Pokaż wyniki od 1 do 10 z 128

Wątek: FoCal - Kalibracja Kamery

Mieszany widok

Początki nałogu

Domyślnie Odp: FoCal - Kalibracja Kamery

@mxw
    Wybacz, mam wrażenie że ci się nudzi.
    Kalibracja nazywana piękną? Piękna to może być młoda pierś o poranku, a nie proces precyzowania odległości ostrzenia.
    Kalibracja dla kilku odległości łatwą? Łatwiejszą od obecnego procesu?

Po dopracowaniu przy pomocy focala ustawień, nie mam problemu z AF, mimo że w/g ciebie miałem mieć niewielkie szanse itd. Są wprawdzie obiektywy mające problemy w konkretnych zakresach odległości ostrzenia, ale może niech ich użytkownicy już nie kombinują i nie kupują tych Sigm bez sprawdzenia :P

a tak wystarczyło by pstryknąć 4 zdjęcia z ręki i finał - pozamiatane, układ skalibrowany.
    To już w ogóle spam i fantasy...na oko to można sobie herbatkę świetlika położyć....
    Aparaty, obiektywy, lampy.

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: FoCal - Kalibracja Kamery

Cytat Zamieszczone przez jagular Zobacz posta
    Po dopracowaniu przy pomocy focala ustawień, nie mam problemu z AF, mimo że w/g ciebie miałem mieć niewielkie szanse itd.
    nie twierdzę, że stosując obecną metodę nie da się dobrze ustawić linii ostrzenia - wymaga to pewnego szczęścia - ale jest możliwe, w końcu firma jakoś sobie radzi od lat na rynku (chodzi o Canona).

Są wprawdzie obiektywy mające problemy w konkretnych zakresach odległości ostrzenia, ale może niech ich użytkownicy już nie kombinują i nie kupują tych Sigm bez sprawdzenia :P
    yyy, jakich sigm??
    piszę wyłącznie o canonach - i właśnie o te konkretne sztuki mające problemy w pewnych zakresach odległości tu chodzi.

To już w ogóle spam i fantasy...na oko to można sobie herbatkę świetlika położyć....
    dlaczego?
    spójrz na to od inżynierskiej lub geometrycznej strony.
    4 sensowne pomiary są zdecydowanie prostsze (i dające lepszy efekt), niż obecne jeden lub dwa bezsensowne.
    pozdro.,
    m.

Uprawnienia umieszczania postów