A co jest napisane w tej angielskiej gwarancji?
A co jest napisane w tej angielskiej gwarancji?
Trochę OT ale znajomy od jakiegoś czasu bierze na wszystkie prywatne zakupy faktury, a skłoniły skłoniły go do tego paradoksy fiskalno/gwarancyjne gdy zgubił paragon na coś tam i nie uznano mu gwarancji bez dowodu zakupu.
W przypadku zgubienia faktury możesz żądać wydania duplikatu w przypadku paragonu już nie.
Dodatkowo jak patrzę ma moje paragony z drukarek termicznych (nawet te zaledwie kilkumiesięczne) to też się zastanawiam czy nie lepiej przesiąść się na faktury.
Tak już czepiając się "słówek" to ASO CANONA to nie Canon![]()
I o ile pamiętam - temat był już kiedyś poruszany i nawet chyba odpowiedź padła...
A nie prościej zadzwonić po prostu do Canona lub dystrybutora na Polskę i zapytać?
Przecież gwarancji jest od zbója. Nawet na ten sam sprzęt może być kilka rodzajów gwarancji. Często są gwarancje rozszerzone. Najprościej byłoby zapoznać się najpierw z tą angielską. Być może tam jest wszystko opisane. W razie wątpliwości ja bym dzwoniła do Canona w Polsce.
pozdrawiam
natali
canon 30d+ Tamron 17-50 2.8 + kit + spro chęci...
Słusznie, tak nie czepiając się ....., to właśnie ASO Canona honoruje bądź nie owe gwarancje.
I ich pogląd jest tutaj najistotniejszy.
A informacji jest sprzecznych dużo.
Na przykład, że gwarancje Canona z USA nie mogą być honorowane w europie bo ze względów patentowych sprzęt dytrybuowany w USA może być rózny od tego w europie mimo tej samej nazwy produktu.
Prawda czy nie ?
jp
Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 02-10-2012 o 18:38
Może i teraz nie ma, ja już dawno studiowałem![]()