Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1421

Wątek: Kalibracja 5d3 - sens?

Mieszany widok

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Kalibracja 5d3 - sens?

wrócił. zestaw 5d3 + 35L spędził w serwisie 2 tygodnie, wg. zapewnień Pana z serwisu miał trafiać regularnie i w punkt.
    jest regularnie - REGULARNY, DUŻY FRONT FOCUS, nie da sie trafić w punkt, po prostu się nie da.
    z dystansu ok 1.5 metra, ostrość na ramieniu, głowa/oczy - poza GO. z ok 3-4 metrów, ostrość 1-1,5 metra przed.
    to jest k.... po prostu nieprawdopodobne!!!!!!!!!!!

Witam.
    Śledzę ten wątek od samego początku - bo jeszcze kiedyś myślałem o 5dIII, ale teraz to jest strach kupować, jak pieprz... serwis i ogólnie firma Canon robi takie numery !
    Rozumie, że wszystko może się zepsuć, ale jak się tak stanie to usterka powinna zostać naprawiona, albo sprzęt powinien zostać wymieniony na nowy.
    A tu można jasno stwierdzić, że serwis robi z Ciebie i wielu innych osób co wysyłały sprzęt do kalibracji (nie tylko 5dIII, ale też obiektywy i inne aparaty) głupków ! I wydaje im się że maja do czynienia z dziećmi, a nie profesjonalistami którzy płaca duże pieniądze za sprzęt który służyć ma im nie do zabawy, ale do pracy zarobkowej !

To jest dla mnie przegięcie na całej linii - a miałem już nadzieję że wreszcie twój aparat zacznie działać tak jak powinien.

Mam nadzieję Adamie, że tego tak nie zostawisz i zrobisz porządną zadymę.

Po twoich i paru innych osób opiniach odnośnie 6d, zwłaszcza w świetle niejednego problemu z 5dIII można stwierdzić, że 5 tys. zł więcej nie warto przepłacać za praktycznie sam AF (który miał być taki świetny, a jednak widać nie jest).

--- Kolejny post ---

tak czy inaczej - ktoś chętny na 5d3? - można ustawiać się u mnie pod oknem...
    Lepiej pojechać z nim do serwisu Canona - zadzwonić do paru TV, wziaść jeszcze kogoś kto nakręci film i rozpierniczyć im tym aparatem szyby czy coś w tym stylu.
    Jestem pewien że ten filmik na YT (dodatkowo z nałożonymi ciekawymi napisami pod adresem Canona) zrobiłby furorę, tak że na pewno nie rozeszło by się to bez echa

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    wrócił. zestaw 5d3 + 35L spędził w serwisie 2 tygodnie, wg. zapewnień Pana z serwisu miał trafiać regularnie i w punkt.
    jest regularnie - REGULARNY, DUŻY FRONT FOCUS, nie da sie trafić w punkt, po prostu się nie da.
    z dystansu ok 1.5 metra, ostrość na ramieniu, głowa/oczy - poza GO. z ok 3-4 metrów, ostrość 1-1,5 metra przed.
    to jest k.... po prostu nieprawdopodobne!!!!!!!!!!!
    A możesz wrzucić i udostępnić te zdjęcia ?

Uprawnienia umieszczania postów