Strona 113 z 495 PierwszyPierwszy ... 1363103111112113114115123163213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 121 do 1 130 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Coś już napisał

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Sprawdź w słownikach języków obcych co znaczy to słowo.EOT

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Kazdy ocenia w/g wlasnych kryteriow. To co dla Ciebie jest istotne dla kogos innego moze byc popierdółką. Dlatego warto szanowac subiektywne opinie innych, nawet jesli sie z nimi nie zgadzamy.
    szanuje. używam wysokiego ISO, a w 6D jest (wręcz) ponad wszelkie potrzeby . Ale pisanie o aparatach idealnych..
    Ostatnio edytowane przez adrenag ; 26-12-2012 o 14:16

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Cytat Zamieszczone przez bulldog Zobacz posta
    Czym jest fotografia?
    Fotografia to takie papierowe, kolorowe coś które się ogląda w długie zimowe wieczory. W skrócie

EDIT:
    Aparat doskonały to taki, który robi doskonałe zdjęcia. Doskonałe zdjęcia robi tylko Andreas Gurski, więc trzeba by się jego spytać
    Ostatnio edytowane przez jacek_73 ; 26-12-2012 o 14:36
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Uzależniony Awatar jac+

Cytat Zamieszczone przez merida Zobacz posta
    puszkę jak dla mnie niemal idealną
    Dajcie spokój człowiekowi. Napisał: "dla mnie", więc jest to ocena subiektywna. Napisał też: "niemal" dając pewien margines do poszukiwania utopijnego aparatu w pełni idealnego.
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Domyślnie Re: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez jac+ Zobacz posta
    Dajcie spokój człowiekowi. Napisał: "dla mnie", więc jest to ocena subiektywna. Napisał też: "niemal" dając pewien margines do poszukiwania utopijnego aparatu w pełni idealnego.
    Akurat meridy to się chyba (prawie) nikt nie czepia. Jak czytam specyfikacje, to idealny jest 5dmk3. 6d to aparat idealny dla ubogich krewnych- w tym dla mnie. Wolałbym do tej niezłej matrycy dołożyć świetny af i obniżyć cenę do 6k, ale wtedy musiałbym kupić d600 :-)
    Canon EOS 6D | C 24-105 f/4 L | C 70-200 f/4 IS L | C 1.4x | C 50 f/1.4 | C 85/1.8 | C 35/2.0 | 580EX

Początki nałogu Awatar merida

Panowie,każdy ma inne wymagania i oczekiwania. To dziwne jakby każdemu na świecie uniwersalny golf odpowiadał. W starej piątce brakowało mi wyższego iso i lepszego środkowego. Tutaj mam to, a do tego parę innych ulepszeń na które nie narzekam. Po prostu cieszy mnie teraz robienie zdjęć jeszcze bardziej niż kiedyś,gdy bywało,że af ograniczał, chociaż rzadko.

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Po prostu cieszy mnie teraz robienie zdjęć jeszcze bardziej niż kiedyś,gdy bywało,że af ograniczał, chociaż rzadko.
    Ja tam Ciebie rozumiem. Mi brakuje sprawnych bocznych punktów w 5DII, czasami by się przydały.
    Powiedz mi merida, fociłeś coś bocznymi w 6D? Są w pełni używalne?

Początki nałogu Awatar merida

Boczne działają mniej więcej jak środkowy w 5d. Jest jasno to niemal bezbłędnie. Gorzej jest przy słabym świetle,szczególnie na powierzchniach mało kontrastowych. Jeśli dla kogoś boczne mają duże znaczenie to pewnie warto dozbierać do 5d3.

Coś już napisał Awatar spino
    Miasto
    Ostrów Mazowiecka

Panowie,każdy ma inne wymagania i oczekiwania. To dziwne jakby każdemu na świecie uniwersalny golf odpowiadał. W starej piątce brakowało mi wyższego iso i lepszego środkowego. Tutaj mam to, a do tego parę innych ulepszeń na które nie narzekam. Po prostu cieszy mnie teraz robienie zdjęć jeszcze bardziej niż kiedyś,gdy bywało,że af ograniczał, chociaż rzadko.
    POPIERAM w 100%
    UWAGA 26.10.2012 SKRADZIONO: Canon 5D -nr ser. 3431303646; Canon Speedlite 580EX II -nr ser. 352198; Canon 50 f/1,4 -nr ser. 77370854, Canon 85 f/1,8 -nr ser. 49800336, CANON 70-200 f/2,8L IS USM -nr ser. 471918, Tamron SP AF 28-75 f/2.8 -nr ser. 536031; TORBA Canon Deluxe Camera Bag 10EG; KAMERA SONY XDR-NX5E -nr ser. 211529

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez adrenag Zobacz posta
    puszka idealna bo robi dobre zdjęcia tam gdzie ciemno? Ludzie, idąc za trendami narzucanymi przez producentów zapominacie chyba czym jest fotografia..
    idac tym bzdurnym tropem zadalbym z checia pytanie: czy kwestia oceny 6D ma w ogole wiecej wspolnego z robieniem zdjec (fotografia), czy z rozwazaniami sprzetowymi (glowny nurt CB)? bo na moje oko dyskusja dotyczyla bardziej tego drugiego...

Cytat Zamieszczone przez adrenag Zobacz posta
    Plusem 6D jest jego czułość (-3EV) 1 punktu AF. Reszta ma mało współnego z aparatem "idealnym" a nawet obok niego nie stał
    lubie takie autorytatywne, rzucane z pelnym przekonaniem oceny.
    czy to, ze nie mieszcze sie w twojej wizji swiata mam traktowac jako swoja wade, czy jednak twojego wizjonerstwa?
    www albo tez flickr

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Widział ktoś gdzieś w oficjalnej sprzedażny 6D, z gwarancją realizowaną w polskim autoryzowanym serwisie za cenę poniżej 7700 pln? Nikon pomimo wpadki z brudzącą się matrycą (podobno po kilku tys klatek ustaje ten problem) kosztuje obecnie około 1100 pln taniej. Mam nadzieję ze po nowym roku i Canon obniży ceny, bo jak nie to stanę się posiadaczem D600 z kilkoma szkiełkami (nie ma co zaprzeczać, Nikon ma lepsze parametry, DR a i jak dla mnie bardziej ergonomiczny, kukułka chociaż marna to jednak w nim jest, no i jest tańszy). Wyprzedaży gratów pod C się nie boję. Miłego dnia

Strona 113 z 495 PierwszyPierwszy ... 1363103111112113114115123163213 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów