Weekend za pasem, pogoda ładna, poranki o przyzwoitej porze, liście za oknem piękne, zastanawiam się nad jakimś wschodem tej jesieni. Rzućcie jakimiś miejscówkami (ale tak do 20 km od katowic) gdzie można by się wybrać w sobotę rano ?
Weekend za pasem, pogoda ładna, poranki o przyzwoitej porze, liście za oknem piękne, zastanawiam się nad jakimś wschodem tej jesieni. Rzućcie jakimiś miejscówkami (ale tak do 20 km od katowic) gdzie można by się wybrać w sobotę rano ?
Lasów Ci u nas dostatek.
Ja w lasy chodzę. Bo mam pod nosem.
Poranki z mgłami i pięknymi światłocieniami.
Po prostu w lasy chodzę i szukam polan, miejsc w których te wszystkie zjawiska widać wystarczająco dobrze.
Jak chcesz tak bardziej specyficznie i klasycznie- to park pałacowy w Pszczynie, wszelkie większe parki z właściwym starodrzewem, miejsca gdzie las schodzi do zbiorników wodnych lub rzek- para i mgły są niemal codziennością.
UWAGA! Jutro są zawody motocrossowe w Czechach- tor w Petrovicach k. Karviny.
Czy ktoś się wybiera???
Ja miałem tam być ale muszę jechać niestety w inne miejsce.
Szkoda mi!
Zachęcam jednak tych, co jeszcze nie byli ani tam ani w Czerwionce do wizyty na torze.
Pogoda znowu piękna i jesień w pełni.
Pozdrawiam.
P.S. Widzę, że Azael żyje!
Ostatnio edytowane przez Fatamorgana ; 19-10-2012 o 11:17
Sympatyk Canona, użytkownik Sony, posiadacz Nikona.:smile:
3x body+16, 18-105, 20-35, 50, 70-200f4, 80-200f2.8, 300f4 + rozmaite foto klamoty
czyli wychodzi na to ,że będzie klapa z jutrzejszym dniem pod względem foto, aby jechać. No cóż mówi się trudno. W takim razie wybiorę się jutro popstrykać jakieś krzaczki, lasy itp.. Jakoś trzeba zatrzymać tą jesień w obiektywie.![]()
Rudy Raciborskie.
Wszelkie tereny zalesione z drzewami liściastymi nad wodą.
3x body+16, 18-105, 20-35, 50, 70-200f4, 80-200f2.8, 300f4 + rozmaite foto klamoty
a tak się zastanawiam nad lasami kobiórskimi. tam jeszcze nie byłem.
Ja niestety też wypadam z wyjazdu do Czech :-(
A już prawie wszystko było dopięte.
A wracając do tematu poranków: wożąc ostatnio aparat, postanowiłem go użyć.
Wczesnym świtem, po drodze do Gliwic.
6D mkII; 1D mkIII; 500D; S12-24; C 50 f1.8; S 8mm f3.5; C 35L f1,4; C135L; S 24-105; było: S 14 f2,8; C 24-105L f4; C70-200L f4 IS; 5D mkII;
No to nikt nie jedzie na czechy widocznie. No trudno się mówi.. oby na kolejny plener wyjściowy było więcej chętnych.. stałych i nie stałych towarzyszy
No chłopaki.... dawać co się dzieje i gdzie i kiedy!
Sezon fotograficzny trwa cały rok....
Informujcie!
Pozdrawiam.
A co powiecie na fotografie spod znaku REPO w Warszawie ? Marsz Niepodległości ?