Strona 194 z 495 PierwszyPierwszy ... 94144184192193194195196204244294 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 931 do 1 940 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Uzależniony Awatar PoulN

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez luc Zobacz posta
    Może ma wersję shackowaną i używa w tym celu kontrolki samowyzwalacza? ;-)
    Albo te -3EV AF`u to właśnie zasługa tej lampki

Dopiero zaczyna Awatar luc
    Miasto
    wawa

Cytat Zamieszczone przez PoulN Zobacz posta
    Albo te -3EV AF`u to właśnie zasługa tej lampki
    Druga teoria - odbiornik podczerwieni do pilota potrafi nadawać wzór dla AF w infraredzie ;-)

A tak na serio - czy ktoś próbował może wyzwalać aparat za pomocą pilota uniwersalnego? Znajdzie się zdalny wężyk Canona w bazie Logitecha?
    'jak czlowiek umrze, to nie zyje' kurt vonnegut, jr.
    Masz Dropboxa? Nie? To masz: http://goo.gl/wDbXq + 500MB dodatkowo ;-)

Rojo dzieki za szybka odpowiec. Boje sie troche tych rozmiarow bo lapska mam wielkie i na rynku malo gripow do tego. Zobaczymy. Mysle ze kupie w przyszlym miesiacu i zobaczymy

Początki nałogu Awatar rojo
    Miasto
    Gdynia

Cytat Zamieszczone przez ac3 Zobacz posta
    Rojo dzieki za szybka odpowiec. Boje sie troche tych rozmiarow bo lapska mam wielkie i na rynku malo gripow do tego. Zobaczymy. Mysle ze kupie w przyszlym miesiacu i zobaczymy
    nic nie zastąpi kopsnięcia się do sklepu gdzie mają 6D i pobrania go w łapki, albo znajmego w okolicy co go ma, jak byś był w 3mieście to służe swoją osobą

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Grip już jest od Newell'a za niecałe 300 zł
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Cytat Zamieszczone przez rojo Zobacz posta
    nic nie zastąpi kopsnięcia się do sklepu gdzie mają 6D i pobrania go w łapki, albo znajmego w okolicy co go ma, jak byś był w 3mieście to służe swoją osobą
    Dzieki za zaproszenie. Troche mam nie podrodze..ale jak juz bede :-) Nawet jak pomacam to nie zmieni faktu ze puszka ma to co potrzebuje. Bedzie trzeba ja traktowac jak wyrobnika do kotleta. W przeciwienstwie do ds-a jak biore ja w rece ...jak kobiete:-)
    Tylko L i X reszta bez wiekszego znaczenia

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez janulrich
    Landszafciarze?
    No tak, landszafciarze. Tam liczy się niskie ISO (głównie), DR przy niskich ISO, rozdzielczość matrycy i dobra optyka szerokokątna. O ile niskie ISO jest porównywalne wszędzie, co do optyki szerokokątnej można się spierać (osobiście uważam, że Canon zawsze robił lepsze tele od Nikona, ale Nikon lepsze szerokie kąty), to DR bywa lepszy do dostania za te same pieniądze, jak i rozdzielczość matrycy. Jeśli natomiast dopuścimy do puli puszki z cropem, to możemy nawet w dużo niższych pieniądzach mieć sprzęt o lepszych parametrach (cały czas mówimy o niskich ISO)

Cytat Zamieszczone przez janulrich
    A śluby są pomiędzy szybkość a ciemność => i tu tera się zastanawiam.
    Jak dla mnie zależy od techniki. Dla mnie 6d odpada - potrzebuję boczne nie tylko działające, ale i sensownie rozmieszczone. Co więcej potrzebuję pomiar światła na aktywnym punkcie AF. Mam wieloletni nawyk z 1ds i trudno mi się odzwyczaić. Jeśli natomiast ktoś potrafi bardzo sprawnie robić na centralnym i przekadrowywać, to myślę, że 6d da radę.
    Pentax K-5 II, Leica M9

Bywalec Awatar aciek_l
    Miasto
    Poznań, Częstochowa

Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    Grip już jest od Newell'a za niecałe 300 zł
    Jest on na tyle godny zaufania? Ja się praktycznie już zdecydowałem na oryginał... Ciężko mi się przekonać do zamienników.

Ktoś używa juz jakichś zamienników baterii z 6D?

Bywalec Awatar aciek_l
    Miasto
    Poznań, Częstochowa

Cytat Zamieszczone przez Arkan Zobacz posta
    Jak dla mnie zależy od techniki. Dla mnie 6d odpada - potrzebuję boczne nie tylko działające, ale i sensownie rozmieszczone. Co więcej potrzebuję pomiar światła na aktywnym punkcie AF. Mam wieloletni nawyk z 1ds i trudno mi się odzwyczaić. Jeśli natomiast ktoś potrafi bardzo sprawnie robić na centralnym i przekadrowywać, to myślę, że 6d da radę.
    Też myślę, że da radę. Ja akurat pod względem ostrzenia mam wieloletni nawyk z 5D... Także decyzja o pracy z autofucusem z szóstki w pełni świadoma.

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Cytat Zamieszczone przez aciek_l Zobacz posta
    Jest on na tyle godny zaufania? Ja się praktycznie już zdecydowałem na oryginał... Ciężko mi się przekonać do zamienników.

Ktoś używa juz jakichś zamienników baterii z 6D?
    Jest to najlepszy jakosciowo zamiennik ktory nie ma sie czego wstydzic a nie przeplacasz za znaczek canon
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Strona 194 z 495 PierwszyPierwszy ... 94144184192193194195196204244294 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów