Strona 132 z 495 PierwszyPierwszy ... 3282122130131132133134142182232 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 311 do 1 320 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Uzależniony Awatar jac+

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez mc_iek Zobacz posta
    Też uważam, że LEXUS jest za drogi. Równie wygodnie tyłek można przewieźć FIATem...
    Równie wygodnie to może nie, ale równie SKUTECZNIE - na pewno . Analogicznie w 6D i 5D3 (patrz: klawiszologia i efekty zdjęciowe).
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Fakt... jest znaczny postęp w produkcji matryc, ale szczerze mówiąc to jakoś mi się nie chcę przy okazji nowej premiery przeglądać tych tabelek :-D
    Mam aparat i focę

Uzależniony Awatar jac+

Cytat Zamieszczone przez michael_key Zobacz posta
    szczerze mówiąc to jakoś mi się nie chcę przy okazji nowej premiery przeglądać tych tabelek
    Postęp postępem, ale nie dajmy się zwariować. Sprawność techniczna sprzętu to tylko połowa sukcesu. Nie ma się co podniecać tabelkami.
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Pełne uzależnienie

Czytając tę stronę można dojść do wniosku, że aparatami takimi jak np. 5d mk I
    Bo się nie da i dlatego ostatnio nie robię.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Bartosz Zobacz posta
    Nie jestem żadnym "Canonowym fanboyem" ale oprócz wyciągania z cieni 4 czy 5 ev to gdzie tak naprawdę widać tę miażdżącą przewagę Nikona/Sony nad Canonem?
    Nie każdy tak robi zdjęcia i nie każdy czyta namiętnie DXOmark, a ze "zwykłych" fotek takiej ogromnej różnicy (o ile w ogóle) nie sposób wychwycić.
    Czytając tę stronę można dojść do wniosku, że aparatami takimi jak np. 5d mk I czy 1ds II to w ogóle nie da się portretu czy krajobrazu zrobić ze względu na tragiczny DR czy fatalną głębię koloru...
    Każdym aparatem, nawet cropem, nawet kompaktem (nigdy nie robiłem ale widziałem niezłe), nawet telefonem (znam gościa co robi telefonem a portfolio ma zupełnie niezłe - specyficzne ale niezłe) - czyli wbrew temu co się pisze na tym forum każdym aparatem a nie tylko full frame (czyli małym obrazkiem ) daje się zrobić dobre zdjęcie ALE nie każdym można uprawiać każdy rodzaj fotografii i czasem aparat pomaga w osiągnięciu celów, czasem nie pomaga, a niekiedy przeszkadza. Każdy może ocenić jak klasyfikuje 6D ale of tego produktu oczekiwałbym więcej, znacznie więcej. Konkurencja ma swoje kłopoty 600D podobnie jak poprzednio 7000D mają wady ale są to wady produkcyjne a nie systemowe jest nadzieja że kiedyś wyjdzie z tych problemów wieku dziecięcego bo w porównaniu podstawowych aspektów 6D wypada słabo: cena, AF (nikon zawsze miał lepszy a dodatkowo działa do f/8), wizjer, matryca. Aparat to tylko narzędzie, już raz zmieniłem system (Minolta nie dała mi szansy na zakup) mam zerowe przywiązanie do marki - mogę fotografować każdym systemem - to tylko narzędzie - oczekuję postępu w istotnych parametrach sprzętu, możliwość bezpośredniej publikacji zdjęć na facebooku leży całkowicie poza moimi zainteresowaniami fotograficznymi, a także nie pasuje do mojego "workflowa" nie tego oczekuję od firmy.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Bartosz Zobacz posta
    Nie jestem żadnym "Canonowym fanboyem" ....
    Dobry post - typu "Nie jestem rasitą, ale...."
    Pentax K-5 II, Leica M9

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    Bo się nie da i dlatego ostatnio nie robię.
    Portretu i krajobrazu ?!! Canonem 5d się nie da?
    Pomimo, że to nie ten wątek to pozostaje tylko jedno: sprawdzam. Proszę udowodnij tę tezę.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Arkan Zobacz posta
    Dobry post - typu "Nie jestem rasitą, ale...."
    Niezależnie od wszystkiego, touché
    EOSy

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez mc_iek Zobacz posta
    Też uważam, że LEXUS jest za drogi. Równie wygodnie tyłek można przewieźć FIATem...
    Nie w tym rzecz. Rzecz w braku postępu. Chodzi o to, że firma sprzedaje Lexusa, który jeśli chodzi o moc i przyspieszenie odstaje od konkurencji za dużo większe pieniądze starając się siłą brandu zatuszować brak postępu technicznego. Wejdź proszę na dxo i zobacz zestawienie przy podstawowych wartościach ISO DRa dla Nikona D700 i D600 i Canona 6d, 5d2, 5d3 i DS3. Ciekawy wynik, prawda?
    Pentax K-5 II, Leica M9

Początki nałogu Awatar dulak
    Miasto
    Lublin

(...) W erze cyfry aparat jest tak dobry jak matryca którą ma wbudowaną. Można dać lepszy AF, większy wizjer, lepszy soft do odszumiania itd. Ale jak dynamika jest nie za bardzo, to umarł w butach. Nic z tym nie zrobisz.
    Ty za kryterium przydatności przyjmujesz dynamikę, dla mnie jest to sprawa trzeciorządna. W moich oczach aparat dyskwalifikują niewierne barwy czy podbicie mikrokontrastu matrycy w RAWach. Nie każdy uprawia HDR, napiszę więcej, garstka uprawia HDR

Jakimi aparatami i na jakich ustawieniach fotografują najlepsi z agencji Reuters? - Warte uwagi - Swiatobrazu.pl
    Udziały w japońskim rynku foto - Optyczne.pl

Nie nauczył się. Kupił od Sony. (...)

Podobnie jak Pentax. I z tego co wiem Olympus podpisał też umowę. Nie wróży to najlepiej C.
    Przewagą Canona jest właśnie niezależność. Konkurencja ma na tym polu poważne problemy. Ostatnie matryce Toshiby w Nikonie wyciągają na światło dzienne jedynie piętę achillesową tego systemu, wobec czego niniejsze pytanie nasuwa się samo: "Ile jeszcze takie składaki pociągnął?""

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Pytam całkiem serio:
    Naprawdę widzicie na niskich ISO (100-400) duże różnice pomiędzy matrycami FF? I nie tylko nowymi ale tymi starszymi.

I żeby było jasne nie mówię tu o możliwościach wyciągania cieni o ileś tam EV bo akurat w tym wypadku różnice na korzyść Sony widać wyraźnie, ale jak wspomniał dulak nie każdemu to potrzebne.
    EOSy

Strona 132 z 495 PierwszyPierwszy ... 3282122130131132133134142182232 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów