gdyby pominąć liquify to wszystko o czym pisze Marcin można spokojnie zrobić w LR...
gdyby pominąć liquify to wszystko o czym pisze Marcin można spokojnie zrobić w LR...
6D + C16-35L IS + 35L +50Art + 135L
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Hejka. Fajnie, że się wam podobają moje fotki, ale -
wyciągnąłeś zbyt dalekie wnioski. Nie mam nic przeciwko CB (oprócz linkowania reklam do postów), nie znam użytkowników, specyfiki forum i tak dalej. Jest we mnie wielka niechęć do współczesnych aparatów tej firmy, a to nie jest przecież to samo.
Fotografia o której mowa została obrobiona w Lightroomie i Photoshopie. Korekty geometrii wykonuję w szopie bo jest szybciej, a lighroom zaczyna zamulać nawet na bardzo dobrym sprzęcie, gdy ilość użytych pędzli wzrasta do kilkuset, a obrabiane zdjęcie ma 24mpix...
Jeśli macie jakieś pytania odnośnie świecenia, obróbki itp, to śmiało.
A w ogóle przypomniało mi się że też mam canona, a nawet trzy - A1, QL17 i 28 ;)
Ostatnio edytowane przez Persi ; 25-11-2012 o 23:05
co innego widzę na zdjęciu
Widzisz co innego, bo efekt, który osiąga się normalnie 3 lampami, został tu osiagniety fotoszopem. Zdjęcie jest mocno wyfotoszopowane więc ocenianie go na podstawie "oświetlenia" będzie zawsze błedne.
P.S. Taka refleksja.
Oglądanie zdjęć na kiepskich monitorach (taki jest mój laptop) ma czasem tę zaletę, że widać każde nieprzemyślane pociągnięcie pędzla. Można taki obraz zasymulować na dobrym monitorze, odpowiednio podciagając krzywe. Na zdjęciu wtedy dokładnie widać, jak było przyciemniane tło i włosy, oraz jak ingerowano w inne częsci tej fotografii.
Ostatnio edytowane przez dinderi ; 26-11-2012 o 12:57
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Jeśli chodzi o obróbkę na pierwszej stronie Kolega podał linka gdzie Marcin wszystko dokładnie tłumaczy![]()