Trzeba poczekać na testy matrycy , wtedy poznamy prawdziwą wartość tego sprzętu.
Wysłane z telefonu
Canon A60
To fakt bez testów nie ma szans nim robić zdjęć.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Aparat już istnieje coby można nim robić cokolwiek, bo miał być jakoś w grudniu dostępny z tego co pamiętam.
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
A co boicie się że testy wypadną słabo? Dla mnie jest to bardzo ważne tak jak i sprawność AF. W tej chwili jestem w takim punkcie, że mogę wybrać Canon , Nikon czy Sony. Jak ktoś nie może to testy go nie obchodzą bo nie ma wyboru :-).
Canon A60
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
każden łan, zawsze można wszystko opchnąć, i kupic inny system, potem opchnąć i wrócić do starego ale czy zdjęcia będą lepsze - pewnie nie. każdy system ma plusy dodatnie i plusy ujemne - co robić - najlepiej nic nie kupować (jeśli się nie musi) to zdecydowanie korzystnie wpływa na jakość fotografii, można kupować też przyzwoite obiektywy - to też może mieć korzystny wpływ na fotografię. Gdzieś wyczytałem że canon już ma matrycę porównywalną z konkurencją i będzie ją wkładał do nowych korpusów ale czy 6D będzie już tym nowym? pewnie niestety nie.
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
Wiesz tylko mnie zawsze w takich sytuacjach nasuwa się pytanie: i co z tego? Co - obecnymi aparatami powoli nie da się robić zdjęć? A starszymi to już w ogóle?
Po prostu zastanawiam się czytając wciąż te jęki, że tu na forum większość osób osiągnęła takie wyżyny artyzmu i sztuki że jedyne co ich ogranicza to sprzęt. Tylko gdzie to można zobaczyć, bo ja chyba złe galerie oglądam.
Kapitan Wagner