Pokaż wyniki od 1 do 10 z 140

Wątek: 5D III a wybór ustawień AF'a

Mieszany widok

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie Odp: 5D III a wybór ustawień AF'a

Ja 99% zdjęć robię na One Shot. Jeśli da się przewidzieć ruch obiektów które fotografuję to ustawiam pułapkę ostrości w danej odległości i czekam aż się tam obiekt znajdzie. W tańcu nie próbowałem trybu ciągłego, chociaz gdy robiłem pierwsze foty motocrossowe w marcu zeszłego roku to śledzący AF spisywał się genialnie, wieć czemu miał by se nie poradzić w tańcu? W lutym mam zlecenie weselne to potestuję w ciemniejszych warunkach jak to servo śmiga gdy jest mało światła.

Pikczer, którego rodzaju punktów używasz? Tych precyzjniejszych/mniejszych? Ja działam tylko na tym.

PS. Jeśli PDF nie śmiga to może z tego miejsca trzeba go pobrać - Canon DLC: Article: Master the EOS-1D X's AF System - tak jak pisałem dużo tu innych porad odnośnie AF w 5D3.
    Ostatnio edytowane przez Czacha ; 21-01-2013 o 14:47

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Pikczer, którego rodzaju punktów używasz? Tych precyzjniejszych/mniejszych? Ja działam tylko na tym.
    Uzywalem glownie standardu ale jak probowalem centalnego z ta kropeczka w srodku (bo chyba o to Ci chodzi), to jakos nie widzialem zbytniej roznicy ale jeszcze poprobuje.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Uzywalem glownie standardu ale jak probowalem centalnego z ta kropeczka w srodku (bo chyba o to Ci chodzi), to jakos nie widzialem zbytniej roznicy ale jeszcze poprobuje.
    Dokładnie o tym mówię - ma mniejszą powierzchnię i powinien precyzyjniej ostrzyć.

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    ... Jeśli da się przewidzieć ruch obiektów które fotografuję to ustawiam pułapkę ostrości w danej odległości i czekam aż się tam obiekt znajdzie. .
    Ale co rozumiesz pod tym pojęciem? Bo takiej opcji w 5Dmk3 nie znalazłem.

Uprawnienia umieszczania postów