Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: Canon 650D - kłopoty z dandelionem

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Canon 650D - kłopoty z dandelionem

Przy dekielku mam pomiar światła i dobór czasu, tak aby zdjęcie było prawidłowo naświetlone. A co będzie jak zadziała dandelion z wersją 1.0.2 lub 1.0.3 oprogramowania?

Lubię wypowiedzi ekspertów znających sprzęt tylko z półki.

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie Odp: Canon 650D - kłopoty z dandelionem

Cytat Zamieszczone przez cobalt Zobacz posta
    Przy dekielku mam pomiar światła i dobór czasu, tak aby zdjęcie było prawidłowo naświetlone.
    Czyli to samo co przy przejściówce bez dandeliona. Zaklej styki będziesz zadowolony.

A co będzie jak zadziała dandelion z wersją 1.0.2 lub 1.0.3 oprogramowania?
    Co będzie? Będziesz szczęśliwy. Co nadal nie znaczy, że to wina dandeliona, powtarzam to po raz nie wiem który.

Lubię wypowiedzi ekspertów znających sprzęt tylko z półki.
    No, trochę tu nie trafiłeś. Elektronikę to ja projektuję i uruchamiam i oprogramowuję w ramach swojej pracy zawodowej więc zdaję sobie sprawę z tego co może dziać się nie tak w przypadku dandeliona. Nie twierdzę, że Canon nie zrobił czegoś złośliwie choć uważałbym to za strzał w stopę. Po prostu takie objawy jakie masz mogą wynikać z również z szeregu innych rzeczy.

Swoją drogą parę lat temu przyglądałem się temu co lata między aparatem a obiektywem by zrobić swoje rozwiązanie. Protokół nie jest prosty. W samych ramkach da się rozpoznać pojedyncze informacje o zakresie przesłon i ogniskowych podawanych przez obiektyw ale analiza tego co się dzieje w trakcie ustawiania ostrości, nawet ręcznego, nie jest łatwa i nie miałem czasu tego dokończyć. W międzyczasie dandeliony staniały to dodatkowo straciłem motywację.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Uprawnienia umieszczania postów