Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Wątek: iPad do szybkiego przeglądania zdjęć z karty?

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie iPad do szybkiego przeglądania zdjęć z karty?

Hej,
    po prostu nie wierzę, że się nie da.. Albo nie rozumiem tej filozofii działania..
    Jak za pomocą ipada obejrzeć sobie zdjęcia z karty bez kłopotliwego importu na tablet? Wyobrażam to sobie dość prosto: karta w czytnik, czytnik do ipada, jakiś program do przejrzenia karty i wyświetlenia wglądówek.. Ot, taki ekranik w aparacie do kasowania gniotów, tylko większy i dokładniejszy.

Nie mam pojęcia jak się do tego zabrać. Karta mi się importuje na urządzenie, trwa to wieczność. Nie da się jakoś prosto z karty? Jakiego programu użyć?

Do tego czytniki.. O Ile SD znalazłem i działa, to CF nie mam jak podpiąć. Mam przejściówkę na USB, ale jak do niej podłączam czytnik, to nie chce działać
    Jarek

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Hej,
    po prostu nie wierzę, że się nie da.. Albo nie rozumiem tej filozofii działania..
    Jak za pomocą ipada obejrzeć sobie zdjęcia z karty bez kłopotliwego importu na tablet? Wyobrażam to sobie dość prosto: karta w czytnik, czytnik do ipada, jakiś program do przejrzenia karty i wyświetlenia wglądówek.. Ot, taki ekranik w aparacie do kasowania gniotów, tylko większy i dokładniejszy.

Nie mam pojęcia jak się do tego zabrać. Karta mi się importuje na urządzenie, trwa to wieczność. Nie da się jakoś prosto z karty? Jakiego programu użyć?

Do tego czytniki.. O Ile SD znalazłem i działa, to CF nie mam jak podpiąć. Mam przejściówkę na USB, ale jak do niej podłączam czytnik, to nie chce działać
    Nie da rady, cóż taki jego psi urok. Generalnie: "At the moment it's not possible, you can only see the thumbnail versions prior to importing them."
    Zakładam, że masz CCK i ten port USB służy do podpiecia apratu bezpośrednio, czytniki raczej nie zgadają. Jeżeli lubisz dłubaninę (zakładam, że mając ipada to nie) to tu masz jakieś czary jak podłączyć zewnętrzny napęd po USB, może zagada z czytnikiem (wymaga jailbreaka ipada):
    http://www.engadget.com/2010/05/06/i...rnal-hdd-sup/#

Pozdro

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Początki nałogu Awatar Viqy
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Da się i z aparatu i karty (niestety, CF odpada - zostaje SD)... ale Apple życzy sobie każde urządzenie ~30USD
    http://store.apple.com/us/product/MC531ZM/A

Pozdrawiam,
    Ostatnio edytowane przez Viqy ; 12-07-2011 o 21:42

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Viqy Zobacz posta
    Da się i z aparatu i karty (niestety, CF odpada - zostaje SD)... ale Apple życzy sobie każde urządzenie ~30USD
    http://store.apple.com/us/product/MC531ZM/A
    To urządzenie, to ja mam.. Napisz mi tylko jakiego programu użyć, żebym mógł przejrzeć te zdjęcia na karcie, a nie po imporcie na ipada.. Bo dla mnie wcale nie jest to takie oczywiste :-?

Aha, czy ktoś może widział analogiczny czytnik CF?
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Miałem iPada do tego celu właśnie, plus do wysyłania zdjęć na ftp redakcji.

Żeby oglądać zdjęcia na iPadzie, trzeba wpierw zaimportować, a na ftp można wysyłać tylko jpegi, do tego program sam je skaluje.

MZ to urządzenie, jako chyba jedyne z linii apple'a jest kompletnym bezsensem.

Zdecydowanie więcej sensu ma MBA 11" (małe, lekkie, kapitalny ekran, wymiary i cena podobne do iPad'a) lub MBP 13" (cięższy niż Air, ale to już pełnoprawny komputer)
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Bywalec Awatar savage67
    Miasto
    Starachowice/Kielce

Domyślnie Odp: iPad do szybkiego przeglądania zdjęć z karty?

Odswieżę, bo znalazłem takie coś : All-in-one Card Reader for iPad można przeglądać bezpośrednio z karty CF. I co ciekawe - TThe New iPad and the All-in-One Card Reader support standard photo formats, including JPEG and RAW.
    I jeszcze przydałoby się takie EOS Utility na tableta od appla i jest OK.
    Ostatnio edytowane przez savage67 ; 25-10-2012 o 10:09

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez savage67 Zobacz posta
    Odswieżę, bo znalazłem takie coś : All-in-one Card Reader for iPad można przeglądać bezpośrednio z karty CF. I co ciekawe - TThe New iPad and the All-in-One Card Reader support standard photo formats, including JPEG and RAW.
    I jeszcze przydałoby się takie EOS Utility na tableta od appla i jest OK.

o... kolejny gadzet wciskany za pare zielonych ludziom, ktorzy dali sie nabic w ekosystem Apple'a zapewne do kompletu jest specjalny app, bo ogolnych, systemowych rozwiazan, to tam sie zanadto nie uznaje...
    www albo tez flickr

Bywalec Awatar savage67
    Miasto
    Starachowice/Kielce

Są darmowe jak i płatne aplikacje . A nawet jest Photoshop - aktualnie darmowy - co prawda z bardzo podstawowymi funkcjami, ale jest A na filmiku reklamowym użyto iPhoto ( 4 Euro).

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

dziekuje, postoje

mam ipada 2 sluzbowego, bo byla premia a niestety nie mialem mozliwosci wyboru normalnego Androida dziecko sobie filmy oglada w samochodzie, zona buciki i ksiazki w necie, ja sobie puzzle ukladam albo w czolgi pykam. do tego sie ta zabawka nadaje, tzn. raczej mobilny terminal platnosci za uzywanie cudzych plikow
    www albo tez flickr

Uzależniony
    Miasto
    Bieruń

@akustyk - mam to samo LOL, tyle, że w czołgi nie gram.
    Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów