Strona 118 z 495 PierwszyPierwszy ... 1868108116117118119120128168218 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 171 do 1 180 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Początki nałogu Awatar merida

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Czy zamawiał ktoś do 6d zamiennik akumulatora? Kupiłem dedykowany do 5d2,7d itp ( LP-E6 ) i niestety po włączeniu za każdym razem jest komunikat,że akumulator niekompatybilny,po akceptacji nie ma wskaźnika naładowania baterii. Jeśli ktoś już wypróbował konkretny model, proszę podesłać linka. Nie chcę drugi raz popełnić błędu, a na aukcjach czasem jest omyłkowy opis.

Mam pytanie testował ktoś AF w 6D z obiektywami f/4 (np. 17-40mm f/4, Canon 70-200mm f/4)

z 17-40 działa bajka. Miałem go zamienić na tańszy i jaśniejszy Samyang 14mm ale jak kupiłem 6d z wysokim używalnym iso to bez dwóch zdań zostaje, a ten szerszy sprzedaję

Bywalec Awatar photogambler
    Miasto
    wawa

Cytat Zamieszczone przez merida Zobacz posta
    z 17-40 działa bajka. Miałem go zamienić na tańszy i jaśniejszy Samyang 14mm ale jak kupiłem 6d z wysokim używalnym iso to bez dwóch zdań zostaje, a ten szerszy sprzedaję
    a jak z rozdzielczoscia? bo mam go i w mojej szklarni nie jest faworytem w tym wzgledzie. Ale moze tyle pikseli go zmobilizowalo???? :-) a 14stke sprzedajesz? to żyleta w porownaniu z 17-40 IMO oczywiscie.Ciekawe jak obydwa Ci pracuja z nową puchą.
    6d, 50 1,8 STM, 16-35 f4 IS L, 24-105 f4 IS L ,85 1,8 USM, 70-200 f4 IS L, pleśniaczki, itepe...

Obydwa szkła bdb są szczególnie w swoich cenach. Potrzebuję teraz częściej czegoś do robienia zdjęć wnętrz, tutaj wolę 17-40, który do tego bardziej mi leży. 14mm jest za bardziej efekciarskim szkłem, z resztą przy obecnie użytecznym iso6400 i wyżej w 6d, mogę śmiało zrobić wiele więcej zdjęć bez lampy na f4. 14mm przed momentem się sprzedał,ale przed wysyłką pozwolę sobie zrobić jakieś foty "porównawcze" tych szkieł,a raczej ogniskowych na 6d

Bywalec Awatar photogambler
    Miasto
    wawa

Cytat Zamieszczone przez merida Zobacz posta
    Obydwa szkła bdb są szczególnie w swoich cenach. Potrzebuję teraz częściej czegoś do robienia zdjęć wnętrz, tutaj wolę 17-40, który do tego bardziej mi leży. 14mm jest za bardziej efekciarskim szkłem, z resztą przy obecnie użytecznym iso6400 i wyżej w 6d, mogę śmiało zrobić wiele więcej zdjęć bez lampy na f4. 14mm przed momentem się sprzedał,ale przed wysyłką pozwolę sobie zrobić jakieś foty "porównawcze" tych szkieł,a raczej ogniskowych na 6d
    Ceny znam bo je mam :-) ale moze pare slow o rozdzielczosci 17-40 przypietego do 6d.Bylbym wdzieczny.
    6d, 50 1,8 STM, 16-35 f4 IS L, 24-105 f4 IS L ,85 1,8 USM, 70-200 f4 IS L, pleśniaczki, itepe...

Początki nałogu
    Miasto
    022

Cytat Zamieszczone przez SDDR Zobacz posta
    Witam po małej przerwie i tak na wstępie życzę wszystkim wielu udanych kadrów na ten nowy rak.
    Pochwalę się i od razu napisze, że dylematy swoje rozwiązałem,wybór padł na 6D, które niedawno kupiłem, wczoraj przyszło i obecnie w 100 % jestem zadowolony z zakupu. Po wyjęciu z pudełka denerwowało mnie poprzestawianie przycisków, brak tego i owego, menu itp. Ale już przyzwyczaiłem się, da się na 6D wygodnie pracować. Brak szybkiego dojścia do kompensacji ekspozycji najbardziej obecnie boli mnie, ale nie przesadzajmy, przełączenie trwa może 3-5 sekund dłużej niż w 5d mk 2, 5d czy 40d. Drażni bardziej nie to czego nie ma a to, że jest nieco inaczej, ale do tego Canon nas już przyzwyczaił.
    AF w 6d jak dla mnie jest na dzień dzisiejszy zadowalający. Punkt centralny rewelacja a boczne są super. Boczne są lepsze albo takie samo jak centralny w 5d. Oczywiście stwierdzenie subiektywne bo nie robiłem precyzyjnych pomiarów a jedynie coś tam bawiłem się i sprawdzałem. W nocy przy świetle tylko lampek na choince na canonie 28 1,8 USM i 85 1,8 USM boczne łapały niemal od razu i niemal nieomylnie i to na różnych punktach bocznych, w tym ekstremalne, a wszystko to na mało kontrastowych powierzchniach przy f 1,8 i 2. ISO do 16000 jest bardzo użyteczne Wielkość body jest zadowalająca tak samo jak materiały, ale czekam na zamienniki gripa. Kiedy głównym body był canon 5D do sportu miałem 40d, ale widzę, że pozostawię sobie teraz tylko 6d (5d już poszło) i 40d sprzedam bo AF w 6d jest więcej niż bardzo dobry, szybkość zadowalająca a ergonomia do opanowania. Co do ostatnich stwierdzeń to nie mam problemu z baterią. Dodam tylko, że stare moje obiektywy współpracują tak samo jak lampy Metza (58 i 50 obie Af-1) oraz radiowe wyzwalacze Pixel King. Po przesiadce z 5D i 40D jest fantastycznie i obecnie nie widzę potrzeby dopłacać do 5D mk 3 ani interesować się jakby nie było leciwym już 5D mk 2 skoro wiele nie zaoszczędzi się na jego kupnie (chodzi o nowe body). Dokładne testowanie może już w ten weekend, ale to zależy od dostępnego czasu bo do sprawdzenia zostało przecież wiele

--- Kolejny post ---

Małe sprostowanie do wcześniejszego... tak jak zauważył Cichy, przy innym wątku, szybkie dojście do kompensacji ekspozycji jest normalnie, pod kółkiem
    Rozumiem, że AF w 6d w porównianiu z 40d - szybszy, celniejszy? Jak wygląda kwestia zdjęć seryjnych w RAW - jak trafia AF i jak szybko zapycha się bufor?

pzdr!

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez p0lish Zobacz posta
    Rozumiem, że AF w 6d w porównianiu z 40d - szybszy, celniejszy? Jak wygląda kwestia zdjęć seryjnych w RAW - jak trafia AF i jak szybko zapycha się bufor?

pzdr!
    przyłączam się do pytania. Ewentualnie może ktoś ma porównanie 6d z 7d w tym zakresie?

Domyślnie Re: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez elpolako Zobacz posta
    przyłączam się do pytania. Ewentualnie może ktoś ma porównanie 6d z 7d w tym zakresie?
    o właśnie. Zwłaszcza chodzi mi o porównanie z 7d. Tam mimo zachwytów w recenzjach, AF dość często mi w servo nie trafiał. Obrazek z 7d też jest cropowy w wyrazie, a o szumach już pisałem. Więc liczę, że 6d da sporą poprawę w obrazowaniu.
    Canon EOS 6D | C 24-105 f/4 L | C 70-200 f/4 IS L | C 1.4x | C 50 f/1.4 | C 85/1.8 | C 35/2.0 | 580EX

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Re: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Czy elektroniczna poziomica jest widoczna tylko na wyswietlaczu ? Czy też w wizjerze ?

Strona 118 z 495 PierwszyPierwszy ... 1868108116117118119120128168218 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów