coś już napisał
    Miasto
    Irlandia/Polska

Dzisiaj jade ogladac 5D z przebiegiem 5500 klapniec...spodziewam sie wiec wygladu ogolnego jak nowego....jak wypali zakup to wezme do niego na poczatek chyba 40/2.8.

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Postaram się krótko i na temat. Przestań smęcić, proszę.
    Zacznij to wklejac na forum
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Cytat Zamieszczone przez Canonik Zobacz posta
    Witajcie, czytam i czytam forum i juz rozstroju dostaje. Zamiast sie upewnic to watpliwosci rosna na dobre. Do sedna.
    Mam kilka lat body 40D, chcialbym pełną klatkę do krajobrazu górskiego, jak i rownież chcialbym zacząc robic wesela... I tutaj sie wacham, czy rzeczywiscie roznica miedzy 5D mk1 a 5Dmk II jest na tyle duza ze lepiej kupic mk II ? Jak wiadomo pieniądze nie te same a odgrywaja istotna role. Zalezy mi na wysokich uzytkowanych czulosciach. Co radzicie ?
    przeszedłem trzy piątki a miałem też 7D jakieś porównanie mam ^^ jedynka IMO świetny aparat, ale nie na obecne standardy - zdecydowanie szukałbym używanej 5D II mark z małym przebiegiem (w II mark łatwo można sprawdzić przebieg EOSInfo 0.1 - Optyczne.pl 5D mark poza matrycą - to zdecydowanie lepszy LCD oraz LV (dla mnie to podstawa, bo często używam manualnych szkieł

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez poli_x Zobacz posta
    Dzisiaj jade ogladac 5D z przebiegiem 5500 klapniec...spodziewam sie wiec wygladu ogolnego jak nowego....jak wypali zakup to wezme do niego na poczatek chyba 40/2.8.
    sorki, ale jakoś nie uwierzę że ktoś mając 5D mark I zrobił tylko 5500 "klapnięć" To raczej literówka i nawet 55.000 będzie mało! Ja swoim wyszedłem poza 300.000 klapnięć Polecam wątek -> http://www.canon-board.info/coz-gdzi...iej-reki-2645/ Aby, nie było że "ściemniam" polecam również lekturę tego wątku: http://www.dfv.pl/forum/viewtopic.php?id=8043&p=1 ^^ W skrócie: ktoś kupił NOWY aparat ze sklepu z przebiegiem 27.358

A tak przy okazji ^^ odpuść sobie 40/2.8 i pomyśl o czymś naprawdę porządnym! sigma 35 f/1.4 warta każdej wydanej złotówki! wiem coś o tym zamiotła mi wszystkie Elki pod dywan
    Ostatnio edytowane przez candar ; 08-03-2013 o 10:35
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Coś już napisał
    Miasto
    Irlandia/Polska

Zdaje sobie z tego sprawe,jednak po wygladzie ogolnym bedzie widac czy ma 5k czy 55k

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Cytat Zamieszczone przez poli_x Zobacz posta
    Zdaje sobie z tego sprawe,jednak po wygladzie ogolnym bedzie widac czy ma 5k czy 55k
    pozwolę się nie zgodzić są osoby na tym świecie trzymające swoje aparaty w stanie nienagannym wizualnie

nie zmienia to faktu, że wszystkie 5D I mają wiele tysięcy przebiegu - a jeśli puszka po kilku latach ma mniej niż 20.000 przebiegu byłby po prostu podejrzliwy - jedyna możliwość - była wymieniana migawka, albo i coś więcej...
    Ostatnio edytowane przez candar ; 08-03-2013 o 10:51
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    Merde - a może weźmiesz serio to co mam w niej napisane i zakodujesz, że guzik intersuje mnie to czym fotografuje a liczą się dla mnie efekty.
    Naprawdę ciężko brać na serio to, co pisze ktoś będący jednym z najaktywniejszych uczestników wątków onanistyczno-sprzętowych na forum.
    Nie wiem jaka jest przyczyna zaglądania innym do torby. Może cię nie stać (to nie jest żaden zarzut, mnie też na wiele rzeczy nie stać) i zazdrość zżera?

Możesz pisać co chcesz jednakże, ja w przeciwieństwie do Ciebie i innych tutaj sprzęt gra u mnie 2 a nawet 3 skrzypce.
    Oj, człowieku... piszesz to do kogoś, którego jedyną L-ką jest tzw. "bieda L-ka" 70-200/4 (bez stabilizacji), a aparat to +/- pięcioletni crop.

Oceniasz innych z zaskakującą łatwością jak na posiadacza stopki z takim manifestem.
    Moim zdaniem powinieneś, jak to się teraz ładnie mówi, wyjść z ukrycia ;-)

Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
    nie zmienia to faktu, że wszystkie 5D I mają wiele tysięcy przebiegu - a jeśli puszka po kilku latach ma mniej niż 20.000 przebiegu byłby po prostu podejrzliwy - jedyna możliwość - była wymieniana migawka, albo i coś więcej...
    Łatwiej trafić mało używany aparat niż diesla po dziadku z Niemiec z <100k przebiegu.
    I co ważniejsze - stosunkowo łatwo przebieg można zweryfikować.

Strona 15 z 30 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów