"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."
Krótkie pytanie, 5d mark II vs 6D? Który byście wybrali?
SiRFstarIII - Wikipedia, the free encyclopedia < 0.1 W na GPS. Chyba faktycznie mało...
Tak.![]()
EOS - conditio sine Kwanon...
Panowie ale może lepiej to wróżenie z fusów przenieść do innego wątka. Tu piszemy o 6D.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
no właśnie, mowa nie o wymianie tylko o kupnie nowego bo takie było pytanie.
Ja czekałem na tanią pełną klatke i intuicja mi podpowiada, że będzie dobrym następcą 5d II.
Nowsza konstrukcja, szybki procek i af chociaż czuły środkowy dla mnie to wystarczy, a boczne powinny dać rade sobie w lepszych warunkach bo w gorszych napewno będzie ciężko bo mają słabą czułość.
Zawsze można się wspomagać af lampy błyskowej i nie będzie z tym problemu.
Wszystko się okaże jak pojawi się i po testach. Ja wierze, że będzie to dobra puszka. No większośc wybierze 6D jak się pojawi kto nie ma 5D II tylko od zera i to jest normalne. Chociaż mając 5D II mogą być przypadki wymiany na nowsze body i tak pewnie też będzie.
Ostatnio edytowane przez pawelo1 ; 23-09-2012 o 00:07