Strona 32 z 495 PierwszyPierwszy ... 2230313233344282132 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Uzależniony Awatar jac+

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Ciekaw jestem ile w grudniu będą kosztowały "piątki"...
    pawelo1 - ja też wczoraj zgłębiałem wikipedię pod kątem poliwęglanu . Żółwik .
    Ostatnio edytowane przez jac+ ; 18-09-2012 o 19:01
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Jako, że to cena wyznacza segmenty, mamy następcę 5d mk2 wg. Canona.
    Okrzyki zgrozy co do ceny mk3 były niepotrzebne. Canon po prostu razem z mk3 stworzył nowy "średni" segment FF. A 6d zastępuje mk2. Podobny ruch canon zrobił z 7d - taka biedna puszka dla reporterów.
    Po tradycyjnej, wstępnej zakładce z AF, 6D zaczyna być fajna alternatywą...
    Canon EOS 6D | C 24-105 f/4 L | C 70-200 f/4 IS L | C 1.4x | C 50 f/1.4 | C 85/1.8 | C 35/2.0 | 580EX

Czyli wychodzi 1000 zł mniej niż się spodziewałem i 1000 zł więcej niż obecne 5D mkII. Więc jeśli moja cierpliwość wytrzyma to w grudniu będzie to moja pucha

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Trochę poczytałem i zaczynam się powoli przekonywać do tego 6d , tylko ten bajzel na tylnej ściance mi się nie podoba , powinno być tradycyjnie wszystkie przyciski po lewej stronie , nawet taki sam rozkład jak w 7d i było by idealnie.
    Ciekaw jestem jak puszka leży w łapie
    EOS + L i kupa gratów ...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Co do 5dII vs 6d:

jeśli kluczowe elementy korpusu (matryca, AF) nie okażą się istotnie lepsze (a śmiem w to wątpić), to mamy do czynienia z klasycznym dymaniem użytkowników przez producenta, coś jak face-lifting w autach. Bo wszystkie te "unowocześnienia" (chipset Wi-Fi, GPS, UHS-I, ekran dotykowy) kosztują w produkcji kilka dolarów, za to można podtrzymać cenę korpusu wołając jak za "nowość".
    Canon jest mistrzem w przepakowywaniu starej technologii i pokazał już w przeszłości, że potrafi wypuszczać korpusy, w których nie ma nic nowego (vide 60d).
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 18-09-2012 o 19:29

Uzależniony Awatar jac+

Cytat Zamieszczone przez Bartek_902 Zobacz posta
    Ciekaw jestem jak puszka leży w łapie
    Tak jak wcześniej pisałem: niepokoi minie wielkość uchwytu. Wąski jakiś...
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Początki nałogu Awatar gervee
    Miasto
    Kraków

Ten ekranik dotykowy nie będzie przypadkiem przełączał się gdy będzie dotykany nosem podczas robienia zdjęć?
    ||| FotogRAF ||| FotoKRAK ||| www.rebacz.pl ||| TaWanda ||| 500px |||

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

A ja bym nie rozważał 6D jako następcy 5DII. Już po wymiarach i guzikologii widać, że nie bedzie tak funkcjonalny. Podobnie jak jotes25 śmiem wątpić w istotną poprawę obrazka w porównaniu do 5DII. To po prostu nowy segment i pewnie z jego startem sprzedaży ze sklepów zniknie 5DII. Klika dodatkowych gadżetów może i fajnych, ale w wiekszości jest to tzw. "chłyt materkingowy", bo konkurencja albo to juz ma albo zamierza wprowadzić. Ludzie z Canona idiotami nie są i pewnie doskonale przemyśleli ten ruch, nikt na własnym podwórku konkurencji robił sobie nie będzie.
    Przez chwilę zawahałem się po ogłoszeniu premiery czy nie poczekać i zamiast 5DIII nie kupić 6D, ale już po przejrzeniu specyfikacji wiem, że wkrótce zagości u mnie jednak nowa 5-ka.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Co do 5dII vs 6d:

jeśli kluczowe elementy korpusu (matryca, AF) nie okażą się istotnie lepsze (a śmiem w to wątpić), to mamy do czynienia z klasycznym dymaniem użytkowników przez producenta, coś jak face-lifting w autach. Bo wszystkie te "unowocześnienia" (chipset Wi-Fi, GPS, UHS-I, ekran dotykowy) kosztują w produkcji kilka dolarów, za to można podtrzymać cenę korpusu wołając jak za "nowość".
    Canon jest mistrzem w przepakowywaniu starej technologii i pokazał już w przeszłości, że potrafi wypuszczać korpusy, w których nie ma nic nowego (vide 60d).
    oprócz 6D na photokina 2012 te aparaty zostały zaprezentowane: G15, S110 i SX50 HS ten ostatni posiada WiFi i GPS, a 2 pierwsze tylko WiFi, więc sami widzicie skoro dali w kompaktach to w 6D tym bardziej.
    To są takie gadżety żeby się lepiej sprzedawało, a bez tego można żyć jak do tej pory. Ciekawie będzie jak ktoś będzie posiadał tablet z windows 8 np. acer tab w700 bo niedługo się będą pojawiać to sterowanie raczej z nim nie będzie działać tylko z android. Z tego co wyczytałem na nim było testowane i to wersja starsza 2 coś, a już jest 4.1 jelly bean no i z windows 7 tablety również istnieją. Pewnie załatwi to najnowszy firmware nie ten co testowali w wersji 4.0.1. Producenta dużo to nie kosztuje bo dla niego lepiej jest dołożyć coś niż odjąć. Czysty marketing. G15 fajny aparacik następca G12 i ma obiektyw jasny od 1.8-2.8 cena niecałe 500 dolarów. Pozdro
    Ostatnio edytowane przez pawelo1 ; 18-09-2012 o 20:07

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

W naczelnej trollowni RP jak zwykle dramat po premierze. Z czasem, jak stare wino 6D nabierze mocy i kultu.
    5D 50/1.8 STM + 100/2.8 L IS USM

Strona 32 z 495 PierwszyPierwszy ... 2230313233344282132 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów