Strona 43 z 495 PierwszyPierwszy ... 3341424344455393143 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 421 do 430 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    no widzisz, bedac amatorem uwazam, ze ten model jest niemal perfekcyjnie skrojony na moje potrzeby. ma to co chetnie wykorzystam
    Najlepsze jest to, że ja też jestem typowym amatorem . Mam 5DII, wkrótce dojdzie 5DIII. Na pewno 6D byłby świetnym uzupełnieniem 5DIII jak wpsominasz na wycieczki, ale skoro mam już marka II i tyle z nim przeszedłem, to szkoda mi będzie sie z nim rozstać...
    Wydaje mi sie jednak, że ludziska nadal bedą kupować używane 5D i 5DII, bo dla wielu 6D będzie długo poza zakresem cenowym, niestety. My mamy o tyle fajną sytuację, że nas na takie hobby stać.
    A sam też kupiłem FF ponieważ bardzo cenie sobie jego funkcjonalność oraz znacznie lepszy obrazek w porównaniu do cropa.
    Ostatnio edytowane przez Matsil ; 19-09-2012 o 19:55
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Cytat Zamieszczone przez jotewu Zobacz posta
    Bardzo ciekawi mnie sprawa żywotności baterii.
    Akumulator LP-E6 jest chyba całkiem niezły. Ciekawe jak wypadnie jego trwałość w przypadku pełnego wykorzystania GPSa.
    Ostatnio edytowane przez Insomnia ; 19-09-2012 o 19:57

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Najlepsze jest to, że ja też jestem typowym amatorem . Mam 5DII, wkrótce dojdzie 5DIII. Na pewno 6D byłby świetnym uzupełnieniem 5DIII jak wpsominasz na wycieczki, ale skoro mam już marka II i tyle z nim przeszedłem, to szkoda mi będzie sie z nim rozstać...
    dokladnie w ten sam desen kminie, bo zanabylem mkII pol roku temu.

ale jest jeszcze wystarczajaco takich, ktorzy z tej szansy nie zdarza skorzystac dopoki ww. mkII (szybciej niz by chcieli) zniknie z polek, a dla ktorych wybor miedzy 6D a 5D mkIII bedzie jednoznaczny - chocby z przyczyn finansowych.
    www albo tez flickr

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Moc 6D mam nadzieję będzie tkwić w pozytywnym wpływie na ceny zajechanych kotletem piątek na rynku wtórnym.
    5D 50/1.8 STM + 100/2.8 L IS USM

Uzależniony Awatar jac+

Najlepsze jest to, że ja też jestem typowym amatorem
    Witam w klubie. Jednak ja do dziś nie przesiadłem się na FF. Miałem już nawet jakoś czas temu kupić 5D2, jednak zaczęły chodzić plotki o "taniej pełnej klatce". Toteż czekałem na tę nowość o nieznanej wtedy nazwie. Z tego czekania póki co wyszły dwie dobre rzeczy. Po pierwsze: 5D3 staniał o prawie 2000zł. Po drugie: na koncie też trochę przybyło. Wynik: Zamiast 5D2 najpewniej przytulę 5D3 . Chyba, że 6D na żywo mnie do siebie przekona. Czas pokaże.
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Bywalec
    Miasto
    Cieszyn / Turyn

Zgadzam się z przedmówcami, że 6D to będzie dobry aparat, który sprawdzi się w dziedzinach zgodnych z jego przeznaczniem. Prawdopodobnie będzie to mój pierwszy pełnoklatkowy aparat dla zastosowań landszaftowo-podróżniczych.

Niemniej jednak mam spory niedosyt, bo oprócz spełniania swoich funkcji, aparaty można porównywać jeszcze na tle konkurencji. A w Nikonie D600 za tą samą cenę mamy lampę błyskową i lepszy AF - różnica jest wyraźna na niekorzyść Canona. Oczywiście nie mam zamiaru zmieniać systemu z tego powodu, bo dobre szkła Nikona są generalnie poza moim amatorskim pułapem finansowym. Ale fakt jest faktem - oberżnęli specyfikacje w dość bezczelny sposób, czego w Canonie bardzo nie lubię.

Nie wiem po co w amatorskiej puszce FF do landszaftów magnezowa obudowa... Mógłbym sie spokojnie bez tego obyć za cenę AF lub lampy, z której korzystam w trakcie podróży jaki prosty fill-flash. Że wytrzymałość mechaniczna byłaby gorsza? Moge pokazać zdjęcia 350D po 7 latach intensywnego używania. Jest poobijany, ale zdjęcia wciąż robi tak samo. Focił w deszczu i na mrozach, był lekko zalany morską wodą - żyje nadal. Popłakiwania ludzi o konieczności uszczelnień i magnezu w każdym mozliwym miejscu, dla amatorskich body, są moim zdaniem zdecydowanie na wyrost. Tak samo jak bezsensowne są płacze o brak profi specyfikacji. Jeśli ktoś zarabia na rzemiośle, to powinien zakupić sobie odpowiednie narzędzia.
    Pozdrawiam

Cytat Zamieszczone przez Nol Zobacz posta
    A w Nikonie D600 za tą samą cenę mamy lampę błyskową i lepszy AF - różnica jest wyraźna na niekorzyść Canona.
    D600 na wejściu kosztuje 8888zł, 6D według oficjalnego cennika ma kosztować 7799zł.

Bywalec
    Miasto
    Cieszyn / Turyn

Cytat Zamieszczone przez sando Zobacz posta
    D600 na wejściu kosztuje 8888zł, 6D według oficjalnego cennika ma kosztować 7799zł.
    OK, moj blad - porownywalem ceny z press release'u w USD, tj $2100.
    Pozdrawiam

Czyli będzie na lampę :-)

Bywalec
    Miasto
    Tarnów

Pisząc wolny miałem na myśli ilość kl/s a tu już pomiędzy 7D a 6D różnica jest znaczna. Na codzień używam 5DII do fotografowania rajdów i nie narzekam na wolny AF. Oczywiście mógłby być lepszy, ale absolutnie nie byłby to dla mnie argument żeby przesiadać się na 6D.
    masz 50d a uzywasz do rajdów 5dmII????
    Pkt 8 regulaminu forum

Sprzęt: Canon 40D + Canon 350D+BG-E3 + Sigma 10-20; Tamron 17-50mm f/2.8 XR; 70-200 f/2.8L; Speedlite 580EX II + 430EX; 16+8+4+2+1 GB CF Kingston Elite Pro, itd...

Strona 43 z 495 PierwszyPierwszy ... 3341424344455393143 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów