Strona 35 z 495 PierwszyPierwszy ... 2533343536374585135 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Początki nałogu Awatar gervee
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Czy Ty naprawdę sądzisz, że Canon dostosuje swoje ceny na świecie do oczekiwań oczekujących na dotację z UP?
    Dla mnie Canon może sobie robić co chce na świecie ... tyle mnie to obchodzi co zeszłoroczny śnieg. Ludzie własnymi pieniędzmi zagłosują za tym bądź innym dostawcą sprzętu, modelem sprzętu. No i właśnie jeśli w Polsce skończą się pieniądze (te dodatkowe) na fanaberie typu nowy aparat, nowe obiektywy to skąd niby znajdą się chętni na zakupy na lokalnym rynku? Będzie wielka d... albo trzeba będzie zejść z marży albo będzie się mieć produkt niesprzedawalny lub z nikłą (na danym rynku) sprzedażą.
    ||| FotogRAF ||| FotoKRAK ||| www.rebacz.pl ||| TaWanda ||| 500px |||

sv
    Guest

Cytat Zamieszczone przez gervee Zobacz posta
    Dla mnie Canon może sobie robić co chce na świecie ... tyle mnie to obchodzi co zeszłoroczny śnieg. .
    Świetne porównanie z tym śniegiem, myślę, że nasz rynek obchodzi Canona podobnie :-)

Przecież Canon nie zrobi innych cen w Polsce niż w EU z powodu takiej czy innej wysokości dotacji dla bezrobotnych w Polsce.
    Ostatnio edytowane przez sv ; 18-09-2012 o 22:17

Cytat Zamieszczone przez GoomeX Zobacz posta
    A ja napiszę krótko, uważam, że zastosowanie kart SD w w/w konstrukcji jest niedopuszczalne.
    ... Bo mam już 4 karty CF i generalnie do **** z wymianą kart wartych ca. 200zł przy wydawaniu 8k na puszkę. No to jest argument.

Cytat Zamieszczone przez GoomeX Zobacz posta
    Parametry niby są okej, ale wykonanie już na fotkach na moje oko pozostawia do życzenia. Do tego dochodzi problem AFu, ale to taki uważam problem dla na prawdę czepialskich.
    Czyli co prawda silnik dali kiepski, ale to nic, bo plastiki źle spasowane. I to wszystko na podstawie zdjęć poglądowych z premiery ...
    Canon EOS 6D | C 24-105 f/4 L | C 70-200 f/4 IS L | C 1.4x | C 50 f/1.4 | C 85/1.8 | C 35/2.0 | 580EX

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

no, skoro na zdjeciach widac, ze wykonanie jest podle, to naprawde nie ma dyskusji, ze 6D jest do pupy i tylko szukajace szpanu FF-em nastolatki beda to kupowac...

ech... juz mi sie nie chce klepac w klawisze...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Czemuż to?
    Przy tej samej mocy lamp w przypadku 6D trzeba będzie przymknąć przysłonę o ten kawałek działki, dla zachowania prawidłowej ekspozycji. Różnica między 1/180 a 1/200 to (MZ) naprawdę nic wielkiego, tak czy siak to generuje problemy, a praca z aparatem z synchro na poziomie 1/1000 jest o niebo wygodniejsza.

Ps. Speedlighty od dawna mają tryb "H", więc tym bardziej nie ma czym sobie głowy zawracać.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

sv
    Guest

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta

ech... juz mi sie nie chce klepac w klawisze...
    czy jakakolwiek inna premiera Canona obeszła się bez tego biadolenia? :-)
    Ostatnio edytowane przez sv ; 18-09-2012 o 22:31

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Skoro 7D utrzymuje się cenowo na poziomie 5,5k pln, 5DIII na poziomie 11k pln, to canon łatwo kalkuluje i 6D poniżej 7k pln bardzo długo nie zejdzie. Czekam tylko kiedy wycofają ze sprzedaży 5DII, bo poziom cenowy podobny.

No co ty? To biadolenie skończy się po osiagnięciu przez ten wątek 1000 stron . Jak przy każdej inne premierze zresztą.
    Ostatnio edytowane przez Matsil ; 18-09-2012 o 22:33
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

no skad... ale milo, ze zapytales
    www albo tez flickr

sv
    Guest

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    no skad... ale milo, ze zapytales
    Dziwne jest tylko to, że logicznym krokiem powinna być natychmiastowa przesiadka na sprzęt ....(wpisz dowolną markę), a nic takiego się nie dzieje bo zawsze wracają? Jakiś fenomen? Masochiści?

Początki nałogu

pewnie wycofają 5d mark II w tym samym momencie jak wejdzie w grudniu 6D. Nie wiem jak można oceniać budowę tego aparatu na podstawie zdjęć. Moim zdaniem budowa jest bardzo dobra magnezowa i góra z poliwęglanu czego chcieć więcej i napewno jest dobrze wszystko spasowane. Ciekawe czy gumy będą blaknąć i uczulać albo inna afera z nim ehhhhhhhhh.

Strona 35 z 495 PierwszyPierwszy ... 2533343536374585135 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów