Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 36

Wątek: iPad do szybkiego przeglądania zdjęć z karty?

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: iPad do szybkiego przeglądania zdjęć z karty?

A cos takiego: HyperDrive COLORSPACE UDMA2
    Masz PhotBank z Wireless Access Poin'em. Ogladasz przez przegladarke.
    Inna rzecz to EyeFi (gdzie przeznaje dzia swietnie - na "malpce zony")

Bywalec Awatar savage67
    Miasto
    Starachowice/Kielce

Cytat Zamieszczone przez dreamstorm Zobacz posta
    @akustyk - mam to samo LOL, tyle, że w czołgi nie gram.
    No cóż, ja wykorzystuję ipada trochę w większym (innym) stopniu. Mam zsynchronizowany z Outlookiem w czasie rzeczywistym ( poczta, kontakty, kalendarz, zadania), pulpit zdalny z serwerem w firmie, pliki na SkyDrive (excel, word), Dropbox ( tu zdjęcia, bo jakimś cudem uzbierałem 50 GB przestrzeni gratis) do odtwarzania filmów i zdjęć z Nasa domowego po AirPlay, monitoring itd. Oczywiście służy dzieciom do gier a żona namiętnie ogląda TVNplayer i jak wspomniał akustyk - buciki również.
    A to złącze ( wspomiane wyżej) ma służyć jedynie szybkiemu przeglądaniu zdjęć w plenerze ze względu na większy ekran niż w aparacie - Retina daje radę. Ideałem (dla mnie) byłaby możliwość sterowania aparatem nawet po kablu za pomocą ipada.
    Ostatnio edytowane przez savage67 ; 25-10-2012 o 20:25

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    dziekuje, postoje

mam ipada 2 sluzbowego, bo byla premia a niestety nie mialem mozliwosci wyboru normalnego Androida dziecko sobie filmy oglada w samochodzie, zona buciki i ksiazki w necie, ja sobie puzzle ukladam albo w czolgi pykam. do tego sie ta zabawka nadaje, tzn. raczej mobilny terminal platnosci za uzywanie cudzych plikow
    Wbrew pozorom nadaje się też do bardzo poważnych zawodowych zastosowań więc nie uogólniałbym że taki doniczegowaty .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Wbrew pozorom nadaje się też do bardzo poważnych zawodowych zastosowań więc nie uogólniałbym że taki doniczegowaty .
    ja nie mowie, ze do niczego. jedynie, ze przez nadrzedny cel projektowy (-> mobilny terminal do platnosci za ogladanie tresci z itunes) zostal obciety z podstawowych funkcji. i tak, urzadzenie majace jakas tam pamiec wbudowana i mozliwosc podlaczenia do USB, w wersji Apple nie moze sluzyc jako zwykly pen drive

chcac dziecku zmienic filmoteke na ipadzie, tj. skopiowac pliki avi/mpeg/mkv, ktore mam gotowe na dysku sieciowym i moge odtworzyc w dowolnym normalnym urzadzeniu od odtwarzacza DVD po bez mala budzik elektroniczny - w alternatywnym swiecie Apple'a wymaga turlania sie 5 godzin z konwersja do jedynego-slusznego formatu itunes i potem synchronizacji w ekosystemie Apple'a to podobno jest normalne, ale jakos dla mnie za chiny ludowe nie chce byc zwyklem robic to przez zwykle drag&drop w 5... minut
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Wiesz - zawsze masz wybór - nie kupujesz . Natomiast biznesowo zrobili to świetnie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Wiesz - zawsze masz wybór - nie kupujesz . Natomiast biznesowo zrobili to świetnie.
    to ostatnie na pewno. co do pierwszego - jak najbardziej, przeciez tego nie kupilem bo jakbym sam wybieral, to bezdyskusyjnie bylby to jakis Android
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Każdemu według jego potrzeb.
    U mnie podobnie jak u Savage67 Ipad służy do wielu zadań, do rozrywki również - chociaż w mniejszym stopniu.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Początki nałogu
    Miasto
    Legionowo

Cytat Zamieszczone przez savage67 Zobacz posta
    Ideałem (dla mnie) byłaby możliwość sterowania aparatem nawet po kablu za pomocą ipada.
    Przecież można, ja miałem okazję pobawić się akurat czymś takim na Androidzie
    https://itunes.apple.com/us/app/dslr...316771326?mt=8
    https://itunes.apple.com/us/app/dslr...417693635?mt=8
    Aparacik, szkiełeczka, lampeczka i plecaczek...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez skrzat Zobacz posta
    Przecież można, ja miałem okazję pobawić się akurat czymś takim na Androidzie
    https://itunes.apple.com/us/app/dslr...316771326?mt=8
    https://itunes.apple.com/us/app/dslr...417693635?mt=8
    czy ja czegos nie rozumiem, czy to jest kolejny przypadek "genialnej" wygody uzytkowania w swiecie Apple'a

DSLR Camera Remote Free is the next-generation remote release for your Canon or Nikon DSLR camera. Just connect your camera to a WiFi enabled computer and you can instantly fire the shutter and review images using your Apple iOS device. DSLR Camera Remote is a must-have for remote shooting applications like high or low angles, self-portraits
    czyli co? podlaczam aparat do kompa z wifi, na tym kompie instaluje okreslony serwer i potem moge na jedynym slusznym telefonie badz jedynym slusznym tablecie ogladac podglad zdjec? to znaczy za friko to jakis tam ograniczony podglad, dopiero jak sobie zabule 25 zielonych, to bedzie sensowna funkcjonalnosc?

tak tylko pytam, bo ja nie mam mozgu sformatowanego do urzadzen Apple'a i podlaczanie do aparatu kompa, zeby sobie potem na telefonie/tablecie ogladac podglad... nie do konca mi odpowiada. wiem, ze powinno, ale nie jestem oddanym fanboyem...
    www albo tez flickr

Bywalec Awatar savage67
    Miasto
    Starachowice/Kielce

skrzat - ten program wymaga postawienia "serwera" na komputerze. Podłączasz wtedy aparat do kompa i po wi-fi łącząc się z iPadem sterujesz i to w niepełnym stopniu. Nie widzę większego sensu takiej zabawy. Wystarczy EOS utility i wężyk spustowy.

Edit - za długo pisałem i akustyk mnie uprzedził.

Już lepiej lensy pooglądać : https://itunes.apple.com/us/app/cano...451101131?mt=8

lub https://itunes.apple.com/us/app/cano...450111426?mt=8
    Ostatnio edytowane przez savage67 ; 26-10-2012 o 18:07

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów