Pokaż wyniki od 1 do 10 z 38

Wątek: Gwarancja Canon Polska

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Gwarancja Canon Polska

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    ...
    Jeśli kupujesz jako konsument to fakt wzięcia faktury niczego nie zmiania. Konsument ma również prawo żądać faktury i sprzedawca ma obowiązek ją wystawić.
    Jak studiowałem prawo (dawno to był) to jeden z profeserów opowiadał taką zagadkę/anegdotę - "jak wkurzyć panią w kiosku?" - "poprosić o fakturę na zapałki"
    Trochę OT ale znajomy od jakiegoś czasu bierze na wszystkie prywatne zakupy faktury, a skłoniły skłoniły go do tego paradoksy fiskalno/gwarancyjne gdy zgubił paragon na coś tam i nie uznano mu gwarancji bez dowodu zakupu.
    W przypadku zgubienia faktury możesz żądać wydania duplikatu w przypadku paragonu już nie.

Dodatkowo jak patrzę ma moje paragony z drukarek termicznych (nawet te zaledwie kilkumiesięczne) to też się zastanawiam czy nie lepiej przesiąść się na faktury.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Gwarancja Canon Polska

Cytat Zamieszczone przez slocum Zobacz posta
    Trochę OT ale znajomy od jakiegoś czasu bierze na wszystkie prywatne zakupy faktury, a skłoniły skłoniły go do tego paradoksy fiskalno/gwarancyjne gdy zgubił paragon na coś tam i nie uznano mu gwarancji bez dowodu zakupu.
    W przypadku zgubienia faktury możesz żądać wydania duplikatu w przypadku paragonu już nie.

Dodatkowo jak patrzę ma moje paragony z drukarek termicznych (nawet te zaledwie kilkumiesięczne) to też się zastanawiam czy nie lepiej przesiąść się na faktury.
    Jak kupuję "drogi" sprzęt również zawsze biorę faktury, właśnie ze względów, o których piszesz.
    Do tego często strzelam fotę faktury lub paragonu komórką.

Uprawnienia umieszczania postów