Już w sumie zapłaciłem, więc nie wziąłem pod uwagę argumentu ceny.
Przecież to nie pierwszy raz...ale ogolnie, to tez w ten desen kminilem. widze, ze to bylo poprawnie wykonane zdjecie, ale wywolanie... jezudrogi, ze im nie wstyd takie cos pokazywac...![]()
Chyba tylko fotopolis gorsze sample daje ;-)
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
Ludzie w Canonie, to pewne.
I, niestety, domyślnie te suwaki mają niezerową wartość przy wołaniu rawów (nawet jeśli w puszcze odszumianie jest "wyłączone").
A po co? Nie wiem, może po to żeby nikoniarze mogli się (oprócz słabego AF) pośmiać z miękkiego obrazka ;-)
PS: oficjalne sample z 5D MkIII też były przecież miękkie jak diabli.
Ostatnio edytowane przez Merde ; 20-09-2012 o 13:31
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
Coraz lepiej wygląda to 6D. Szkoda, że będzie dostępne dopiero w grudniu... Gdyby to było np. za miesiąc to mógłbym poczekać. W sam raz na moje potrzeby![]()
Jak myślicie, kiedy przeczytamy pierwsze miarodajne testy 6D? Czy jest szansa, że jakieś się pojawią przed uruchomieniem sprzedaży? Najbardziej interesuje mnie AF i matryca; jeżeli nie będzie poprawy w stosunku do 5dmkII, to będę musiał przełknąć cenę 5dmkIII. Chociaż subiektywne oceny zwiedzających Photokinę potwierdzają raczej dobrą skuteczność AF i to na bocznych punktach, z których praktycznie wyłącznie korzystam. Zobaczymy
No i teraz powstaje pytanie, co wybrać - jako właściciel pierwszego 5D oczywiście skłaniałbym się ku 5Dmk2, natomiast maszyna ma już parę lat i zapewne szumy na 6D są o wiele mniejsze. Nie przeszkadza mi mniejszy korpus, karty SD czy brak 1/8000s, natomiast cenowo różnica jest bardzo mała - no i 6D to nowsza konstrukcja. Nabywać będę dopiero za parę dobrych miesięcy, ale jestem w poważnej kropce. Czy przeskok szumowy na wysokich ISO jest mocno zauważalny?
5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
Google: Precious-moment photography UK
Wróżąc z tylnego LCD i szybkiego przestrzelenia puchacza mogę założyć się o dobre wino, że 6D wciąga nosem 5d2.