Używany w nienagannym stanie to koszt min. 5000zł. Za nówkę to trzeba zapłacić 6800zł![]()
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
wczoraj na tablicy pojawił się PORTUGALSKI 5d mk II + 24mm 1.4 L za UWAGA3400zł =) i to cena ostateczna
![]()
Wszystko niby ma papiery, gwarancje (nieważną w PL) itd![]()
Gdybym miał kasę to bym próbował dzwonić![]()
Ja widziałem już "osobiście" za 6599zł nówki, na allegro po 6600zł też są.
Dlatego powstrzymałem się od kupna za 5.000 używanego
Wiem że ktoś kiedyś kupił za więcej, pewnie coś koło 8.000 dlatego pewnie takie ceny są używanych "3tyś mniej niż kiedyś był zakupiony" ale dla mnie jako kupującego nie obchodzi mnie że kiedyś ktoś zakupił sprzęt za 8.000zł i ma taki paragon, ważnejak jest teraz, a cena/różnica nie jest na obecny czas znacząca/zachęcająca do kupna używanego sprzętu - dlatego skierowałem się tym:
- 2/4letnie body, w stanie bardzo dobrym, przebieg około 30tyś - bez gwarancji sklepowej, bez gwarancji u wystawiającego (mało znana i wątpliwa historia sprzętu) sprzęt wymacany, wypocony przez kogoś dłonie, możliwe że są jakieś ukryte wady, o których sprzedawca nie chciał wspomnieć - 5.000zł
- nówka ze sklepu, mniejsze wątpliwości że było coś uszkodzone, zapach nowości- zapach nowości i brak zmartwień że coś po zakupie się rozsypie - GWARANCJA ! 6600zł
Osobiście nie jestem przekonany do ryzyka zakupu takiego sprzętu, różnica to tylko 1600zł - a jak coś pójdzie w używanym, to bieganie po serwisach, dodatkowe wydawanie kasy i żal że się nowego nie kupiło!?
Na razie powstrzymałem się od zakupu, jest zima, mało się foci, poczekam na jakaś atrakcyjną ofertę używanego, ewentualnie jak się nie doczekam to wyrobię się przed sezonem z dozbieraniem na nowe body - o to taka moja decyzja![]()
Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 03-02-2013 o 15:20
Czy to nie są to przypadkiem aparaty "refubrished " remanufactured"...........itp ?
Kupiłem kiedyś lapka hp, był "ref" miał gw, fabrycznie zapakowany, padł po 2 latach, a z tego co wiem musi byc info na sprzęcie że jest "ref"