Pokaż wyniki od 1 do 10 z 112

Wątek: Ceny używanych 5D MKII

Mieszany widok

Bywalec Awatar Smok
    Miasto
    W-wa

Domyślnie Odp: Ceny używanych 5D MKII

Witam
    Niedawno sprzedawałem swojego mkII.
    Dostałem potwierdzenie mailem od nabywcy że aparat jest w super stanie, zgodnie z zamieszczonym przeze mnie opisem w ogłoszeniu.
    Chciałbym sie dowiedzieć na jakiej podstawie autor wątku sugeruje że wszystkie sprzedawane aparaty są felerne, z zakłamanym przebiegiem, używane niezgodnie z przeznaczeniem i w warunkach niebezpiecznych dla sprzętu i przez osoby podajace się za amatorów?
    Poza tym wizyta w pierwszym lepszym sklepie internetowym pokazuje że ceny nowego oscylują powyżej 7000, czy więc spadek ceny o 2000 po roku używania i z przebiegiem poniżej 10 000 fotek to naprawdę nabijanie w butelkę?
    Oczywiscie najlepiej byłoby kupić markową rzecz w dobrym stanie za grosze, ale tak już jakoś jest na tym swiecie że manna jakoś z nieba nie kapie. Nie kazdy musi mieć mkII, nie każdy jeździ limuzyną.
    A może zamiast rozpoczynać takie dywagacje, lepiej zastanowić się jak podnieść swoje kwalifikacje, znaleźć lepszą lub dodatkową pracę i móc zarobić na to i owo, a nie dawać upust frustracjom na forum.
    Uff, trochę mnie poniosło, przepraszam
    "Piękno jest doskonałością z defektami" - Gilbert Adair

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez Smok Zobacz posta
    czy więc spadek ceny o 2000 po roku używania i z przebiegiem poniżej 10 000 fotek to naprawdę nabijanie w butelkę?
    Dla uściślenia autorowi nie chodzi o sprzęt za 5tyś z przebiegiem poniżej 10000 tylko w okolicy 150000.
    Niech tam sobie każdy sprzedaje za ile chce. Jego sprawa w końcu jest wolny rynek.
    Ostatnio edytowane przez horak ; 01-12-2012 o 18:58

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Cytat Zamieszczone przez zaitsev Zobacz posta
    Nigdzie tak nie napisałem. Nie widziałem oferty o której mówisz, więc nie wiem o czym piszesz i proszę nie dopisywać jakichś teorii do moich słów.
    Każdy daje cenę taką jaką chce i to kto jaką dał, moim zdaniem nie powinno podlegać dyskusji, bo po co? Nie podoba się, to szukasz innej oferty, a może komuś innemu się spodoba i kupi. Są egzemplarze w świetnym stanie za małe pieniądze i zajechane z wysoką ceną. Zawsze tak było, w każdym segmencie i odkrycia żadnego tu nie ma.
    Oprócz tego, jesteś strasznie nieobiektywny. Wziąłeś dwie skrajne oferty (mocniej używanej 5D2 z trochę wyższą ceną i nówki z jakiegoś średnio zaufanego źródła, gdzie albo nówka nie jest nówką, albo gwarancja US, albo kto tam wie co się z tym sprzętem działo), porównujesz je i wyciągasz wnioski, że ceny używek 5D2 są absurdalne... proszę Cię...
    Nie mam 5 lat i nie piszę o czymś o czym nie mam pojęcia.

Tu masz nówkę Canon Eos 5D Mark II Body NOWY Gwarancja Raty (2815781431) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

a tu używkę nie trudno znaleźć.

Więć jak widzisz nic trudnego i nie ma tutaj dorabianej ideologii o której piszesz

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Smok Zobacz posta
    Witam
    Niedawno sprzedawałem swojego mkII.
    Dostałem potwierdzenie mailem od nabywcy że aparat jest w super stanie, zgodnie z zamieszczonym przeze mnie opisem w ogłoszeniu.
    Chciałbym sie dowiedzieć na jakiej podstawie autor wątku sugeruje że wszystkie sprzedawane aparaty są felerne, z zakłamanym przebiegiem, używane niezgodnie z przeznaczeniem i w warunkach niebezpiecznych dla sprzętu i przez osoby podajace się za amatorów?
    Poza tym wizyta w pierwszym lepszym sklepie internetowym pokazuje że ceny nowego oscylują powyżej 7000, czy więc spadek ceny o 2000 po roku używania i z przebiegiem poniżej 10 000 fotek to naprawdę nabijanie w butelkę?
    Oczywiscie najlepiej byłoby kupić markową rzecz w dobrym stanie za grosze, ale tak już jakoś jest na tym swiecie że manna jakoś z nieba nie kapie. Nie kazdy musi mieć mkII, nie każdy jeździ limuzyną.
    A może zamiast rozpoczynać takie dywagacje, lepiej zastanowić się jak podnieść swoje kwalifikacje, znaleźć lepszą lub dodatkową pracę i móc zarobić na to i owo, a nie dawać upust frustracjom na forum.
    Uff, trochę mnie poniosło, przepraszam
    Mam rozenzanie o tym czym piszę więc takie daleko posunięte wnioski zostaw dla siebie. Kolejna sprawa, że nie rozumiem Twojej sugestii o dodatkowej pracy w celu dodatkowego źródła dochodu mój dochód ma się dobrze a na sprzęt foto kasy mi nie brak o jakich frustracjach piszesz? Ot ciekawi mnie skąd takie ceny nic innego. Frystratem to w takim wypadku można nazwać Ciebie bo to nie ja się uniosłem

--- Kolejny post ---

Czysta ciekawość więc nie wiem po co się tak gorączkować

Pozdrawiam
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    Nie mam 5 lat i nie piszę o czymś o czym nie mam pojęcia.

Tu masz nówkę Canon Eos 5D Mark II Body NOWY Gwarancja Raty (2815781431) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

a tu używkę nie trudno znaleźć.

Więć jak widzisz nic trudnego i nie ma tutaj dorabianej ideologii o której piszesz

--- Kolejny post ---

Mam rozenzanie o tym czym piszę więc takie daleko posunięte wnioski zostaw dla siebie. Kolejna sprawa, że nie rozumiem Twojej sugestii o dodatkowej pracy w celu dodatkowego źródła dochodu mój dochód ma się dobrze a na sprzęt foto kasy mi nie brak o jakich frustracjach piszesz? Ot ciekawi mnie skąd takie ceny nic innego.
    Pozdrawiam
    Piszesz, ze masz pojęcie i nie masz 5 lat a tak sie zachowujesz. Foto Gandini to akurat w miarę wiarygodny TIP, ale cena nie jest Kup Teraz tylko do licytacji i na starcie nie jest 6500zł tylko prawie 6700zl.
    Twoje wypowiedzi są mocno naciągane i tendencyjne, mają niewiele wspólnego z rzeczywistością
    Jak Ci kasy nie brak, to kup porządny sprzet w równie porządnym sklepie i po sprawie
    Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 02-12-2012 o 08:50
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Piszesz, ze masz pojęcie i nie masz 5 lat a tak sie zachowujesz. Foto Gandini to akurat w miarę wiarygodny TIP, ale cena nie jest Kup Teraz tylko do licytacji i na starcie nie jest 6500zł tylko prawie 6700zl.
    Twoje wypowiedzi są mocno naciągane i tendencyjne, mają niewiele wspólnego z rzeczywistością
    Jak Ci kasy nie brak, to kup porządny sprzet w równie porządnym sklepie i po sprawie
    Pisałem o podwyżce cen o których widac nie doczytałeś , kolejna sprawa nic nie jest naciągane wystarczyło zadzwonic do Sławka i sie dopytać o cenea potem pisac o licytacji. Nie raz u niego kupowałem w cenie licytacji. To że nie brakuje mi kasy nie znaczy że lubie za to samo przepłacać tyle kasy Szkoda, że tego nie rozumiesz i masz tak prostolinijne myślenie

Pozdrawiam
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    Pisałem o podwyżce cen o których widac nie doczytałeś , kolejna sprawa nic nie jest naciągane wystarczyło zadzwonic do Sławka i sie dopytać o cenea potem pisac o licytacji. Nie raz u niego kupowałem w cenie licytacji. To że nie brakuje mi kasy nie znaczy że lubie za to samo przepłacać tyle kasy Szkoda, że tego nie rozumiesz i masz tak prostolinijne myślenie

Pozdrawiam
    Prostolinijne myślenie pozwala unikać dywagacji na temat ..... zbyt wydumanych
    Zgadzam się, że nie warto przepłacać, ale przecież to Ty podałeś cenę 6500zł za nowy. Za tyle nawet TIP nie sprzeda, bo musi przecież coś zarobić.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Uprawnienia umieszczania postów