Strona 46 z 495 PierwszyPierwszy ... 3644454647485696146 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 451 do 460 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Co więcej pozytywne jest również to, że mimo iż 6D jeszcze nie jest w sprzedaży to cena 5D II systematycznie spada i już można kupić za 1650€ co jeszcze dwa tyg temu kupienie za mniej niż 1700€ było niemożliwe*. Oby tak dalej

* chodzi mi tu o rynek niemiecki
    Ostatnio edytowane przez tomkod ; 20-09-2012 o 11:10

Cytat Zamieszczone przez marcin_foto Zobacz posta
    Dziwne wypowiedzi niektorych uzytkownikow tutaj - "mamy tani ff", "powinnismy sie cieszyc, ze mamy tani ff za 7800, a nie za 9000". Jakie TANIE FF ??? w takim wypadku obecnie 5d mk2 takze jest tanim FF, nawet tanszym od tego taniego 6d. Canon kolejny raz roluje uzytkownikow swoimi zagraniami. Celowo wprowadzili 5dmk3 (5dmk2 z lepszym AF) za jakies kompletnie smieszne pieniadze aby teraz nabijac ludzi w butelke i sypac haselkami "tani ff" z 7800. A tak naprawde za te same pieniadze, ktore kosztuje 5dmk2 otrzymujemy puszke jakby nie bylo jest pozycjonowana nizej, a 5d sam w sobie awansował rangą...razem z cena. Brawo Canon.

I niestety masz rację , niestety ... teraz do taniego 6d dokupimy równie taniego
    nowego 24-70 II L, i okaże się, że "tania" pełna klatka jest znacznie droższa
    od " drogiej" pełnej klatki czyli 5dm2+24-70 I Pies czyli kot.

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    (...) Uczciwie pobawiłem się tylko 6D - przez resztę stoisk tylko przeleciałem jak burza. Targi były olbrzymie, 9 hal, niezliczone stoiska, tysiące zarąbistych zabawek, wystawy, piękne dziewczęta...
    I z własnej woli, tak szybko, opuściłeś ten przybytek rozkoszy?!

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez pawelo1 Zobacz posta
    Czornyj a mógłbyś napisać jak jest z trzymaniem w ręku 6D, porównując go do 7D chodzi o uchwyt czy różnica jest znaczna. Na zdjęciach nie widać takiej różnicy. Z wymiarów jak pisałem już w tym wątku różnica jest 3 mm w szerokości oraz głębokości w miejscu gdzie powinna być kukułka porównując te 2 body, a od spodu chyba się od 7D nie różni grubością. Moim zdaniem ergonomia będzie taka sama co w 7D i do niego bym porównywał zgadzasz się z tym. A 7D ma dobrą ergonomie i nie jest małym aparatem. Nie mam małych dłoni i 7D dobrze się trzyma, pewnie a z gripem to juz super. To o czym pisałeś wyżej potwierdza moje przypuszczenia, które tutaj podawałem z af i matrycą. Napewno będzie af szybszy od 5d II ze względu na procka digic 5+ i nową matryce, która mniej będzie szumieć. AF czulszy środkowy -3EV a pozostałe punkty czułe od +0,5 EV, ale tak jak piszesz że dobrze się sprawują to oki. Wszystko okaże się po testach jak to będzie w praktyce. Pozdro
    Ergonomia mz. jest idealna - body jest zgrabniejsze od nieco ceglastego i przyciężkiego 5D3, ale ma pewny i wygodny chwyt, po prostu jest odchudzone i wyszczuplone.

Osobiście specjalnie bym się nie zastanawiał, szczególnie w kontekście ostatnich przygód Adasia z bezcelnym AFem piątki. Szósteczka jest szczuplejsza i bardziej sexy, ma WiFi z GPSem, a jakość zdjęć powinna być taka sama.

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    I z własnej woli, tak szybko, opuściłeś ten przybytek rozkoszy?!
    A skąd - niestety byłem tylko służbowo, po 14. czekał już na nas podstawiony przez Canona autokar na samolot do Wawy
    Ostatnio edytowane przez czornyj ; 20-09-2012 o 11:20

Pełne uzależnienie

Celem firmy Canon nie jest zapewnianie pasjonata fotografi i zawodowca, tanich aparatow. Swiat sie nie konczy na 6D, jak to "tanio" nie jeast wystarczajaco, to sa jeszcze serie xxD i xxxD i xxxxD. Cena jest znana, a czy to tanio czy drogo to kazdy musi podjac decyzje sam. Dla niektorych jest to tanio i do nich wlasnie jest kierowana oferta 6D
    Ostatnio edytowane przez Usjwo ; 20-09-2012 o 11:20

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    ... przez resztę stoisk tylko przeleciałem jak burza. Targi były olbrzymie, 9 hal, niezliczone stoiska, tysiące zarąbistych zabawek, wystawy, piękne dziewczęta...
    Zupełnie ci nie wierzymy , pokaż zdjęcia
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Zupełnie ci nie wierzymy , pokaż zdjęcia
    Zdjęć nie będzie - byłem na zaproszenie Canona i nie chciałem paradować z NEXem, w domu powieszonego lepiej nie łazić ze sznurkiem

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

z innej beczki - na japonskiej stronie Canona dostepne sa juz wszystkie sample:
    Canon?EOS 6D?Sample Images & Movies

i zastanawia mnie jak oni te foty wolali? bo ja nie potrafie takiej mydliny zrobic 70-300L, to jest zbyt ostre szklo, a ja nie umiem robic po kotleciarsku wierzac w 7 dzialek skutecznosci stabilizacji...
    www albo tez flickr

Cytat Zamieszczone przez Usjwo Zobacz posta
    Celem firmy Canon nie jest zapewnianie pasjonata fotografi i zawodowca, tanich aparatow. Swiat sie nie konczy na 6D, jak to "tanio" nie jeast wystarczajaco, to sa jeszcze serie xxD i xxxD i xxxxD. Cena jest znana, a czy to tanio czy drogo to kazdy musi podjac decyzje sam. Dla niektorych jest to tanio i do nich wlasnie jest kierowana oferta 6D

Nie o to chyba chodzi ... Ci którzy przerobili xxxxD xxxD xxD i chcieli poczuć tę "magię", a dla których

cena 5d2 była za wysoka, cena 5d3 absurdalna , czekali na to tanie FF o którym pogłoski krążyły

od dawna ... pogłoski okazały się prawdziwe , chociaż nie tak do końca

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    z innej beczki - na japonskiej stronie Canona dostepne sa juz wszystkie sample:
    Canon?EOS 6D?Sample Images & Movies

i zastanawia mnie jak oni te foty wolali? bo ja nie potrafie takiej mydliny zrobic 70-300L, to jest zbyt ostre szklo, a ja nie umiem robic po kotleciarsku wierzac w 7 dzialek skutecznosci stabilizacji...
    Nie wszytkie .. ten z ISO6400 nie ma

Strona 46 z 495 PierwszyPierwszy ... 3644454647485696146 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów