Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 36

Wątek: iPad do szybkiego przeglądania zdjęć z karty?

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: iPad do szybkiego przeglądania zdjęć z karty?

Też tak myślałem Panowie dopóki nie kupiłem i odpaliłem nowego iPad-a z wyświetlaczem RETINA. Samsunga P5100 z Androidem 4.0 sprzedałem bez żalu, bo jak zobaczyłem ten obraz z nowego ipada to cała reszta wydała się raczej kiepska. Trzeba się trochę namęczyć z wgrywaniem plików i obsługa przez iTunes, ale coś za coś.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Bywalec Awatar savage67
    Miasto
    Starachowice/Kielce

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Trzeba się trochę namęczyć z wgrywaniem plików i obsługa przez iTunes, ale coś za coś.
    Zacznij używać Phone Drive.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez savage67 Zobacz posta
    Zacznij używać Phone Drive.
    o! tego mi brakowalo! jeszcze niech sie okaze, ze to cos normalnie potrafi udzialy sieciowe Samby wyswietlic, to wreszcie ta zabawka bedzie miala jakis sens...
    www albo tez flickr

Bywalec Awatar savage67
    Miasto
    Starachowice/Kielce

Jak poszukasz to na pewno znajdziesz. Ja nie testowałem to nie pomogę. Domowego Nasa mam na Seagate i mam dedykowaną aplikację GoFlexAccess. Możesz sprawdzić to -
    FileBrowser is like having Windows Explorer or Mac Finder on your iPad/iPhone to access network folders on Macs, Windows, Linux, and NAS drives.

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Karta eye-fi w aparacie i zdjecia sa na ipadzie w kilka sekund. Karta eye-fi pro i nawet RAWy są. BEZPRZEWODOWO. Zewnętrzny HDD też można podłączyć, czytnik kart SD I CF też. Filmy? Jaki sens transferować i przechowywać full HD na ustrojstwie, które nie może tego wyświetlać.

Też BYŁEM ogromnym przeciwnikiem tego ustrojstwa. Dość zasadniczo zmieniłem zdanie. Na Androida z pewnością nie zamienię w najbliższej przewidywalnej przyszłości. Office Numbers (excel), Pages (word) i inne podobnee mam za kilkadziesiąt złotych a nie z kilkanaście setek.
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 26-10-2012 o 19:39

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Karta eye-fi w aparacie i zdjecia sa na ipadzie w kilka sekund. Karta eye-fi pro i nawet RAWy są. BEZPRZEWODOWO. Zewnętrzny HDD też można podłączyć, czytnik kart SD I CF też. Filmy? Jaki sens transferować i przechowywać full HD na ustrojstwie, które nie może tego wyświetlać.
    Do tego nie każdemu się chce ciągle w tym grzebać. Eye fi po prostu działa, bez kombinowania, cudowania itp. Bardzo wygodny podgląd przy niuansach oświetlenia, eksperymentach itp.. W sumie to bardzo uzależniający zestaw. Oczywiście każdy znajdzie dziurę w całym, ale zmienianie natury ludzkiej, to już nie ten temat.
    Jarek

Bywalec Awatar savage67
    Miasto
    Starachowice/Kielce

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Karta eye-fi w aparacie i zdjecia sa na ipadzie w kilka sekund. Karta eye-fi pro i nawet RAWy są
    O! teraz dopiero zauważyłem , że są przejściówki z CF'a. Jak to się spisuje ? Sam sobie odpowiem :
    Eye-Fi does not support the use of SD to CF card adapters with the Eye-Fi card. Eye-Fi has not tested the Eye-Fi card in cameras designed to use CompactFlash cards and has no explicit knowledge to share about the success of these adapters when used with an Eye-Fi card. We only support the Eye-Fi card in cameras designed to use SD or SDHC cards.

We are aware that many users want the Eye-Fi card functionality in their CompactFlash-based cameras and have opted to use a CF card adapter to get the functionality offered by an Eye-Fi card. The following list of known issues with CF card adapters is a collection of information gathered directly from customer and blogger descriptions of issues they have experienced. By sharing this information Eye-Fi accepts no responsibility for problems encountered when using the Eye-Fi card and a CF card adapter.

Wireless range of the Eye-Fi card is noticeably reduced.
    Formatting the Eye-Fi card in a CF adapter has caused the Eye-Fi card to fail.
    File corruption of photos.
    Ostatnio edytowane przez savage67 ; 26-10-2012 o 20:08

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Jak poszukasz to na pewno znajdziesz. Ja nie testowałem to nie pomogę. Domowego Nasa mam na Seagate i mam dedykowaną aplikację GoFlexAccess. Możesz sprawdzić to -
    a to juz mam. nie dziala.
    www albo tez flickr

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

O! teraz dopiero zauważyłem , że są przejściówki z CF'a. Jak to się spisuje ? Sam sobie odpowiem :
    Nie rozumiem tej Twojej samoodpowiedzi. Przejsciówki do SD to czytnik, który czyta normalne SD na iPadzie. Przejściówka na USB pozwala na zrzut zdjęc po kablu z aparatu albo z zewnętrznego HDD na iPada. Eye-Fi działa po wi-fi i, jak napisał oskarkowy, naprawdę działa. Zasięg jest mały ale w studio, pokoju czy w plenerze dziala. Naprawdę działa.

Przejściówki, o których piszesz to przejściówki w aparacie - w aparacie eye-fi włożone w przejściówkę na CF nie będzie działało. Ale to nie ma nic wspólnego z urządzeniami na i.
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 26-10-2012 o 20:36

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Bywalec Awatar savage67
    Miasto
    Starachowice/Kielce

Może trochę niechcący zagmatwałem. Nie wpisałem "edit" przed zdaniem - Sam sobie odpowiem.
    Nie ma kart Eye-fi CF a ja tylko takich używam. Poprzez adapter jak piszesz nie będzie działać, choć niektórym się to udaje ale z problemami. A, że działa z kartami SD to wierzę , naprawdę wierzę . I mam nadzieję, że kiedyś będą CF'y eye-fi.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów