Strona 294 z 495 PierwszyPierwszy ... 194244284292293294295296304344394 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 931 do 2 940 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Bingant

Za chwilę na email otrzymasz raw z 6d i 5d mkI drzewek. Jeżeli ktoś chce rawy to proszę o email.

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Moi Drodzy - jak to jest z ilością zdjęć na baterii? Mi na razie wychodzi ok. 500-600 fotek i nie wie czy to dobrze, czy źle, bo niektórzy tu podają, że robią ponad 1000 lub dużo więcej.
    Podkreślam, że na razie baterie (oryginał i zamiennik Phottix) nie przeszły jeszcze trzech "magicznych" cykli, ale wg mnie coś mało wychodzi. GPS i Wifi mam wyłączone, ale coś mało wychodzi
    Czy używanie autoiso może tu mieć wpływ? Trochę mnie to nie pokoi...
    Ja na moim robie srednio 1500/baterie oczywiscie wifi/gps/LV off. Ostatnio na zawodach zrobilem okolo 1300 zdjec i zostało jakies 60% energi pic, szkła 70-200/2,8(bez is) i sigma 35/1,4 iso ~500 na~1/640 włączony podgląd zdjęć z histo. Z moich obserwacji wynika ze na 70-200 owiele wolniej "zjada" baterie przypuszczam ze chodzi o szybkość AF ale to tylko takie moje domysły. Aha i umnie tez ciagle sie swieci wifi off
    Ostatnio edytowane przez bj_ ; 12-08-2013 o 22:06

Uzależniony

o "magicznych" trzech cyklach pierwszy raz słyszę od początku bateria mi pięknie działa. Zresztą i ona i trzy starsze ze starej piątki. A co do szkieł które podpinam to tak mniej więcej procenotowo to: 70% 35mm i 30 % 16-35%, możliwe że gdybym np. jakies 70-200 miał to może więcej energii by szło.

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Tak Bangi, wyświetla się.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

"magiczne" trzy cykle - na pudełku od Phottixa jest info, że pełną wydajność uzyskuje po 3 cyklach ładowania i rozładowania

Dzięki wszystkim za info i pomoc.

Ja miałem tak że mi akumulator sam się rozładowywał, nawet mimo wyłączonego body. Okazało się że to wina nowego tamrona 24-70. Wysłałem obiektyw do serwisu i po kilku dniach odesłali mi go z wymienioną płytą główną. Teraz jest OK.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Szkła nie podejżewam, raz że działało bez zarzutów z 60d, dwa nie obserwuję rozładowywania, gdy sprzęt schowany na kilka dni w szafie.

Początki nałogu Awatar rojo
    Miasto
    Gdynia

Cytat Zamieszczone przez mikmac Zobacz posta
    Witam, na forum, od dawna przeglądam, ale jakoś do tej pory nie miałem potrzeby rejestracji.

Od niedawna ma 6D, około roku 60D, którym zrobiłem jakieś 60tys klapnięć, więc jestem młodziutkim fotografem. Krótko mogę opisać swoje wrażenia...
    (resztę cytatu wyciąłem ale komentarz dotyczy całości)

oj będziesz się wstydził tego coś tu powypisywał jak kiedyś będziesz to czytał

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez mikmac Zobacz posta
    Pomalu ogarniem temat tetheringu i na razie nie wiem co oglądam
    Program eos remote - nie wazne czy robie raw czy raw+jpg s2 zdjecie na tablecie jest po 2-3 sekundach a gdzies po kolejnej sekundzie jest pelna ostrosc. Nie wiem ile zdjecia ma MP ale mozna zoomowac mocno praktycznie tak jak w aparacie. Chyba przesyla podgląd jpg z rawa a nie dodatkowego jpga.
    EOS utilty do PCta.. jako tethering jest rownie szybki ale prymitywny... bez fullscreena, nie mozna przewijac obrazkow zoomowac..nic - tylko podglad ostatniej foty.
    Teraz zabieram sie za testowanie zgrywania obrazkow z eos remote w różnych jakosciach oraz tethering do LR.
    Przecież w eos utility definiujesz sobie aplikację która plik CI otwiera od razu, ja mam pod Bridge podpięte i od razu mam w nim podgląd aktualnego zdjęcia. Podglądu w eos utility w życiu nie używałem bo to nie do oglądania zdjęć jest.
    Co do zgrywania do urządzeń po wi-fi to na tablet wgrywają się tylko jpg- i to z niższą rozdzielczością (nie pamiętam dokłanie ile ale coś koło 2000 px po dłużyszm boku) a na kompa leci wszystko w pełnej rodziałce i jakości. W eos utility możesz sobie ustawić też, że jak robisz jpg
    +raw to tyko jpg zrzuca na kompa, a rawy zapisuje na karcie - co przyspiesza pojawianie się fotek na kompie...

spokojnie jeszcze poogarniaj bo zamęt wprowadzasz mam wrażenie niepotrzebny z niewiedzy wynikający...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

rojo -->
    dzięki za ciepłe słowa
    Ale...
    Dwa lub 3 posty niżej naprostowałem i zrobiłem więcej testów. Jak kogos to interesuje to sobie poczyta. We wcześniejszym poście nie kasowałem, aby nie wprowadzać zamętu.
    Canon 6D, 60D, EF 24-105/4 L, EF 50/1.8, EF 85/1.8, Samyang 14/2.8, Sigma 17-70/2.8-4.0

Uzależniony Awatar tom517

Może ktoś ma doświadczenie w zmianach C.Fn. II :Autofocus i pozytywnych tego skutkach ?

Strona 294 z 495 PierwszyPierwszy ... 194244284292293294295296304344394 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów