Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1421

Wątek: Kalibracja 5d3 - sens?

Mieszany widok

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Kalibracja 5d3 - sens?

Cytat Zamieszczone przez roofman Zobacz posta
    Nie sądzę aby był uszkodzony, bo dokładnie w taki sam sposób pracują i inne puszki Canona do których miałem/mam dostęp.
    Strzelałeś tuż przed swoim 40D jakimś Nikonem? (dłużej niż miesiąc aby inne nawyki nabyć?)
    Obejmij całościowo moją wypowiedź a nie kontekst
    Teraz po 4 latach to się nauczyłem bardziej przykładać i kilka razy przeostrzać zanim wduszę spust do końca.
    Canon zmusza do poświęcenia większej uwagi. I jest tak jak pisałem: przyzwyczaiłem się już do tego i teraz jest to dla mnie normalne.
    Ale... tak jak pisałem to offtop więc nie ciągnijmy tego w tym wątku.
    Ja przez pewien czas miałem Nikony.
    Co do reszty opowiadasz jakieś baśnie z mchu i paproci . Miałem wiele puszek Canona i jedne były lepsze inne gorsze pod względem AF ale zwyczajnie nie ma reguły o której piszesz. Z tego co piszesz masz coś ewidentnie zepsute. W 40D Af powinien działać bez żadnych "ale" - szczególnie na środkowym.
    Co do tematu to po prostu zdarzają się walnięte puszki i nie ma co tworzyć ogólnych teorii wyjaśniających wszystko.
    A postawa serwisu jest dla mnie najdelikatniej mówiąc dziwna. No ale może oni najzwyczajniej w świecie tego nie umieją naprawić i się wstydzą przyznać .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    postawa serwisu jest dla mnie najdelikatniej mówiąc dziwna. No ale może oni najzwyczajniej w świecie tego nie umieją naprawić i się wstydzą przyznać .
    Ciekawe ile czasu potrzebują na naukę Zdążą przed końcem sezonu u habakuka :-)

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    nic dobrze nie działa, ale do konca sezonu wstrzymałem sie z wysylka, gdyby 5d2 padło, zostałbym na lodzie
    I stąd moje pytanie - habakuk, kiedy u Ciebie kończy się sezon :-)
    Ostatnio edytowane przez Sunders ; 18-10-2012 o 13:04

Początki nałogu Awatar roofman

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Co do reszty opowiadasz jakieś baśnie z mchu i paproci . Miałem wiele puszek Canona i jedne były lepsze inne gorsze pod względem AF ale zwyczajnie nie ma reguły o której piszesz. Z tego co piszesz masz coś ewidentnie zepsute. W 40D Af powinien działać bez żadnych "ale" - szczególnie na środkowym.
    Ta... i popsute są wszystkie Canony które macałem
    Mnie się po prostu wydaje że mamy inne preferencje/przyzwyczajenia co do focenia (a o tym się nie dyskutuje), część osób zauważa te niuanse miedzy firmami, dla innych nie ma różnic. Podkreślam, że teraz to już mi to zwisa i powiewa... przyzwyczaiłem się i jest dobrze.
    Gdzieś w zasobach tego forum są nawet moje zapiski z równoległych testów puszek z podpiętymi 50/1.8 i jako obiektem biegnącym psem. (Oraz pierwsze rozczarowania po zmianie... które z czasem po prostu przeszły )
    Możemy już nie śmiecić? (chyba że amputujesz część rzeczy, bo to nie jest istotą głównego tematu).
    Ostatnio edytowane przez roofman ; 18-10-2012 o 14:11

Uprawnienia umieszczania postów