Strona 42 z 495 PierwszyPierwszy ... 3240414243445292142 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 411 do 420 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez xsardas Zobacz posta
    Powiedzcie mi, czy ja się mylę, czy niedługo każdy aparat będzie miał już tylko wejście na karty SD i tym podobne?
    Kart SD nie są obciążone patentowo, tak przynajmniej czytałem, więc ich użycie obniża cenę korpusu.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Początki nałogu

[QUOTE=b300;1110649]Mi zależy na pełnym rozmiarze matrycy i małych szumach przy wysokim iso - jeżeli będzie to na takim poziomie jak w 5D3- to ten aparat jest dla mnie
    AF dla mnie nie musi być super szybki bo nie robię zdjęć sportu, do tego lubię sobie przekadrować zdjęcie, więc środkowy punkt spokojnie mi wystarcza.
    na plenerze CFK robiłem sporo zdjęć 5D3 i stwierdzam, że dla mnie ma on za dużo punktów, i korzystałem tylko z centralnego za to iso to bajka .

Więc nie ma co mówić że ten aparat jest bez sensu, bo wielu ludzi narzekało już na af z 5D2, a teraz narzekają na 6D - szkoda że nikt nie wie co to naprawdę jest ale i tak już wszyscy wiedzą ze będzie szajs.
    zgadzam się że brak 1/8000 trochę boli, ale ile zdjęć robicie na 1.2 w pełnym świetle??
    QUOTE]

chciałem tu się zapytać o co tu się rozchodzi...? po co komu niby 1/8000? ile razy ktoś to używał przy amatorskich zdjęciach? no ile?

Poza tym z całym szacunkiem to ile byście chceli, żeby ten aparat kosztował 2000 zł?!!! jak taki badziew jak 650D kosztuje ponad 3000!! no ludzie ochłońcie trochę. rozumiem, że emocje, że dyskuja i kisel w majtach, ale trze umieć powsciągnąć emocje...

--- Kolejny post ---

wytłumaczcie w końcu czy ten aparat ^D to ma gorszy czy lepszy AF od 50-tki? bo tak mieszacie, że w końcu nie wiem.

--- Kolejny post ---

sorry się posikałem normalnie... hahahahah
    70D, C. EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM, C. EF 50mm f/1,8 STM, C. 100mm 2.8L Macro IS USM, C. EF 70-200mm f/4 L IS USM, C. Speedlite 430EX II, Velbon sherpa 600R, Marumi Super DHG

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez kawo Zobacz posta
    Poza tym z całym szacunkiem to ile byście chceli, żeby ten aparat kosztował 2000 zł?!!! jak taki badziew jak 650D kosztuje ponad 3000!! no ludzie ochłońcie trochę. rozumiem, że emocje, że dyskuja i kisel w majtach, ale trze umieć powsciągnąć emocje...
    No właśnie, panie kocioł.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Ja nie uważam, że to aparat dla amatorów.
    no widzisz, bedac amatorem uwazam, ze ten model jest niemal perfekcyjnie skrojony na moje potrzeby. ma to co chetnie wykorzystam (GPS, Wifi, mniejszy rozmiar, dostateczny uklad AF, dostateczna ilosc Mpix) zamiast cech, ktorych nie wykorzystam (wybajerzony AF, duze rozmiary, ... wysoka cena)

Bo po co amatorowi FF? Żeby się lepiej z tym czuć?
    pytasz i od razu sobie odpowiadasz...

tak, korzystam z korpusu FF, bo daje mi duzy celownik (do landszaftow) i szeroki zakres uzytecznych ISO do focenia we wnetrzach (podroze). i czuje sie z tym lepiej, niz kiedy zabieram ze soba body cropowe (tez mam).

umowmy sie, ze jest to korpus kosztujacy mniej wiecej jedna moja miesieczna pensje (srednia w NL), i jest to cena za ktora dostaje spokojnie 3 lata zabawy w hobby, ktoremu poswiecam srednio 5-6 godzin tygodniowo (x52 tygodnie w roku). ajm sory, nie uwazam, ze to jest zawyzona cena za tyle przyjemnosci. ani nie uwazam, ze mam z powodu twoich przekonan trzymac sie cropa, no bo na co niby bylby mi FF...

Jako grupę docelową upatruję raczej kogoś, kto już miał FF i ma pod to szklarnię a chce mieć aparat lżejszy, mniejszy z możliwością użycia jako back-up lub zabrania na dłuższą wycieczkę.
    dla niektorych "wycieczki" to znaczna czesc fotografii.

a 6D bedzie rowniez w duzym stopniu jedynym korpusem dla tych, ktorzy kupowali uzywane 5D mkI i mkII, bo chcieli miec FF ale dotychczas nowy korpus byl poza ich zasiegiem finansowym. czyli calej masy landszafciarzy, podroznikow, czy zamozniejszych "fotografow wakacyjnych". kazda z tych grup jest wielokrotnie liczniejsza niz wszyscy zawodowi fotografowie (odbiorcy 5D mkIII i wszystkich 1D*) do kupy wzieci....
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Cytat Zamieszczone przez b300 Zobacz posta
    ...Poza tym z całym szacunkiem to ile byście chceli, żeby ten aparat kosztował 2000 zł?!!! ...
    Nie wiem czy wypada wypowiadać się za innych?
    TAK, BYŚMY CHCIELI!!!

Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Początki nałogu

to już przemilcze wstyd. Nikt takiej ceny na tym forum nie napisał co Ty wymyśliłeś 2 tys zł ehhhhh.
    Daj sobie troche na wstrzymanie z takimi postami, które nic nie wnoszą. Pozdro

Pełne uzależnienie

rozumiem, że emocje, że dyskuja i kisel w majtach, ale trze umieć powsciągnąć emocje..
    [...]
    I teraz już wiesz, jak to bywa, kiedy nadmiar emocji szuka ujścia...

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Tyle, że Sony nawet w swojej Pro A99 nie przewidział slotu XQD.
    Można się jedynie domyślać, że karty XQD 2.0, o ile się pojawią, przeznaczone będą do kamer 2k/4k.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Nie wiem czy wypada wypowiadać się za innych?
    TAK, BYŚMY CHCIELI!!!
    Za mnie wypada!
    EOS - conditio sine Kwanon...

sv
    Guest

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    I teraz już wiesz, jak to bywa, kiedy nadmiar emocji szuka ujścia...

--- Kolejny post ---
    :-)

Można się jedynie domyślać, że karty XQD 2.0, o ile się pojawią, przeznaczone będą do kamer 2k/4k.

--- Kolejny post ---

o ile pamiętam XQD opatentowało Sony + Nikon + SanDisk - trochę dziwne, że w swojej topowej lustrzance tego nie zastosowali. Nie będzie to pierwszy patent Soniego, który umarł zanim się narodził :-)

Co do szybkości CF:
    SanDisk ma karty pamięci CompactFlash zgodne z CFast2.0 - Twój Vortal Technologiczny - FrazPC.pl

Profesjonalne kamery 2/4 k i tak pewnie będą pisały na SSD (vide RED i BlackMagic), a do amatorskich konstrukcji i tak wystarczy SD (bo tutaj transfer też nie będzie stał w miejscu). Skoro Canon zdecydował się na zastosowanie SD do C100, to oznacza, że żywot SD jest niezagrożony w przyszłości.

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez Kwapiszon Zobacz posta
    He he, pokaż mi w tym wątku posty, które coś wnoszą
    chodziło mi oczywiście, że w takim stylu raczej nic nie wnoszą. Są takie posty i jest ich duzo, które wnoszą i są z tematem wątku związane. Wątek śledze na bieżąco i sam biore w nim czynny udział i w ten sposób nie umiałbym napisać. Pozdro

Domyślnie Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Bardzo ciekawi mnie sprawa żywotności baterii. 6D ma pożyteczne funkcje GPS i WiFi. Używam aparatu głownie w podróżach i aby korzystać z dobrodziejstw GPS kupiłem odbiornik GP-E2, który co prawda świetnie współpracuje z nową piątką, ale zżera 1 baterię AA na dzień. 6D chyba nie ma osobnego zasilania modułu GPS, więc ograniczy to liczbę zdjęć do zrobienia na 1 baterii. Z drugiej strony wolałbym chyba zmianiać częściej baterie i mieć wbudowany moduł, niż doczepiany GPS receiver.

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Strona 42 z 495 PierwszyPierwszy ... 3240414243445292142 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów